Istanbul Basaksehir – FC Köbenhavn: Fogadási Tippek és Európa Liga Előzetes

Olvasd el 6 perc alatt szerző Bartos László 2020 március 10.
Istanbul Basaksehir
Teljesítmény:
N N N N V
  • Fatih Terim Stadion
  • Március 12. 18:55
Nézd élőben itt:
Joker8
Köbenhavn
Teljesítmény:
V V N N D
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

A nyolcaddöntővel folytatódnak a második számú európai kupa, Az Európa Liga küzdelmei. Ezúttal az Istanbul Basaksehir – FC Köbenhavn meccset vesszük górcső alá . Megvizsgáljuk, melyek azok a tényezők, amik által a legtöbbet ki tudjuk hozni ebből a mérkőzésből. Megnézzük, mi történt a csapatok háza táján, milyen formában várják a meccset, kik nem állhatnak az edzők rendelkezésére, és megtippeljük a végeredményt.

Az előző fordulóban történt

A Basaksehir csapata egy óriási fordításon van túl, az előző körben 3-1-es vereséget szenvedtek az odavágón a portugál Sporting CP ellen, de a hazai visszavágón (hosszabbításban) 4-1-re nyertek, amivel a játéknap egyik legnagyobb meglepetését érték el.

A koppenhágai alakulat ittléte kisebb meglepetés, hiszen a jóval esélyesebb skót Celtic gárdáját ütötték ki. A Dániában lejátszott 1-1-et követően óriási meglepetést szolgáltattak, 3-1-re nyertek a Celtic Parkban.

Istanbul Basaksehir

Kezdjük a hazai csapattal az elemzést, akik jelenleg három ponttal vezetik hazájuk bajnokságát. Az egykori török válogatott labdarúgó, Buruk Okan vezette gárda az elmúlt években rendre feltűnt az európai kupaporondon is, mindig tetszetős, szép focit játszottak.

Jelenleg olyan csapatokat előznek meg otthon, mint a Galatasaray, a Besiktas vagy a Fenerbahce.

Imponáló a hazai mérlegük mind a bajnokságban, mind az Európa Ligában: A Super Ligben csak egy csapat teljesít náluk jobban hazai pályán, ez pedig a Sivasspor. Demba Báék 9 győzelmet és 3 döntetlent tudnak felmutatni, egyetlen egyszer kaptak ki a Fatih Terim stadionban. Az Európa Ligában csak az AS Roma tudta őket megverni. Félelmetes mérleg, ami nagyban köszönhető a fanatikus szurkolóiknak.

A csoportjukból egyébként első helyen léptek tovább, megelőzve a Roma, Mönchengladbach, Wolfsberger triót.

Házi gólkirályuk az EL-ben a bosnyák szélső, Edin Visca. Elévülhetetlen érdemei voltak a Sporting legyőzésében, ő volt, aki a 92. percben hosszabbításra mentette a meccset, majd a 119. percben megítélt büntetőt is ő értékesítette.

Ha minden sorozatot figyelembe veszünk, akkor Visca mellett ki kell emelnünk a francia Enzo Crivellit és a veterán Demba Bat. Visca és Crivelli 13-13 gólt rúgtak, nem sokkal lemaradva jön mögöttük a szenegáli támadó (11). Utolsó öt hazai mérkőzésüket rendre megnyerték (minden sorozatot figyelembe véve), utoljára tavaly novemberben hagyták el vesztesen a pályát. Azóta tíz mérkőzést játszottak, 8 győzelmet és 2 döntetlent értek el.

Köbenhavn

Ahogy már fentebb írtam, a Köbenhavn idei menetelése valahol a meglepetés kategóriába sorolható. Egyértelműen a Celtic az erősebb csapat, de a zöld-fehérek elképesztő hibáit gólokkal büntették a dánok.

Hazája pontvadászatában a Köbenhavn együttese a második helyen áll, tetemes a hátránya az első Midtjylanddal szemben. Az elmúlt öt évben ezen két csapat közül került ki a bajnok, így nem meglepő, hogy idén is ők harcolnak a bajnoki címért.

A Celtic elleni meccs óta gyengélkedik Solbakken csapata, olyan vereségekbe szaladtak bele, amire nem számítottak sem ők, sem a szurkolóik. Mindenképp meglepő, hogy az Aalborg 2-0-val intézte el őket a Dán Kupában, de még annál is meglepőbb, hogy a legutóbbi bajnoki fordulóban a 10. helyezett Horsens elvitte a három pontot a Telia Parkenből. Az ilyen vereségek miatt vannak 12 ponttal leszakadva legfőbb riválisuktól.

Egyik legnagyobb problémájuk, hogy a csapat legtöbb gólt szerző játékosa sérült. Dame N’Doye az elmúlt három meccsen nem tudott pályára lépni, így nélküle lesznek kénytelenek farkasszemet nézni a törökökkel.

A Köbenhavn egyébként második helyen jutott tovább csoportjából, őket a Malmö előzte meg. A hat csoportmeccsen nem mondhatni, hogy őrületes támadó focit mutattak be, összesen ötször sikerült az ellenfelet mattolni. Ez két győzelemhez és három döntetlenhez volt elég, egyedül a csoportelső verte meg őket az utolsó fordulóban.

Számomra ez a mérkőzés egyértelmű török győzelemmel fog véget érni, sokkal erősebb csapat a Basaksehir, hazai pályán pedig tényleg elképesztő mutatókkal rendelkeznek. A dánoktól már az is nagy eredmény, hogy idáig eljutottak, de azt hiszem, itt lesz a végállomás.

A két csapat most fog először találkozni egymással, korábban még csak egy felkészülési mérkőzés sem jött össze.

A nagyobb arányú Basaksehir győzelmet is elég jó szorzóval adják, és arra is csekély esélyt látok, hogy a Koppenhága gólt tud majd szerezni. Bár, a Celtic ellen is ugyanezt gondoltam, és tessék, mi lett a vége. Kitartok az elképzelésemnél, így a tippem: 3-0.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső