Izland – Románia: Fogadási Tippek és Európa Bajnokság Előzetes

Olvasd el 5 perc alatt szerző Bartos László 2020 október 06.
Izland
Teljesítmény:
V V N N N
  • Laugardalsvöllur
  • Október 08. 20:45
Nézd élőben itt:
Joker8
Románia
Teljesítmény:
N D V V D
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Egy másik csütörtöki elődöntővel folytatjuk, talán a két legerősebb csapat feszül egymásnak. Ez az Izland – Románia meccs, amelynek győztese majd remélhetőleg a magyar csapattal néz farkasszemet novemberben.

Mindkét gárda erős, mindkét nemzeti csapat sokat erősödött az utóbbi időben, az izlandiak EB-n és VB-n is jártak, így mindenképp egy izgalmas párosítás ez.

Meglátjuk, hogy kivel mérkőzhetünk meg egy hónap múlva. Már, ha megverjük a bolgárokat…

Mi történt korábban?

Vegyük sorra, milyen meccseket játszottak mostanság, milyen kerettel vágnak neki a meccsnek a csapatok és hogy szerepeltek a csoportjukban?

Izland

Az apró kis sziget futballistái ismételten közel álltak a sikerhez, az EB-selejtezős csoportjukban a harmadik helyen végeztek, mindössze négy ponttal maradtak le a második törökök mögött. Közel voltak az ikszhez a franciák ellen (0-1), illetve becsúszott egy Albánia elleni meglepetés-vereség, ez pedig ilyen szempontból megpecsételte a sorsukat.

Bár a keretük jelentősen kicserélődött, sokan öregedtek ki a csapatból, az újak is hozni tudják közel azt a szintet.

Bámulatos, hogy egy ekkora kis ország ilyen jó futballistákat termel ki, és az utánpótlás szinte folyamatos. Sok nemzet példát vehetne róluk.

Ami az EB selejtezőben jól ment, az annál kevésbé megy a Nemzetek Ligájában, ahol a legfelsőbb divízióban, az A jelűben szerepelnek, magyarul a legjobbak között.

Eddig ugyanis pont nélkül, egyetlen rúgott góllal állnak, mellette pedig kaptak hatot. Az Anglia elleni meccsen még teljesen egyenrangú ellenfeleik voltak a háromoroszlánosoknak, de a Belgium elleni meccs már teljesen más volt. Nagy zakót kaptak, 5-1-es vereséget szenvedtek a hazai pályán játszó belgáktól. Az egyetlen góljukat a sorozatban Fridjonssonnak köszönhetik.

Előző meccs eredménye
1997.09.10.VB-Selejtező 1998
románia
4:0
izland
VB-Selejtező 1998
1996.10.09.VB-selejtező 1998
izland
0:4
románia
VB-selejtező 1998
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Románia

Keleti szomszédaink egy kiadós zakóval fejezték be a 2020-as (vagy 21-es) EB selejtezőt, Spanyolország ellen szenvedtek 5-0-s vereséget még 2019 végén. Ők is elég kemény csoportba kerültek, Spanyolország és Svédország mellett egy másik északi együttes, a norvég is jelen volt, őket nem is sikerült megelőzni. Máltát és a Feröer-szigeteket viszont igen, így a csoport negyedik helyén végeztek.

Claudiu Keseru és George Puscas cipelték hátukon a csapatot, ketten összesen 11 gólt szereztek a selejtező alatt. A védelem viszont sokszor nem állt a helyzet magaslatán, 15 gólt kaptak ezeken a mérkőzéseken.

Bekerült a csapatba a Diósgyőrben futballozó Gheorge Grozav is, szóval valamilyen szinten lesz magyar vonatkozása is az összecsapásnak.

Beszéljünk egy kicsit a Nemzetek Ligája csoportjukról is, ahogy mindenkinél. A románok a B divízióban szerepelnek Ausztriával, Norvégiával és Észak-Írországgal. Jelenleg vezetik a csoportjukat négy ponttal. Eddigi két meccsükön legyőzték Ausztriát idegenben egy nagyon jó és izgalmas meccsen (2-3), viszont nem bírtak hazai pályán Észak-Írországgal, csak 1-1-es döntetlenre voltak képesek ellenük.

Összefoglalás

Az egyik legjobb párosítás és fogalmazhatunk úgy, hogy háromesélyes. Mindkét csapatban ott a potenciál, hogy döntőbe kerüljenek. Kicsit gondban is vagyok emiatt.

A román csapat remekül szerepel a Nemzetek Ligájában, míg Izland csak szenved, tegyük hozzá, hogy egy divízióval feljebb vannak Gudmundssonék.

A találkozót Reykjavíkban rendezik, ez persze a hazaiak malmára hajtja a vizet. Ha minden igaz, talán még szurkolók is lehetnek a meccsen. Ez például nekünk nagyon rosszul jött, a hírek szerint ugyanis a bolgár – magyar mérkőzésen is lehetnek szurkolók és a BL meccsekhez hasonlóan, idegenbeli drukkerek nem mehetnek.

Ami a közös meccseiket illeti: Kétszer csaptak össze, de akkor Izlandon még jóval másabb volt az élet futball szempontjából. A 98-as VB-re készülve kétszer is 4 gólt rámoltak be az északi ország csapatának a románok.

Szerintem, most ilyen eredményre nem lehet számítani, de a nemrégiben lejátszott találkozóik alapján talán kijelenthető, hogy nyílt sisakos meccset láthatnak a nézők, mindkét gárdából kinézem, hogy képesek gólt szerezni.

Így hát ezúttal ez az opció nyert, mindkét csapat szerez gólt. Magam részéről döntetlent várok egyébként, de az túlságosan rizikós volna. Ha még egy plusz lehetőséget szeretnétek, akkor esetleg az over 2,5-et ajánlom, ami igencsak kecsegtetőnek tűnik.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső