Kisvárda – Mezőkövesd: Fogadási Tippek és NB1 Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 január 21.
Kisvárda
Teljesítmény:
N V D D D
  • Várkerti Stadion
  • Január 23. 14:30
Nézd élőben itt:
Joker8
Mezőkövesd
Teljesítmény:
N N N N V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Tegnap este a Fradi – Diósgyőr meccsel elrajtolt a magyar első osztályú bajnokság tavaszi szezonja. Az a meccs kimaradt (a DVTK nyert 1-0-ra, hatalmas meglepetés rögtön a nyitányon), mi most egy vasárnap rendezendő meccset fogunk górcső alá venni, méghozzá a Kisvárda – Mezőkövesd találkozót. Jó rég volt már NB1-es forduló, talán igaz sem volt… A télen egyik csapatnál sem volt nagy mozgás, de megvizsgáljuk, kik azok, akik elhagyták az együttest és kik csatlakoztak.

A Kisvárda szereplése eddig pozitív csalódás, Supka Attila rendesen gatyába rázta csapatát, és a tavalyi rémálom-szereplés már a múlté. A tavaszi szezont az ötödik helyről indítják, de vigyázniuk kell, a mezőny közepe nagyon sűrű. És ha úgy folytatják a tavaszt, ahogy az őszt befejezték, akkor lesznek még ott gondok.

A Mezőkövesd a kisvárdai út ellentéte. Ők rendkívül rosszul kezdtek, majd Pintér Attila érkezése után elkezdtek a mezőnyhöz zárkózni. Hamar elkerültek a kiesőhelyekről és utolsó öt meccsükből négyet megnyertek.

Kezdjünk neki!

Mi történt a szünetben?

Megvizsgáljuk a csapatok keretét, az igazolásokat, illetve az összefoglalóban megpróbáljuk megtippelni, mire érdemes fogadni!

Kisvárda

Ahogy említettem, a Kisvárda rosszul fejezte be az őszi szezont. Nyeretlenek maradtak az utolsó öt meccsükön, négyszer játszottak döntetlent és az utolsó fordulóban vereséget szenvedtek a Fehérvártól.

Lássuk először a távozókat!

Két év után elhagyta a csapatot a görög középpályásként és védőként is bevethető Sztavrosz Cukalasz. A 32 esztendős játékos egyedül költözött Magyarországra, családja nem követte őt, és miután Cukalasz másodszor is apuka lett egyre nehezebben viselte a távolságot. A Kisvárda vezetősége nem állt Cukalasz útjába és közös megegyezéssel szerződést bontottak.

Tonci Kukoc, az egykori Honvéd-játékos is távozott, ő csak fél évet volt a klubnál, de a kevés játéklehetőség miatt ő is felbontotta a szerződését.

Mellettük Baranyai Ádám és Lakatos Csaba is máshol folytatják, előbbi Csákváron, míg utóbbi Kaposvárott.

Négyen mentek, négyen jöttek: Ötvös Bencét fél évre kapták kölcsön a Nyíregyházától, valamint körbenéztek Bulgáriában is, onnan két játékos csatlakozott. Janisz Karabeljov a Szlavia Szófiától, csatárként bevethető és első két meccsén (barátságos mérkőzést játszottak a Kazincbarcika és az ukrán Minaj ellen) is a kapuba talált. Egyébként a Várda mindkét meccset megnyerte, gólt sem kapva.

Szintén a bolgár élvonalból érkezett Matheus Leoni, a brazil-olasz kettős állampolgárságú balbekk, aki csapata meghatározó játékosa volt.

Végül pedig említsük meg Lazar Csirkovicsot, akiről azt kell tudni, hogy 28 éves, belső védőként bevethető és legutóbb Izraelben futballozott.

Előző 5 meccs eredménye
2020.10.03.OTP Bank Liga
mezőkövesd
1:2
kisvárda
OTP Bank Liga
2020.06.09.OTP Bank Liga
kisvárda
1:1
mezőkövesd
OTP Bank Liga
2020.01.25.OTP Bank Liga
mezőkövesd
1:0
kisvárda
OTP Bank Liga
2019.09.14.OTP Bank Liga
kisvárda
1:2
mezőkövesd
OTP Bank Liga
2019.05.19.OTP Bank Liga
kisvárda
2:1
mezőkövesd
OTP Bank Liga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Mezőkövesd

Lássuk a matyóföldiek átalakulását, itt sem voltak nagy változások. Elsőként egy régebbi hírt említenék meg, amit mindenki tud, de azért legyen itt: Kuttor Attilát Pintér Attila váltotta a szezon közben, a gyenge szereplés miatt kellett mennie az egykori hátvédnek.

Pintérrel aztán feltámadtak a sárga-kékek, és az utolsó mérkőzések már jól sikerültek. Nekik három felkészülési meccsük volt, 12-0-ra verték a Sajóbábonyi Vegyészt, majd 4-0-ra a Dorog együttesét, végül 3-2-re kikaptak a Diósgyőrtől. Amúgy a 84. percig 0-2 volt a meccs Pintéréknek, ekkor azonban kiállították Szelest, ezután öt perc alatt hármat vágott a megújult DVTK.

A csapattól egyedül Andrij Borjacsuk távozott, ő visszatért Donyeckbe, nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. Pintérnél nem játszott, előtte is csak hat találkozón jutott szóhoz, gólt nem szerzett.

Két új igazolást jelentettek be nemrég a gárdánál: Martin Chrien szlovák középpályás, aki megfordult a Benficánál is, de csak 19 perc jutott neki az élvonalban, egyszeres válogatott. Az orosz-grúz Nodar Kavtaradze szintén középpályás, ő is szabadon igazolhatóként csatlakozik a Mezőkövesdhez, legutóbb a Dinamo Tbilisziben játszott.

Összefoglalás

Akkora változások nem történtek, mint mondjuk a Diósgyőrnél, így egy kis múltidézés mellett próbáljuk megtippelni a találkozó kimenetelét.

Ősszel, október 3-án játszottak legutóbb, akkor a Kisvárda idegenben tudott 2-1-re nyerni. A gólokat akkor Simovic és Navratil szerezték, Ene pedig a meccs legvégén öngólt vétett.

Jut eszembe, mielőtt tovább mennénk: Szalai Attila anno ugyebár Mezőkövesden is játszott, és úgy adták el őt Ciprusra, hogy a következő átigazolási díjának 20 százaléka a matyóföldieket illeti. Szalai napokkal ezelőtt írt alá a török Fenerbahce csapatához, a hírek szerint 2 millió euróért cserébe, gyors fejszámolás után pedig már ki is jön az eredmény, a Mezőkövesd markát 400.000 euró üti. Szép kis summa magyar szinten, amiből jelentős erősítéseket lehet majd a nyáron végrehajtani.

No, vissza a meccsre! A hivatalos honlapokon nem találtam arról infót, hogy a felkészülés során bárki megsérült volna, így vélhetően mindkét csapat a legjobb összeállításában léphet pályára.

Karabeljovval lehet, hogy jól betalál a Kisvárda, nem ez lenne az első eset, hogy jól igazolnak külföldi játékost. Bár, amennyit próbálkoztak…

Én azt gondolom, hogy a Kövesd jelentősen megerősödött lelkileg, maguk mögött hagyták a gyenge startot, számítok arra, hogy legalább egy gólt szereznek, de ugyanezt gondolom a hazaiakról is, így a legoptimálisabb választás az, hogy mindkét csapat szerez gólt.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső