Juventus – Cagliari: Fogadási Tippek és Serie A Előzetes

Olvasd el 10 perc alatt szerző Bartos László 2021 december 20.
Juventus
Teljesítmény:
N D N N N
  • Allianz Stadium
  • December 21. 20:45
Nézd élőben itt:
Joker8
Cagliari
Teljesítmény:
V N V D D
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Ha már szóba került két kiesőhelyen álló csapat, akkor jöjjön a harmadik is. Kedden este Juventus – Cagliari mérkőzést rendeznek az Allianzban, és hát nem adunk sok esélyt Walter Mazzarri együttesének. Még akkor sem, ha a Juventus hajlamos idén a botlásra, már most majdnem annyi vereséget szedtek össze, mint tavaly a teljes idényben. Akkor hatszor távoztak nulla ponttal a pályáról, most ötnél járnak… És ne feledjük, akkor csak a negyedik helyen végeztek, és ez Andrea Pirlo állásába került. Vajon Max Allegrit is ilyen könnyedén távolítják majd el a menedzseri székből? Vagy a múltjára való tekintettel ő több esélyt kap?

Ne legyünk ennyire negatívok, még összeszedheti magát az öreg hölgy, de a bajnoki cím elérésére már most baromi kevés esélye van. Akkor, amikor itt van egy ilyen Inter, a Milan és az Atalanta is remekül teljesít…

Legalább olyan rosszul élik meg ezt a szezont a zebrák, mint a Cagliari a másik oldalon. Igaz, ők nem amiatt aggódnak, hogy nem lesznek bajnokok, hanem azért, mert kiesnek az első osztályból. Bennük sem érzem azt a hatalmas erőt, ami a bent maradás kiharcolásához kellene, a hétvégén négyet kaptak hazai pályán az Udinese ellen.

Mire lehet számítani akkor egy sokkal erősebb ellenféllel szemben? Ráadásul mindezt Torinóban? Egyértelműnek tűnik…

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Bologna – Juventus: 0-2

G.: Morata, Cuadrado

Nagy Ádám egykori együttese ellen lépett pályára Max Allegri csapata, és sikerült is elhozni a három pontot a Renato Dall’Arából. A Juve gépezete kicsit a közelmúltban megakadt, a Chelsea elleni pofon után az Atalanta is elverte őket, de azóta ismét minden – nagyjából – rendben van. Négy győzelmet és egy döntetlent ért el a csapat. De azért vannak még problémák az öreg hölgy háza táján, elég a csalás miatti házkutatásra gondolni… Vagy arra, hogy idén sem ül vissza a trónra (nagy valószínűség szerint) a gárda…

A kezdők:

Bologna:

Skorupski – Soumaoro, Medel, Theate – De Silvestri, Dominguez, Svanberg, Hickey – Soriano, Barrow – Arnautovic

Juventus:

Szczesny – Cuadrado, de Ligt, Bonucci, Pellegrini – McKennie, Arthur, Rabiot – Kean, Morata, Bernardeschi

A zebrák egyik kedvenc ellenfelükhöz látogattak, a Bologna ellen a legutóbbi 11 meccsüket egyaránt megnyerték, legyen szó bajnoki mérkőzésről vagy kupameccsről. És most is remekül indítottak, a nagyszerű hangulatban lejátszott mérkőzés 6. percében már Álvaro Morata góljának örülhettek a vendégek. A spanyol csatár kiváló, védők mögé bejátszott labdát kapott Federico Bernardeschitől, majd nagy erővel lőtt közelről Lukasz Skorupski kapujába, 0-1.

Maradtak támadásban a vendégek, ismét Álvaro Moratánál volt a labda, aki egy kicsit a félpálya közepén lelassította az akciót, mivel előtte társ nem igazán volt, csak a védők. Megvárta, amíg a többiek is felérnek a támadáshoz, kijátszott a szélre, az érkező Adrien Rabiot pedig laposan célzott a bolognai kapura. Skorupski viszont annál jobb kapus, minthogy egy ilyen szituációnál hibázzon.

Érezték a hazaiak, hogy ez így nem lesz jó, és ők is elkezdtek előre nyomulni. Marko Arnautovic fejesét könnyen fogta Wojciech Szczesny, nem sokkal később pedig Mattias Svanberg ollózása szállt mellé centikkel.

Ez volt az első félidő, a csata a lefújásra teljesen kiegyenlítetté vált. A második játékrészt a hazaiak kezdték jobban, ők alakítottak ki helyzetet, és Nicolás Dominguez révén az egyenlítést is majdnem megszerezték, azonban Szczesny szögletre tudott menteni.

A mérkőzés, vagyis a három pont sorsa a hajrá kezdetén dőlt el. Ismét Juan Cuadrado bizonyult nyerőembernek, a kolumbiai remek szezont fut, mondhatni, hogy hátán cipeli a csapatot, fontos gólokat szerez, pedig az esetek többségében kénytelen jobbhátvédet játszani. Ez most sem volt másképp, de Cuadrado rendre felért a támadásokhoz, és egy alkalommal elsült a lába is. Tökéletes gólt szerzett 16 méterről, 0-2.

A maradék időben a Bologna már nem tudott megújulni, és az egyre rosszabbodó látási körülmények között már csak a Juve veszélyeztetett. Volt helyzete még Bernardeschinek, Cuadradonak, és Locatellinek, már, ha az óriási ködtől jól láttam, ki bombázott kapura. Viszont háromból kettőt a lengyel kapus védett, egynél meg nem volt szükség hárításra…

Magabiztosan nyert a Juventus, folytatták jó sorozatukat a Bologna ellen.

Előző 5 meccs eredménye
2021.03.14.Serie A
cagliari
1:3
juventus
Serie A
2020.11.21.Serie A
juventus
2:0
cagliari
Serie A
2020.07.29.Serie A
cagliari
2:0
juventus
Serie A
2020.01.06.Serie A
juventus
4:0
cagliari
Serie A
2019.04.02.Serie A
cagliari
0:2
juventus
Serie A
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Cagliari – Udinese: 0-4

G.: Deulofeu (2), Makengo, Molina

Ismét egy demoralizáló vereségbe futott bele Walter Mazzarri és legénysége, egyre lejjebb és lejjebb süllyed a Cagliari. Hacsak nem történik valami nagy csoda, úgy az együttes az idény végén búcsúzni fog a legjobbak közül. Jó pár szezonban sikerült megúszni a kiesést, idén viszont úgy tűnik, már nincs menekvés. Az Udinese az AC Milan elleni döntetlent követően átmentette jó formáját a mostani mérkőzésre is, teljesen megérdemelten nyertek a vendégek.

A kezdők:

Cagliari:

Cragno – Ceppitelli, Godin, Carboni – Bellanova, Nández, Grassi, Marin, Dalbert – Pavoletti, Joao Pedro

Udinese:

Silvestri – Becao, Nuytinck, Samir – Molina, Arslan, Walace, Makengo, Udogie – Beto, Deulofeu

A korai gólok fordulója volt ez, ezen a pályán is négy perc kellett csak az első találathoz. Nyilván a hazaiak ennek nem örültek, az ő védelmük zavarodott meg egy könnyed letámadástól. Az a Diego Godin passzolta el saját tizenhatosánál a labdát, aki az Atletico Madrid színeiben járt a csúcson, rengeteg csatát megélt a válogatottban és klubcsapataiban egyaránt. De hát, ő sem hibátlan… Az elpasszolt labdára az Udinese részéről Udogie csapott le, indításával Jean-Victor Makengo lépett ki, majd – mielőtt beérték volna a két oldalról becsúszó védők – a bal alsóba lőtt estében.

A gól után a Cagliari helyzete következett, Joao Pedro és Leonardo Pavoletti összjátékának végén utóbbi került lövőhelyzetbe. Nem is késlekedett, bombázott, a kapuban álló Marco Silvestri meg védett.

A félidő közepén egy jobboldali szögletet nem tudott középen megfejelni senki sem, a labda a túloldalon álló Beto elé került, akinek lövését Cragno hárította.

Viszont még a lefújás előtt sikerült kétgólosra növelni az udineiek előnyét. Gerard Deulofeu szabadrúgása akadt be, a támadónak épp ott sikerült ellőnie a labdát, ahol a sorfal egy tagja (Raoul Bellanova) nem ugrott fel. Nagy hiba, immár a második…

A második félidő kezdése után a vendégek nem bíztak semmit a véletlenre, nem hagyták, hogy a Cagliari átvegye az irányítást, inkább berámoltak még egyet a hazai kapuba. Most Nahuel Molina volt az, aki feliratkozott a gólszerzők közé, egy beadást középre fejeltek ki a hazai védők, az argentin pedig nagy erővel lőtte szét a jobb alsót, a labdát mintha zsinóron húzták volna.

A 66. percben még tovább nőttek Mazzarri gondjai, Razvan Marin szerezte meg második sárga lapját azzal, hogy Makengot visszarántotta. A középpályás nem értett egyet a döntéssel, de még nem igazán láttam olyat, hogy egy kis reklamáció hatására valamelyik játékvezető is meggondolta volna magát. Így tehát tíz emberrel kellett befejeznie a meccset a hazaiaknak, és ezt hamar ki is használta a vendégcsapat. Ismét Gerard Deulofeu volt a gólszerző, ezúttal akcióból, a tizenhatos bal oldaláról nagyszerűen csavart a jobb felső sarokba. Cragno hiába repült, ezt nem érhette el.

A Cagliari helyzete egyre rosszabb és rosszabb, utolsó előttiek, ők kapták a bajnokságban a második legtöbb gólt, az övék az egyik legkevesebb rúgott találat, az edzőváltás, illetve a folyamatos változtatások sem jönnek be. Félő, hogy ebből ténylegesen kiesés lesz…

Összefoglalás

Négy alapembere nem lehet majd pályán Massimiliano Allegrinek. Danilo mellett Aaron Ramsey, Federico Chiesa és Paulo Dybala esett ki. Eddig pótlásuk megoldott, nem látszik meg a hiányuk. Cuadrado valóban zseniális idén is, Federico Bernardeschi is egyre nagyobb önbizalommal játszik, elől pedig vagy Morata vagy Moise Kean szállítja a gólokat. Egyébként egyes források szerint Manuel Locatelli és Giorgio Chiellini szereplése mellett is kérdőjel szerepel…

A másik oldalon Nahitan Nández, Kevin Strootman, Sebastian Walukiewicz és Marko Rog sérültek, utóbbi három már biztosan csak jövőre léphet pályára, Nández sérüléséről egyelőre nem sok információ áll rendelkezésre. Konkrétan semmi.

Az Allianz Stadionban megrendezett csatáknál a Cagliarinak nem sok keresnivalója volt, sorozatban hat meccset nyert itt meg a Juventus, miközben a vendégek egyet sem. A legjobb, amit kiharcoltak egy-egy döntetlen volt, győzni egyszer sem sikerült.

Feltűnő még, hogy a gólszerzéssel is hadilábon álltak, de ez igaz erre a mostani szezonjukra is, a legutóbbi öt idegenbeli fellépésükön csak egy meccsen találtak hálóba, igaz, akkor kétszer…

A Juve nem igazán kap gólt hazai pályán, utolsó tíz meccsükből hatszor maradt érintetlen Szczesny vagy Perin hálója.

A legkézenfekvőbb megoldás, ha most is azt választjuk, hogy a Cagliari nem szerez gólt, míg a Juventus igen. A hazai győzelem szinte biztosra vehető, abban viszont érték nem igazán mutatkozik. Így hát marad az, hogy a találkozón csak a hazaiak lőnek gólt.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső