Incheon – Daegu FC: Fogadási Tippek és K-League 1 Előzetes

Olvasd el 6 perc alatt szerző Bartos László 2020 május 06.
Incheon
Teljesítmény:
V D N V D
  • Sungui Arena Park
  • Május 09. 09:30
Nézd élőben itt:
Joker8
Daegu FC
Teljesítmény:
D N V D V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Az élcsapatok után most jöjjön egy csapat a felsőházból és egy az alsóházból. A K-League 1 első fordulójának harmadik mérkőzésén az az Incheon fogadja a Daegut, akik tavaly majdnem kiestek az első osztályból. A Daegu viszont a rájátszásban bizonyíthatott, így a mérkőzés egyértelmű esélyese a vendégcsapat. Szombat reggel fél 10-től Incheon – Daegu FC meccset rendeznek, mi pedig összeszedtünk pár infót, ami megkönnyítheti a fogadást.

Incheon

2002-ben a híres-hírhedt Japán és Dél-Korea által rendezett világbajnokságon Incheon (Dél-Korea harmadik legnépesebb városa) is kapott egy új stadiont, a klubcsapatot pedig ezt követően, 2003-ban hívták életre. A csapat aztán hamar a bajnoki címért folyó versenyfutás résztvevője lett, az akkor még teljesen más lebonyolítású első osztályban végül egy kétmeccses bajnoki döntőre került sor, ahol az odavágón súlyos, 5-1-es vereséget szenvedtek az Ulsan Hyundaitól, majd a visszavágót ugyan megnyerték 2-1-re, de nem sikerült elhódítani a bajnoki címet.

Ez a legjobb helyezésük a mai napig, teljesítményük hullámzó, sokszor fenyegette őket a kiesés réme (tavaly is), de mindig sikerült az első osztályban maradni.

Olyan edzők voltak a csapat élén, mint a német Werner Lorant vagy a montenegrói válogatott korábbi szövetségi kapitánya Ilija Petkovic. Jelenleg is új mester van a csapatnál, februárban nevezték ki a dél-koreai Lin Wan-supot. Az 56 éves vezetőedzőnek ez az első komolyabb edzői megbizatása.

Ahogy azt már korábbi cikkünkben említettük, a dél-koreai bajnokságban szigorúan szabályozzák a külföldi játékosok jelenlétét, maximum 5 idegenlégiós szerepelhet egy csapatban, de abból egy játékosnak az ázsiai térségből kell származnia.

Az Incheon elég inaktív volt az átigazolási piacon, így ugyanazzal a négy légióssal vágnak neki a bajnokságnak, akikkel tavaly is. Gordan Bunoza (bosnyák, védő), Rashid Mahazi (ausztrál, középpályás), Lanre Kehinde (nigériai, csatár) és Stefan Mugosa (montenegrói, csatár). Különösen utóbbira érdemes vetni egy pillantást, ez lesz a harmadik szezonja a klubnál, és az előző kettőben szépen termelte a gólokat: 33 gól 67 meccsen. Előtte a moldáv bajnokságban és a Bundesliga 2-ben játszott.

A csapat idei célja nem lehet más, minthogy biztosabb helyen végezzenek az alsóházban, mint tavaly. Akkor ugyanis egy pontnyira voltak attól, hogy osztályozót játsszanak a bentmaradásért. Szerencséjük volt, de idén ennél több kell, ha nem akarnak egy rizikós, feszült és stresszes szezont magukénak tudni.

Egymás elleni meccseik:

Az örökmérleget megnézve azt láthatjuk, hogy az Incheon több mérkőzést nyert meg (11-szer ők, 8-szor a Daegu), de ez főként még az Incheon hőskorából volt. Legutóbbi öt meccsük már erőteljes Daegu fölényt mutat, az Incheon egyszer tudott diadalmaskodni ezeken a meccseken.

Előző 5 meccs eredménye
2019.09.22.K-League 1
incheon
1:1
daegu
K-League 1
2019.05.19.K-League 1
daegu
2:1
incheon
K-League 1
2019.04.03.K-League 1
incheon
0:3
daegu
K-League 1
2018.10.28.K-League 1
incheon
0:1
daegu
K-League 1
2018.10.06.K-League 1
daegu
1:2
incheon
K-League 1
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Daegu FC

A Daegu FC-t egy évvel korábban alapították, és a csapat hivatalos megnevezése „közösségi klub”. Ez azt jelenti, hogy a klub részvényeit adják-veszik, a klub fő részvényese pedig maga Daegu városa. A polgármester pedig egyben a Daegu FC elnöke.

A csapat főként az első osztályban vitézkedett, mígnem 2013-ban kiesett a másodosztályú K-League 2-be (mostani megnevezés szerint) és csak 2017-ben sikerült visszakapaszkodni, azután viszont 2018-ban megnyerték a dél-koreai FA kupát és így kvalifikálták magukat a 2019-es AFC küzdelmeire, bár ott már a csoportkörben elvéreztek.

A tavalyi bajnokságot az ötödik helyen zárták, ami a csapat legjobb eredménye az első osztályban. Mindezek nagyban a vezetőedző érdemei, a brazil André azonban idén új kihívást keresve Szaúd-Arábiába szerződött, így az új vezetőedző a klub korábbi játékosa és André segítője, Lee Byung-keun lett.

Átigazolások terén ők sem igyekeztek nagyon, a brazil Rildo távozott a csapattól, a helyére pedig a montenegrói Dejan Damjanovic érkezett, aki ugyan már 38 esztendős, de igazi gólvágó, aki játszott az aktuális ellenfél csapatában is 2007-ben, az Incheon volt az első ázsiai csapata.

Ami a légiósokat illeti: Remek brazil csatárpárosa van a Daegunak, hiszen Cesinha és Edgar tavaly 26 gólt szereztek együtt, míg a negyedik légiós a japán Tsubasa Nishi. Gyerekkorunk óta pedig tudjuk, hogy ezzel a névvel nem lehet valaki rossz futballista.

Az edzőváltás minden csapat életében meghatározó, biztosan megviselte a játékosokat, hogy a sikeredzőjük távozott. Viszont az eddigi helyettese lett az új mester, így a felfogás, a taktika maradt a régi. Az elmúlt meccseket is figyelembe véve Daegu győzelmet várok. Tippem: 1-2.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső