Lazio – Genoa: Fogadási Tippek és Serie A Előzetes

Olvasd el 10 perc alatt szerző Bartos László 2021 december 15.
Lazio
Teljesítmény:
V D N D V
  • Stadio Olimpico di Roma
  • December 17. 18:30
Nézd élőben itt:
Joker8
Genoa
Teljesítmény:
N V V V D
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Angliát a hátunk mögött hagyjuk (majd hétvégén azért visszatérünk), és mai munkánkat Olaszországban folytatjuk. Két csütörtöki mérkőzés lesz terítéken, a Lazio – Genoa mérkőzés után jön a Salernitana – Inter, mindkét találkozónál vannak már elképzeléseink.

A Genoa helyzete piszok rossz, hiába érkezett Andriy Shevchenko, csodát egyelőre nem tudott tenni az ukrán válogatott egykori kapitánya. Mióta megérkezett a csapat öt meccsen egy pontot szerzett, egy Udinese elleni 0-0 alkalmával sikerült egy egységgel gazdagodni. Kétségbeejtő, mennyire rosszul szerepelnek, de legalább a kupában tovább tudtak jutni a Salernitana ellen, a másik kiesőjelölt csapatot 1-0-ra verték tegnap este.

Ez azonban most nem vigasztal senkit, a bajnokságban lenne szükség győzelemre. Vajmi kevés esély van arra, hogy pont Rómában nyerjenek a Lazio vendégeként. A Stadio Olimpicoba amúgy sem győzni járt a genovai együttes, a közelmúltban elég csúnya verést kaptak itt, háromszor is négy gólt lőtt a Lazio.

Akik érdekesen szerepelnek, jó formájukat nem tudják állandósítani, a hétvégén például a Sassuolo otthonában szenvedtek 2-1-es vereséget.

Természetesen kötelező a hazaiak számára a győzelem, viszont megvizsgáljuk, hogy milyen opcióink vannak, a lényeg az, hogy egy kis mellékessel a zsebben keljünk fel majd a meccset követően a székünkből…

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Sassuolo – Lazio: 2-1

G.: Berardi, Raspadori ill. Zaccagni

Kár, hogy nem a Lazio legutóbbi hazai meccséről írjuk az összefoglalónkat, amit az Udinese ellen játszottak. Ott aztán pörögtek az események, nyolc gól, három piros lap, fordulatok, dráma… Volt ott minden. De nem ez volt az utolsó meccsük, hanem a Sassuolo elleni, ahol szintén volt egy fordulat, a neroverdi meg tudta fordítani vert helyzetből a találkozó állását, és végül három ponttal gazdagodtak. Tegyük hozzá, megérdemelten nyertek, a Lazio ismét a rosszabb orcáját mutatta meg nekünk…

A kezdők:

Sassuolo:

Consigli – Toljan, Chiriches, Ferrari, Rogerio – Frattesi, Lopez, Traoré – Berardi, Scamacca, Raspadori

Lazio:

Strakosha – Hysaj, Luiz Felipe, Acerbi, Marusic – Akpa Akpro, Cataldi, Basic – Pedro, Immobile, Zaccagni

Két fontos játékosa, Sergej Milinkovic-Savic és Luis Alberto nélkül kellett a fővárosiaknak pályára lépnie, előbbit kiállították, utóbbi pedig megsérült.

Eleinte nem látszott, hogy bármi problémát okozna a két kiválóság hiánya, hiszen Mattia Zaccagni már a hatodik percben gólra váltotta Pedro passzát. A Sassuolo védők nem tudták szerelni a kis spanyolt, középen Zaccagnit elég szellősen fogták, 1-0. A gólszerző aztán képzeletbeli íjával valakit levadászott a közönség soraiból…

Innentől kezdve aztán a vendégek lendülete alább hagyott, és a Sassuolo dominálta végig a hátralévő időt. Több helyzetet is kihagytak, a legtöbbet Gianluca Scamacca révén. A balhés csatár kétszer járt közel a gólhoz, első próbálkozását Thomas Strakosha bal kézzel tolta oldalra, a másodiknál pedig jobb kézzel segítette a lasztit a kapufára. Ez utóbbi nagyobb helyzet volt, a vendégek albán kapusa kitett magáért.

A lefújás előtt még Davide Frattesi tette próbára a vendégek portását, Strakosha ezt a lövést is kiszedte, így a félidőben 1-0-s előnnyel vonulhattak öltözőbe a fővárosiak.

A folytatásban a Sassuolo lendületben maradt, és Giacomo Raspadori, valamint Domenico Berardi pár perc alatt megfordították a találkozó állását. Először a csapatkapitány talált be, a 63. percben a 16-os vonalán kapott egy passzt, kereste a rést, hol is lőhetne kapura, majd egy két tolás után ballal el is vállalta. Strakosha földbe gyökerezett lábakkal nézte, ahogy a labda a kapu jobb oldalában köt ki. Valóban nehéz lett volna ezt így, takarásból kivédeni…

Hat perccel később jött Raspadori gólja, az olasz futball egyik legnagyobb tehetsége Berarditól kapott labdát, majd okosan, belsővel lőtt kapura. A védők közül ketten is elugrottak a nem túl combos kísérlet elől, Strakosha pedig későn látta meg a lövést, 2-1.

A mérkőzés végén bajba került a hazai csapat, a csereként beállt Kaan Ayhant szórták ki, mivel utolsó emberként szabálytalankodott Vedat Muriqival szemben. A török védő fel volt háborodva az ítélet láttán, de nem volt mit tenni.

A 16 méterről járó szabadrúgást Toma Basic végezte el, hatalmas erővel bombázott a jobb felső irányába, a labda pedig a felsőlécről a gólvonal elé vágódott. A hosszabbítást a zöld-feketék már kihúzták, így legyőzték az esélyesebbnek tartott Laziot. Ezzel pedig már öt mérkőzés óta nem találtak legyőzőre…

Előző 5 meccs eredménye
2021.05.02.Serie A
lazio
4:3
genoa
Serie A
2021.01.03.Serie A
genoa
1:1
lazio
Serie A
2020.02.23.Serie A
genoa
2:3
lazio
Serie A
2019.09.29.Serie A
lazio
4:0
genoa
Serie A
2019.02.17.Serie A
genoa
2:1
lazio
Serie A
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Genoa – Sampdoria: 1-3

G.: Destro ill. Gabbiadini, Caputo, Vanheusden (ög)

Több mint kétszeres oddsot lehetett megcsípni a Derby della Lanternán, ha hallgattatok ránk. A két gyengén szereplő genovai együttes közül a „vendégek” bizonyultak jobbnak, épp ahogy azt mi is szerettük volna. A 3-1-es győzelemmel Roberto D’Aversa állása megmenekült, a Genoa pedig még mélyebbre süllyedt lelkileg. A tabellán már nem nagyon van hova lejjebb süllyedni…

A kezdők:

Genoa:

Sirigu – Vanheusden, Masiello, Criscito – Ghiglione, Sturaro, Badelj, Hernani, Cambiaso – Pandev, Ekuban

Sampdoria:

Audero – Bereszynski, Yoshida, Colley, Augello – Silva, Ekdal, Thorsby – Candreva, Caputo, Gabbiadini

Az előzetes csapatokhoz képest annyi változás történt, hogy Mattia Destro, Domenico Criscito és Stefano Sturaro is felépült, és Sheva egyből pályára is küldte őket. Utóbbi kettőt a kezdőbe nevezte, Destro pedig csereként szállt be. A másik oldalon jól gondoltuk, hogy Fabio Quagliarellának pihenőre van szüksége, és Gabbiadini mellett Caputo lesz majd a kezdőben.

Nagyszerű hangulat várta a játékosokat, és egy gyors gól a szurkolókat. Hét perc telt el a meccsből, amikor Antonio Candreva szögletét Vanheusden fejelte ki, a támadó még egyszer próbálkozhatott, ívelése pedig ezúttal saját embert talált, Manolo Gabbiadini bólintott a bal alsóba, 0-1.

Nagyjából az első félidő legérdekesebb történéseit el is mondtuk, a Genoa ugyan a mezőnyben egyenrangú partner volt, ám a kapu előtt semmi veszélyt nem tudtak kialakítani Goran Pandevék. A vendégek lövöldöztek, de szinte minden próbálkozásuk mellé vagy fölé szállt.

De a második félidő legelején már eltalálták a kaput, méghozzá Ciccio Caputo révén. A 33 éves támadó a 49. percben egy nagy kapushibát használt ki, a Candreva által elrúgott labdát Salvatore Sirigu épp elé ütötte, neki ez onnan gyerekjáték volt…

A „hazaiak” legveszélyesebb helyzetét a veterán északmacedón, Goran Pandev alakította ki, a támadó öt méterről lőhetett védőjével a nyakán, kevésen múlt a szépítés.

De szépítés helyett ismételten a Samp talált be a 67. percben, Manolo Gabbiadini lövésébe a menteni igyekvő Zinho Vanheusden vetődött bele, a lábáról pedig egyenesen a kapuba pattant a labda. Mivel Sirigu elvetődött Gabbiadini lövésére, így nem tudott védeni.

Tíz perccel később a Genoa azért megszerezte a szépítő gólt, Mattia Destro két ember között is tudott fejelni, a sérüléséből felépült támadó Cambiaso beadását bólintotta a kapuba, 1-3.

Ezt követően mindkét csapat még rúgott egy-egy kapufát, a hazaiak részéről Johan Vazquez, a vendégek oldaláról pedig Antonio Candreva volt az elkövető. A lefújást követően a Genoa megtapsolta a végig lelkesen szurkoló közönségét, a Samp pedig egy emberként ünnepelt. Volt is mit, egy kicsit könnyítettek mesterük helyzetén, és legyőzték legfőbb riválisukat.

Összefoglalás

Sergej Milinkovic-Savic letöltötte az eltiltását, így ő egyből visszakerül majd a kezdőbe, Cataldit vagy Akpa Akprot szorítja majd ki a csapatból, Toma Basiccsal elégedettek Sarriék.

Luis Alberto sérülése nem jött rendbe, és most csatlakozott hozzá Mattia Zaccagni és Pedro is, így Ciro Immobile két társa ezúttal Felipe Anderson és Raúl Moro, esetleg Vedat Muriqi lesz. Bár kérdés, megfér-e két dudás egy csárdában…

Shevchenko a Salernitana elleni kupameccsen egy vegyes csapatot küldött pályára, bizonyára nem így fognak majd kiállni a Lazio ellen. Viszont Destro már ott volt a kezdőben, rá számíthat az ukrán holnap is.

Említettem, hogy nem győzni jár Rómába a Genoa, most sincs sok esélyük, de előbb vagy utóbb minden rossz sorozat megszakad, így a vendégek veretlensége is véget ér egyszer. De hogy épp holnap, épp a Lazio ellen? Azt erősen kétlem. A Stadio Olimpicoban a Lazio idén elég jó, öt meccsüket nyerték, kettő végződött döntetlennel, és csak a Juventus vitte el innen a három pontot.

Bár Pedro és Luis Alberto – no meg Zaccagni – is hiányozni fog, nem féltjük a hazaiakat. Az ő győzelmükre fogadunk. Durván 1.40 az odds, amiből azért nem gazdagszunk meg, de ki a kicsit nem becsüli…

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső