Juventus – Sassuolo: Fogadási Tippek és Serie A Előzetes

Olvasd el 9 perc alatt szerző Bartos László 2021 október 26.
Juventus
Teljesítmény:
D N N N N
  • Allianz Stadion
  • Október 27. 18:30
Nézd élőben itt:
Joker8
Sassuolo
Teljesítmény:
N D V N V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

A tegnapi nap kissé félrement, sajnos nem tudtunk sok tippet rendelkezésre bocsátani, így – ígéretünkhöz híven – ma megpróbáljuk a dolgokat jóvá tenni. Érkezni fog három olasz csata is, elsőként a Juventus – Sassuolo, amelyet később követ még a Lazio és az Atalanta aktuális mérkőzése.

Massimiliano Allegri amilyen nehezen kezdett, most annyira jól megy a szekér. A zebrák kilenc mérkőzése óta veretlenek, ebből a kilenc meccsből hetet meg is nyertek, viszont a nagy rangadókon a győzelem elmarad – a Serie A-ban -, az AC Milan után a másik milánói együtessel, a címvédő Interrel is 1-1-es döntetlent játszottak. Tekintve, hogy a meccs a San Siroban volt, ez nem is rossz eredmény.

A Juve jelenleg a hatodik helyen áll, egy győzelemre van a dobogó legalsó foka, viszont a Napoli – AC Milan páros jelentősen elhúzott, kereken tíz pont a különbség…

A Sassuolonál kongatták a vészharangokat, a gárda kellemetlen eredményekbe futott bele Alessio Dionisi vezetésével, kicsi nyugalmat jelent az, hogy a hétvégén sikerült nyerni. Még ha az újonc Venezia ellen is… Kellenek az ilyen önbizalomnövelő győzelmek, ebben a Sassuoloban több van, minthogy a 13. helyen álljanak.

Egy siker Torinóban alaposan helyre rakná a fejeket, a szurkolók lelki békéjét, illetve Dionisi helyét is szilárdíthatná. Kérdés, hogy ez reális-e? Ennek próbálunk meg utánajárni.

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Inter – Juventus: 1-1

G.: Dzeko ill. Dybala

Bár az oddsok nem mellettünk voltak, azért sikeresen eltaláltuk, hogy a találkozón két és fél gólnál kevesebb születik majd. Ha megfogadtátok a tanácsunkat, akkor egy kettesnél valamivel jobb oddsot sikerült behúznotok. Ami azért nem rossz. Az Inter az elmúlt hetekben jelentősen lemaradt az élen levő párostól, előbb vereség Simone Inzaghi korábbi állomáshelyén, a Lazio ellen, majd most jött a Juve elleni 1-1. Amiből akár győzelem is lehetett volna. De nem lett.

A kezdők:

Inter:

Handanovic – Skriniar, de Vrij, Bastoni – Darmian, Barella, Brozovic, Calhanoglu, Perisic – Dzeko, Martinez

Juventus:

Szczesny – Danilo, Bonucci, Chiellini, Alex Sandro – Cuadrado, McKennie, Locatelli, Bernardeschi – Kulusevski, Morata

A meccs előtt azzal indokoltuk az under 2,5-et, hogy az Inter bizony nagyon tud védekezni, míg a Juve a győzelmek ellenére nem rendez mostanság gólparádét, zsinórban három meccsüket hozták le egy rúgott góllal. Az most is megvolt, de a győzelem elmaradt. A találkozóra Roberto Mancini szövetségi kapitány is kilátogatott, hiszen a squadra azzurra keretéből jó páran ebben a két csapatban játszanak.

Az első komolyabb lehetőség Alvaro Morata nevéhez fűződik, aki egy szabadrúgás után kifejelt labdát a tizenhatos bal sarkáról küldött kapura. Az erővel nem volt probléma, ám pont oda lőtt, ahol Samir Handanovic tartózkodott, így a veterán portás – nagy üggyel-bajjal – védeni tudott. A kipattanó még Alex Sandro lábáról a kapu felé vánszorgott, de azt már fogni tudta a kapus.

Kereken tíz perccel később, azaz a 17. percben láthattuk a meccs első gólját – az Inter szurkolók legnagyobb örömére. Hakan Calhanoglu lövése már eleve gólt érdemelt – a török 20 méterről csavart a bal felső irányába -, de az még a kapufáról kijött. A torinóiak szerencsétlenségére pont Edin Dzeko elé pattant, aki meg túlságosan rutinos, hogy az ilyen esélyeket elszalassza. A gól után a VAR vizsgálódott, nem volt-e a bosnyák lesen, de végül kiderült, hogy nem, így középkezdéssel folytatódott a mérkőzés.

A Juventus a gól után cserélni kényszerült, a mostanság nagyon jól játszó Federico Bernardeschit kellett lecserélni, Rodrigo Bentancur érkezett a helyére.

A félidő utolsó lövését Juan Cuadrado követte el, a kolumbiai szélső távolról próbálkozott, és nem is tévedett sokat. De mivel valamennyit igen, így 1-0-s hazai vezetéssel vonultak szünetre a csapatok.

A második félidőből húsz perc telt el, amikor Max Allegri behozta Dybalát és Federico Chiesát. A Juve értelemszerűen hajtott az egyenlítő gólra, egyértelműen az Inter feje fölé tudtak nőni. A hazaiaknak kaput eltaláló lövésük sem volt ebben a játékrészben. Lehetett volna, ha Ivan Perisic jobban céloz, nagy helyzetben hibázott a horvát.

Ezt leszámítva inkább a Juventus támadott, a támadásoknak a meccs legvégén meglett a gyümölcse. Denzel Dumfries rúgta meg Alex Sandro bal lábát a tizenhatos vonalán, amit a VAR jó ideig vizsgált, végül megszületett az ítélet: Tizenegyes a Juventusnak!

Simone Inzaghi ezt nem tudta elfogadni, így őt piros lap felmutatása után a kispadról elküldték. Paulo Dybalát nem zavarta meg az intermezzo, sem az, hogy egy egész stadion fütyüli, nagy erővel helyezett a kapu jobb oldalába.

A vége tehát 1-1, megérdemelte a pontszerzést az öreg hölgy.

Előző 5 meccs eredménye
2021.05.12.Serie A
sassuolo
1:3
juventus
Serie A
2021.01.10.Serie A
juventus
3:1
sassuolo
Serie A
2020.07.15.Serie A
sassuolo
3:3
juventus
Serie A
2019.12.01.Serie A
juventus
2:2
sassuolo
Serie A
2019.02.10.Serie A
sassuolo
0:3
juventus
Serie A
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Sassuolo – Venezia: 3-1

G.: Berardi, Henry (ög), Frattesi ill. Okereke

Nem lehetett félvállról venni az újonc Veneziát, hiszen ők az előző körben legyőzték a Fiorentinát. No meg azért sem, mert a zöld-feketék nincsenek formában. Nem is indult jól a meccs, de aztán Domenico Berardi vezérletével végül sikerült a Mapeiben tartani a három pontot.

A kezdők:

Sassuolo:

Consigli – Toljan, Chiriches, Ferrari, Rogerio – Lopez, Frattesi – Berardi, Raspadori, Djuricic – Scamacca

Venezia:

Romero – Ebuehi, Svoboda, Ceccaroni, Haps – Crnigoj, Busio, Ampadu – Kiyine – Henry, Okereke

Mint említettem nem indult jól a meccs a neroverdi számára, hiszen David Okereke góljával a vendégek szerezték meg a vezetést.

Volt egy kis zavar, mert Ethan Ampadu indításával Okereke és Henry indult meg. Utóbbi nem mert labdába érni, nehogy a partjelző felemelje a zászlaját, így kis tanácstalanság után előbbi tolt egyet a játékszeren, a partjelző pedig nem jelzett semmit. A támadó belépett a tizenhatoson belülre, majd jobbal a bal sarokba csavart. A Sassuolo játékosai persze reklamáltak, de ez feleslegesnek bizonyult.

Öt perccel később a csereként beállt Hamed Traoré passzolt Domenico Berardinak, a csapatkapitány kettőt-hármat tolt a labdán, majd 17 méterről a jobb alsóba helyezett. Ebben azért benne volt a fél Venezia…

Alig telt el a térfélcsere után öt perc a Sassuolo átvette a vezetést. A gólt Thomas Henry szerezte, aki egyébiránt a Venezia csatára, a francia Traoré szögletét csúsztatta saját kapujába, kicsit hasonlított ez a gól Zlatan Ibrahimovic Bologna ellen szerzett öngóljára.

A meccs a 67. percben dőlt el, ekkor Giacomo Raspadori labdájával Davide Frattesi lépett ki, majd Romero kapus lábai között gurított a hálóba.

Egyáltalán nem volt ez sima meccs a hazaiaknak, de most az a fontos, hogy a három pontot be tudták gyűjteni.

Összefoglalás

Váltás történt a Juventusnál, egy támadó felépült, kettő lesérült. Paulo Dybala góllal tért vissza, míg Moise Kean, illetve Federico Bernardeschi kiesett. Érvágás ez a Juventusnak, viszont Federico Chiesával, Dybalával és Moratával a fedélzeten akkora gond nem lehet. Adrien Rabiot lassan visszatér a koronavírus utánm, a francia az Inter ellen még nem tudott leülni a kispadra, a Sassuolo ellen már megvan rá az esély. A kezdőbe biztos nem nevezi egyből Allegri mester.

A másik oldalon három emberrel nem számolhat Alessio Dionisi. Filip Djuricic a Venezia ellen kezdett, de már az első félidőben le kellett cserélni, így csatlakozott Peter Obianghoz és Jeremie Bogához. Ez azt valószínűsíti, hogy Hamed Traoré fog játszani a Juventus ellen, természetesen Domenico Berardival és Giacomo Raspadorival.

Lassan hét éve már, hogy a Sassuolo nyerni tudott, az ezt követő meccseket többségében a Juventus húzta be, elvétve volt egynéhány döntetlen.

A győzelem ellenére a zöld-feketék nincsenek kint a vízből, kemény meccs vár rájuk Torinóban, ahol a Juventus győzni fog. Ha nem is gólokkal, de győzni fog.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső