Köln – Borussia Dortmund: Fogadási Tippek és Bundesliga Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2022 szeptember 29.
Köln
Teljesítmény:
D N V D N
  • RheinEnergieSTADION
  • Október 01. 15:30
Nézd élőben itt:
Rabona
Borussia Dortmund
Teljesítmény:
N V V N N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

**Ez az ajánlat kizárólag a sportfogadasonline.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Na még maradunk a németeknél, lesz még olyan meccs szombaton, amiről érdemes beszélgetni. A Köln – Borussia Dortmund találkozó következik, ami leginkább Anthony Modeste számára jelenthet többet. A csatár az idény elején váltott klubot, ő lett a vendégek vészmegoldása a pozícióra, és a Kölnt hagyta el a vesztfáliaiak kedvéért.

Ami a két csapatot illeti, hozzák azt, amit elvárnak tőlük. A Köln idén újra kiléphetett az európai kupaporondra, és sokan féltették őket, nem ritka, hogy egy kisebb csapat egy jó szezon után megméreti magát Európában is, és a kettős terhelést nem bírva szenvednek a bajnokságban. Egyelőre a Köln állja a sarat, a BuLiban is a felsőházban tartózkodnak.

A Borussia Dortmund közben nagy esélyt kapott. A Bayern München gyengélkedik, ha valamikor, hát most meg lehet őket fogni, meg lehet előzni, le lehet őket szedni a trónból, és a helyükre ülni. Na, azért ehhez lesz néhány szavuk Upamecanoéknak, no meg a többieknek is, mint mondjuk az Union Berlin, a Freiburg vagy bárki más, aki ilyen álmokat dédelget. A német bajnokság kissé felborult, nem egyértelmű, hogy ki számít nagycsapatnak és ki nem. Persze, vannak néhányan, akik folyamatosan ott vannak az élen, de sokan cserélgetnek egymás között. Néhány éve pl a Mönchengladbach BL-résztvevő volt, aztán visszaestek. Ugyanezt mondhatja el magáról a Wolfsburg, de a sort egészen sokáig lehetne folytatni.

No, kicsit elkanyarodtam! A Köln lepte már meg a Dortmundot, azonban a fogadóirodák szerint most nem fogja. A hazai győzelemre 3.30 a szorzó, a döntetlenre 4.00, míg a vendégek sikerére 2-szeres pénzt fizetnek.

Köln

A Köln szépen gyűjtögeti a döntetleneket az idei szezonban, már négy alkalommal is megosztoztak a pontokon, ezzel pedig dobogósok, csak a Stuttgart szerzett több ikszet náluk. Hét mérkőzés maradéka két győzelemből és egy vereségből áll össze, így áll most a Köln csapata a 9. helyen.

Két forduló óta nem tudtak nyerni, előbb kikaptak az Union Berlintől hazai pályán, majd a válogatott mérkőzések előtt meglepetésre a VfL Bochummal játszottak döntetlent. Ez tavaly még nem lett volna meglepetés, de idén a Bochum eddig hatból hatot veszített el, szóval a szurkolók számítottak volna egy könnyű három pontra. De a hazaiaknál edzőváltás volt, az pedig mindig fel tudja pörgetni a játékosokat. Az egy pontot érő gólt amúgy a cserejátékos, Linton Maina szerezte.

A kecskék hazai pályán eddig három meccset játszottak, megverték a Schalkét, ikszeltek a Stuttgarttal, és kikaptak az Union Berlintől. Modeste távozásával Steffen Tigges vette át a góllövő szerepét, aki egyébként a Borussia Dortmund játékosa volt. És túlzás lenne azt állítani, hogy valóban lövi is a gólokat, ugyanis bajnoki mérkőzésen még nem talált a hálóba. A Konferencialigában igen, a Nice elleni találkozón az ő gólja miatt lett 1-1 az állás.

És ha már szóba került az EKL: A Köln egyelőre veretlen, két kör után négypontos, a Nice-szel ikszeltek, majd a Slovackon 4-2-vel jutottak túl.

Több játékos is kisebb sérüléssel bajlódik, azonban jó hír, hogy a kövektező hónapban már mindannyian játékra kész állapotban lesznek. A Dortmund ellen azonban nem játszhat Tim Lemperle, Julian Chabot, Mathias Olesen, Sebastian Andersson és Timo Horn sem.

A várható kezdőcsapat:

Schwabe – Schmitz, Kilian, Hübers, Hector – Ljubicic, Skhiri – Thielmann, Duda, Kainz – Adamyan

Egymás elleni meccsek:

A Köln és a Dortmund közös összecsapásán sok panasza a semleges szurkolóknak nem lehetett, általában gólgazdag, vagy izgalmas meccseket játszottak a felek. Néha a kettő egyszerre volt jelen a pályán.

A tavalyi idényben a Dortmund négy pontot szerzett a Kölnnel szemben: Otthon 2-0-ra megverték őket, míg idegenben 1-1-et játszottak ellenük.

Az utolsó öt mérkőzés mérlege a következő: Két dortmundi győzelem, egy kölni, valamint két döntetlen is volt.

A Köln otthonában inkább az ikszek dominálnak. ugyanis az utolsó öt, itt lejátszott találkozón háromszor is megosztoztak a pontokon, a másik két meccset Reusék nyerték meg. A Köln otthon, hazai közönség előtt utoljára 2015-ben tudott nyerni.

Előző 5 meccs eredménye
2022.03.20.Bundesliga
köln
1:1
dortmund
Bundesliga
2021.10.30.Bundesliga
dortmund
2:0
köln
Bundesliga
2021.03.20.Bundesliga
köln
2:2
dortmund
Bundesliga
2020.11.28.Bundesliga
dortmund
1:2
köln
Bundesliga
2020.01.24.Bundesliga
dortmund
5:1
köln
Bundesliga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*Ez az ajánlat kizárólag a sportfogadasonline.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.

Borussia Dortmund

Nem vicceltem, amikor azt mondtam, hogy hatalmas lehetőség előtt áll a Borussia Dortmund. A Bayern Münchennek általában csak a hátát nézik, ám most fordult a kocka, a müncheniek vannak lemaradva a sárga-feketék mögött. A szezon elején járunk, ez még bőven változhat, de a Dortmund van olyan jó csapat, hogy tudja hozni az eredményeket. Tudom, korábban azt mondtam, esélyük nincs a Bayern legyőzésére, de ez még azokban az időkben volt, amikor a Bayern NEM kapott ki az Augsburg ellen, és nem ikszelt háromszor verhető csapatok ellen…

A Dortmund a bajnokságban eddig két vereséget szenvedett el, a Bréma elleni szétesés után tavalyi edzőjük új csapata, vagyis az RB Leipzig verte őket. Maradék öt meccsüket viszont megnyerték, a szünet előtti utolsó találkozón is sikerült győzelemmel zárni, a találkozó pedig a Ruhr-vidéki rangadó volt a Schalke 04 ellen. Az újonc nagyon jól tartotta magát, egészen a hajráig nem tudták bevenni a kékmezesek kapuját, ekkor azonban érkezett Youssoufa Moukoko

Edin Terzicnek rengeteg a hiányzója, nem fogom megszámolni, de talán tőlük sérültek le a legtöbben az egész Bundesligában. Egyébként ez nagyon érdekes, már tavaly is nagyon sokan szenvedtek kisebb vagy nagyobb sérüléseket a szezon során…

Szóval nem lesz Marco Reus, ami érzékenyen érintheti a csapatot, hiányozni fog Youssoufa Moukoko, a múltkori meccsen győztes gólt szerző ifjú csatár, valamint Salih Özcan, Gregor Kobel, Mateu Morey, Mahmoud Dahoud, Sebastien Haller és Jamie Bynoe-Gittens is.

Így főszerepet kaphat a csapatban Karim Adeyemi, de Donyell Malennek is juthat hely a kezdőben, akár Gio Reyna is megmutathatja, hogy állandó jelleggel lehet rá számítani.

A várható kezdőcsapat:

Meyer – Meunier, Schlotterbeck, Hummels, Guerreiro – Bellingham, Can – Adeyemi, Brandt, Reyna – Modeste

Tippelde

Eléggé felforgatott a dortmundi kezdő, és ez egy kissé aggaszthatja Terzicet. Meg minket is. A Köln masszív csapat, akik már többször kiszúrtak a dortmundiakkal. Egy döntetlenre a tartalékosabb sárga-feketék ellen most is jók lehetnek Kaintzék.

Ez egy kissé merész tipp, ha valaki szeretne óvatosabb lenni, akkor arra tesz, hogy mindkét együttes a hálóba fog találni…

Bukméker Oddsok Bónusz* Megtekintés
Rabona
Oddsok: 1.53 Bónusz: 35,000Ft
+ 4000Ft free bet

*Ez az ajánlat kizárólag a sportfogadasonline.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.

Joker8
Oddsok: 1.50 Bónusz: 35,000Ft
Ivibet
Oddsok: 1.50 Bónusz: 52,000Ft
A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső