Köln – Augsburg: Fogadási Tippek és Bundesliga Előzetes

Olvasd el 10 perc alatt szerző Bartos László 2021 december 09.
Köln
Teljesítmény:
D N D D V
  • RheinEnergieSTADION
  • December 10. 20:30
Nézd élőben itt:
Joker8
Augsburg
Teljesítmény:
V D N V N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

A hétvégi meccsek felé vesszük az irányt, pénteken mind az öt topbajnokságban le fognak játszani egy-egy mérkőzést, mi pedig a német, az olasz, és az angol bajnokikat tűzzük műsorra. Illetve lesz egy BuLi meccsünk szombatról is, de most kezdjünk a Köln – Augsburg mérkőzéssel.

Kellemes mostanság a Köln szimpatizánsának lenni, a tavalyi, illetve tavalyelőtti szenvedés után most úgy néz ki, egy stabil középcsapatot kaptak a kecskék szurkolói. Az együttes a 9. helyen áll, kifejezetten jól muzsikál, bár a sok döntetlen miatt kicsit csalóka a kép, két rossz eredmény akár osztályozós helyre is juttathatja őket.

Oda, ahol mostani ellenfelük épp van. Az Augsburg igazi bravúrcsapat, a Bayern München elleni győzelem után azonban visszaestek, előbb a 97. percben mentettek pontot a Hertha BSC ellen (ennek is volt köszönhető, hogy Dárdaitól megváltak a berliniek), az előző hétvégén pedig saját szurkolóik előtt kaptak ki az újonc VfL Bochumtól 3-2-re.

Egyszóval teljes katyvasz, amit mutatnak, nem véletlen, hogy a kiesés ellen küzdenek. Azonban ugyanaz igaz rájuk is, mint a Kölnre. Egy-két kedvező eredmény, és azonnal feljebb találhatják magukat, a mezőny egyelőre még nagyon sűrű.

Az egymás elleni meccseiken gyakori eredmény a döntetlen, ez viszont most csalódással érne fel a hazaiak számára. Meglátjuk, vannak már most olyan információk, amivel be lehet lőni, hogyan végződik a kettejük közti bajnoki csata.

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Arminia Bielefeld – Köln: 1-1

G.: Lasme ill. Özcan

Nincs csapat, amelyik több döntetlent szedett volna eddig össze a Bundesligában, mint a Köln. Illetve van egy, amelyik ugyanúgy áll a remik számában. Ők pedig az Arminia Bielefeld. Adta tehát magát, hogy a találkozón is megosztoznak a pontokon, ezúttal azonban ennek az iksznek a vendégek örülhettek inkább, mert az Arminia jobban játszott, győzelmet érdemelt volna.

A kezdők:

Arminia Bielefeld:

Ortega – Brunner, Pieper, Nilsson, Laursen – Wimmer, Schopf, Prietl, Kunze, Okugawa – Klos

Köln:

Schwabe – Schindler, Kilian, Czichos, Schmitz – Skhiri, Ozcan – Ljubicic, Duda, Kainz – Modeste</p>

Az eredmények alapján a mérkőzésen vendégsikernek kellett volna születnie, hiszen a Bielefeld idén is a kiesés elől menekül, győzedelmeskedni csak egyszer tudtak. És úgy is indult el a meccs, ahogy azt a Kölnnél szerették volna. Salih Özcan a meccs 17. percében már betalált, Czichos remek kiugratását lőtte Ortega lábai között a hálóba. A 23 éves, saját nevelésű középpályás az élvonalban eddig nem szerzett gólt, erre most betalált a Mainz, valamint a Bielefeld ellen is.

Nagyobb helyzet vendégoldalról nem is született a hátralévő időben, viszont az Arminia kétszer is majdnem egyenlített. Előbb Fabian Klos lövését védte testével Schwabe, majd egy hihetetlen mentést láthattak a nézők, szintén Klos szerezhetett volna gólt, ám fejesét a gólvonalról kihúzta Benno Schmitz.

A szünetre egygólos kölni előnnyel vonulhattak a csapatok, a második félidőben azonban az Arminia Bielefeld ki tudott egyenlíteni. Az 57. percben beállt Bryan Lasme, a francia játékos pedig szinte első labdaérintéséből gólt rúgott. Történt, hogy egy pontatlan passz után a hazaiak jöhettek bedobással. A Köln elaludt, a Bielefeld pedig nagyon gyorsan elvégezte a partdobást. Két-három passzal a labda Lasme előtt termett, ő meg 16-ról a jobb alsóba lőtt.

Elkerülhető gól volt ez a vendégek részéről, több kihagyás és hiba juttatta el a feketemezeseket az egyenlítésig. Sokat elárul egyébként a Bielefeld gólszerzési hatékonyságáról, hogy Lasme volt a szezonban az ötödik ember, aki gólt tudott szerezni…

Az 1-1 nem volt elegendő a hazaiaknak, vérszemet kaptak, és immáron a győzelemért hajtottak. A gólhoz legközelebb Patrick Wimmer járt, akinek a bombáját a léc alól szedte ki a Timo Hornt helyettesítő Schwabe.

Akadtak még kisebb lehetőségek hazai oldalon, de az eredmény már nem változott. A vége 1-1, amely a hazaiak számára csalódást keltő eredmény.

Előző 5 meccs eredménye
2021.04.23.Bundesliga
augsburg
2:3
köln
Bundesliga
2021.01.02.Bundesliga
köln
0:1
augsburg
Bundesliga
2020.06.07.Bundesliga
augsburg
1:1
köln
Bundesliga
2019.11.30.Bundesliga
köln
1:1
augsburg
Bundesliga
2018.01.27.Bundesliga
köln
1:1
augsburg
Bundesliga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Augsburg – VfL Bochum: 2-3

G.: Gregoritsch, Caligiuri ill. Polter (2), Holtmann

Ha nem is sokkal, de azért az Augsburgot tartották esélyesebbnek az újonc VfL Bochum ellen, ám a kiscsapat az első félidőben alaposan meglepte a Bayern-verő augsburgiakat. Már az első 45 percben három góllal terhelték meg Gikiewicz kapuját, és a másodikban hiába játszott jobban a házigazda, csak közelebb zárkózni tudtak, egyenlíteni nem. Jó kis meccs volt egy semleges szurkoló számára…

A kezdők:

Augsburg:

Gikiewicz – Framberger, Gumny, Winther, Iago – Caligiuri, Maier, Dorsch, Vargas – Hahn, Zeqiri

VfL Bochum:

Esser – Stafylidis, Masovic, Lampropoulos, Soares – Löwen, Losilla, Rexhbecaj – Asano, Polter, Holtmann

Sokkal másabb az atmoszféra egy olyan mérkőzésen, ahol a közönség is jelen van, itt azonban csak a kihalt lelátók köszöntek vissza, a német mérkőzéseket korlátozott számú néző tekinthette meg, illetve itt volt ez a meccs, amit zárt kapuk mögött rendeztek meg.

Talán szurkolóinak hiánya zavarta össze annyira az Augsburgot, hogy már az első félidőben három gólt bekapjanak.

A mérkőzés 23. percében egy szép támadást vezettek a vendégek, Holtmann kiugratását Sebastian Polter kapta, aki aztán a kifutó Gikiewicz lábai között talált a hálóba, 0-1.

A félidő lefújása előtt még kétszer zörgették tehát meg a hazai hálót a Bochum játékosai, a 40. percben Löwen szögletét a hosszún álló Gerrit Holtmann varrta a pipába. Nehezítette Gikiewicz dolgát, hogy egyik védője fején a labda megpattant, így vált valóban védhetetlenné a támadó lövése.

És a hosszabbításban Löwen kiosztott még egy asszisztot, ezúttal Sebastian Poltert találta meg, a csatár most fejjel volt eredményes, a rövidre tartó szögletet bólintotta a gólvonal mögé.

Az Augsburg egyébként az első félidőben kétszer is kényszerűségből cserélt, nem volt egyáltalán könnyű helyzetben Markus Weinzierl mester.

A szünet megtette a hatását, az Augsburg más szellemiségben lépett pályára. A Zeqirit váltó Michael Gregoritsch az 57. percben szépített, Caligiuri szögletét fejelte be, majd egy perccel később a szintén csere, Jan Moravek puskázott el egy hatalmas lehetőséget, öt méterről lőtt az üres kapu fölé.

Nyomtak a hazaiak, a Bochum pedig minden erejével azon volt, hogy megőrizze előnyét. A 71. percben Gregoritsch újabb kapura lövésénél Esser már verve volt, azonban a gólvonalon álló Stafylidis kisegítette a hálóőrt a bajból.

Beléptünk az utolsó öt percbe, amikor újabb esélyt kapott a zárkózásra a hazai csapat: Soares a tizenhatoson belül mászta meg Florian Niederlechnert, ami miatt tizenegyeshez jutott az Augsburg, a pontrúgásokban erős Daniel Caligiuri pedig be is lőtte azt.

Volt még hátra szűk tíz perc, azonban egyenlíteni már nem tudtak a nagyot küzdő augsburgiak.

Összefoglalás

Ahogy az összefoglalóból kiderült, Timo Horn sérüléssel küzd, és ez azt jelenti, hogy holnap este is Marvin Schwabe nevével kezdődik majd a Köln kezdője. Nem ő az egyetlen hiányzó, Tomas Ostrak, Mark Uth és Niklas Hauptmann is csak az oldalvonalon kívülről tekintheti meg a találkozót.

A másik oldalon nagy öröm, hogy Jeffrey Gouweleeuw visszatérhetett, kicsit védő szűkében vannak az augsburgiak. Felix Uduokhai szintén felépült hosszú sérüléséből, viszont nincs meccsben, nincs meg a megfelelő erőnlét, így maximum a padon tudjuk elképzelni a tehetséges védőt.

A Bochum elleni mérkőzésen megsérült Andi Zeqiri, ezzel pedig egy nem túl szűk társasághoz csatlakozott. Nem bevethető ugyanis Tobias Strobl, Noah Sarenren Bazee, Tim Civeja és Alfred Finnbogason.

Az eddigi teljesítmény alapján csoda lenne, ha a Köln nem tartaná otthon a három pontot, de nehezíti a kecskék dolgát, hogy Anthony Modeste, a csapat házi gólkirálya immár négy mérkőzés óta gólképtelen.

Az Augsburg védelme viszont nem a legstabilabb, hiszen idegenben egy kivételével minden meccsen kaptak gólt.

Három mérkőzésük is a közelmúltban döntetlenre végződött, slágereredménynek számított az 1-1, valamint a 0-0 is, feltűnő, hogy mennyire nem megy egymás ellen a gólszerzés, 2014-ben volt az utolsó olyan meccs, ahol két és félnél több gól született.

Ez az egyik tippünk erre a meccsre, hogy nem lesz sok gól. Az Augsburgnak idegenben nem megy, a Kölnnek sem annyira mostanság, Modeste pedig kisebb hullámvölgybe került.

Ettől függetlenül azért bízunk abban, hogy a hazaiak otthon tudják tartani a három pontot, egy 1-0-s eredménnyel tökéletesen kiegyeznénk. Ezzel el is mondtuk, hogy a másik tippünk a Köln győzelme.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső