Salernitana – Inter: Fogadási Tippek és Serie A Előzetes

Olvasd el 10 perc alatt szerző Bartos László 2021 december 15.
Salernitana
Teljesítmény:
V V V V D
  • Arechi
  • December 17. 20:45
Nézd élőben itt:
Joker8
Inter
Teljesítmény:
N V N N N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Nem emlékszem minden egyes mondatra, amit itt megosztottam veletek, de lehet, már elhangzott a részemről az a kijelentés, miszerint a Salernitana nem Serie A szintű klub. Ezt egyre bátrabban mondhatom, ahogy haladunk előre a bajnokságban, úgy válik egyre biztosabbá.

Egész egyszerűen nem elég jó, amit csinálnak, 17 meccsen 8 pontot gyújtöttek be, ami két győzelemből és két döntetlenből jött össze. Magyarul 13 mérkőzés ért véget a salernóiak bánatával. Hosszú idő telt el az utolsó győzelmük óta, október végén tudtak nyerni egy másik újonc, a Venezia ellen. Ami azért is meglepő volt, mert a velenceiek azért nagyobb játékerőt képviselnek.

Ellenfelük a bajnoki címvédő, az Inter lesz, és joggal ráncolhatjátok a homlokotok. Ugyan miért írunk egy ilyen meccsről? Hát, azért mert van benne potenciál, ki lehet hozni ebből egy kis pluszpénzt, ha jól sáfárkodunk a tippünkkel.

Az Inter idén is a bajnoki címre hajt, nagyon gyorsan le tudták dolgozni hátrányukat az addigi éllovasokkal szemben. A Napoli és az AC Milan is botladozott, a kék-feketék pedig a nyolcas pályán előztek. Mivel ezen két csapat most egymás ellen játszik, így jó esélye van Martinezéknek még jobban növelni az előnyüket. No meg ott van az Atalanta, akik az AS Romát fogadják majd szombaton, az is egy érdekes mérkőzés lesz, és terveink szerint mi is beszélünk majd róla.

Nagyon sima lesz? Jön a mészárlás? Vagy megszenvednek salernóban a milánóiak? Lássuk, a Salernitana – Inter mérkőzéssel zárjuk a napot.

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Fiorentina – Salernitana: 4-0

G.: Vlahovic (2), Bonaventura, Maleh

Az első félidőben még nagyjából sikerült tartania magát a vendégeknek, viszont a második gól után feladták, a Fiorentina pedig zsinórban harmadik győzelmét aratta. A violák ebben a szezonban kiváló munkát végeznek, ugyanez nem mondható el ellenfelükről, akik egy újabb csalódást keltő eredményt értek el. No arra nem számított a legvérmesebb fanatikus sem, hogy meg tudják verni az erősebb Fiorentinát, de a négy kapott gól egy kicsikét sok…

A kezdők:

Fiorentina:

Terracciano – Odriozola, Milenkovic, Martinez Quarta, Biraghi – Bonaventura, Torreira, Duncan – Callejon, Vlahovic, González

Salernitana:

Belec – Veseli, Gyömbér, Bogdan – Kechrida, Coulibaly, Obi, Kastanos, Ranieri – Ribery, Simy

Franck Ribery új kihívásokra vágyott, ezért a francia ikon a szezon végén elhagyta a Fiorentina csapatát, és a Salernitanába szerződött. Most, a mérkőzés elején, mint csapatkapitány ment oda Cristian Biraghihoz, össze is ölelkezett a két futballista, akik most már ellenfélként néztek szembe egymással.

Ahogy az várható volt, a Fiorentina irányította a mérkőzést, de az első félidőben ez még nem volt annyira feltűnő. Mindenesetre azért nem döntetlen eredménnyel kellett szünetre menniük a srácoknak, Giacomo Bonaventura jóvoltából egygólos előnyt szereztek az első játékrészben. A középpályás mesteri gólt szerzett a találkozó 31. percében, egy kipattanó labdát jobb külsővel varázsolt a jobb alsóba. A gól előtt is inkább a violáknak voltak komolyabb lehetőségei, de azok kapu mellé mentek, vagy Belec tudott védeni.

A gól után még az ügyeletes gólfelelősnek, Dusan Vlahovicnak volt egy nagy ziccere, szép átvétel után gurított mellé a szerb. Akkor még kimaradt a helyzet, de az élet a második félidőben kárpótolta őt…

José Maria Callejón szintén közel állt a gólhoz, felhőfejesét Belec kapus tornázta ki a jobb alsóból.

Érett tehát a második hazai gól, de arra egészen a második félidő elejéig kellett várni. Az 51. percben Alfred Duncan passzolt előre, Dusan Vlahovic szemben a kapuval, Luka Bogdannal a nyakán 16 méterről bombázott, Belec ebben nyakig benne volt, a labda a keze mellett vágódott a bal felsőbe.

A második hazai gól után Terracciano kapust is megdolgozták, előbb Filippo Delli Carri lövését tolta az alapvonalon túlra, majd Simy közelijét is védte.

A hajrára ismét felbátorodott Vincenzo Italiano együttese, és még két góllal megterhelték szegény Belec kapuját. A 84. percben Dusan Vlahovic duplázott közelről, majd Youssef Maleh vágott be egy kipattanót. A vége így csúnyára sikeredett. A Salernitana helyzete kilátástalan.

Előző meccs eredménye
1999.04.11.Serie A
salernitana
2:0
inter
Serie A
1998.11.29.Serie A
inter
2:1
salernitana
Serie A
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Inter – Cagliari: 4-0

G.: Martinez (2), Sánchez, Calhanoglu

Az Inter legutóbbi bajnoki meccsén is négy gól született, azonban volt egy nagy különbség. Amíg a Salernitana ennyit kapott, addig az Inter ennyit rúgott. Az áldozati szerepet ezúttal a szintén fix kieső Cagliari biztosította, egy pillanatig nem volt kérdés, hogy melyik csapaté lesz a három pont. Mivel az AC Milan csak ikszelt Udinében, így az Inter visszaült a trónra. Egyelőre csak ideiglenesen, de nagyon nehéz dolga lesz az üldözőknek, ha ki akarják fúrni onnan a címvédőt…

A kezdők:

Inter:

Handanovic – Skriniar, de Vrij, Bastoni – Dumfries, Barella, Brozovic, Calhanoglu, Perisic – Sánchez, Martinez

Cagliari:

Cragno – Caceres, Godin, Carboni – Bellanova, Grassi, Marin, Deiola, Dalbert – Joao Pedro, Baldé

Azt mindenképp a vendégek számlájára írhattuk, hogy bátor futballal rukkoltak elő, nem az volt a szándékuk, hogy kilencven percnyi bunkerfocival rukkoljanak elő. Az első lehetőséget ők dolgozták ki, Keita Baldé labdájával Raoul Bellanova lépett meg, sokkal gyorsabb volt, mint az őt üldöző védők, végül éles szögből tette próbára Handanovicot, aki a röviden állva a mezőnybe bokszolta a labdát.

Az első valamire való Inter-helyzetből aztán egyből gól született. Hakan Calhanoglu jobboldali szöglete tökéletes volt Lautaro Martinez számára, az argentin a röviden állva fejjel vette be Cragno kapuját.

A gól után Alexis Sánchez duplázhatta volna meg a hazaiak előnyét, a chilei viszont a kivetődő Cragnoba rúgta a ziccert, maradt az 1-0. Sőt azután is maradt, hogy a szigetlakók kapusa csúnyán elütötte az egyedül kilépő Denzel Dumfriest, és tizenegyest kaptak a kék-feketék. Merthogy Lautaro Martinez a jobb alsót választotta, ahogy Cragno is, a kipattantót Calhanoglu lőtte fölé.

A második félidőben szűk húsz perc alatt aztán kiütötték a vendégeket: Az 50. percben Nicoló Barella mesterien megjátszott, majd beadott labdáját Alexis Sánchez kapásból lőtte be a jobb alsóba, aztán a 66. percben Hakan Calhanoglu is feliratkozott a gólszerzők közé, a török 18 méterről csavart a bal felsőbe, zseniális gól volt, a forduló egyik legszebbje.

Két perccel később Lautaro Martinez még egyszer beköszönt, Nicoló Barella osztott ki második asszisztját, az argentin meg meglőtte második gólját. Elegánsan, mellel vette át a társ magas indítását, majd jobb belsővel, kissé ütemtelenül helyezett a kapuba.

A negyedik után sem akartak leállni a hazaiak, de Alessio Cragno – a négy kapott gól ellenére – fantasztikusan védett, és amikor nem, akkor a felsőléc kisegítette.

Csapatáról ugyanazt tudom mondani, mint pár sorral feljebb a Salernitanáról: Helyzetük kilátástalan.

Összefoglalás

Két viszonylag friss sérültje van az Internek: Matteo Darmian november végén esett ki, míg Joaquin Correa december elején. Simone Inzaghi így gyakorlatilag teljes kerettel vághat neki a Salernitana elleni meccsnek.

Amelyen előfordulhat, hogy lesz egy-két változás, tekintettel arra, hogy a Serie A leggyengébb csapatához utaznak. Véleményünk szerint esélyt kaphat a kezdőben Arturo Vidal, Federico Dimarco, Roberto Gagliardini, Matias Vecino, Stefano Sensi… Egyrészt ráfér a legjobbakra a pihenő, másrészt egy olyan együttes ellen lépnek pályára, akik hazai pályán nem túl erősek. Meg idegenben sem jók, ezt is tegyük hozzá… Szóval, nem véletlenül ők az olasz bajnokság sereghajtói.

A hazaiaknál a cséká, Franck Ribery sérült meg legutóbb, elvileg az Inter elleni meccsen már bevethető lesz. Elvileg. Federico Bonazzoli szintén kiesett a Fiorentina elleni vereség alkalmával, az ő visszatéréséről még nincsenek információk. Nem állhat a mester rendelkezésére még Nadir Zortea, Stefan Strandberg, Antonio Russo, Mamadou Coulibaly és Matteo Ruggeri sem.

Alapjáraton nincsenek könnyű helyzetben a hazaiak, de így, ennyi sérülttel a helyzet hasonlít egy lehetetlen küldetésre.

Nem is hinnénk, hogy szembe tudnak szállni az Interrel, de ezzel szerintem nem árultunk el újdonságot.

Újabb nagy zakóra van kilátás, még akkor is, ha a milánóiaknál tényleg lesz pár változtatás a kezdőben.

Ebben van pénz egyébként, másban nem. Az, hogy csak a vendégek találnak kapuba egész jó oddsot jelent, ahogy a két és fél feletti gólszám is. Mi ezekre megyünk rá. Mindkettőt megfogadjuk, ha a kettő közül kellene választani, akkor inkább arra tippelnénk, hogy Handanovic hálója zsinórban ötödször nem rezzen meg…

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső