Leeds United – Burnley: Fogadási Tippek és Premier League Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2020 december 25.
Leeds United
Teljesítmény:
V N V V N
  • Elland Road
  • December 27. 13:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Burnley
Teljesítmény:
N D N D V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Mindenki túl van a tegnap estén? Mindenki evett halászlevet, töltött káposztát meg bejglit? Megvolt a kajakóma? Akkor foglalkozzunk egy kicsit a sportfogadással, a Leeds United – Burnley meccset fogjuk megnézni elsőként. Azért azt hadd említsem meg, srácok, hogy olyan lazacot sütöttem, hogy ihaj… Senkit nem érdekel a recept? Oké, akkor hagyjuk.

Szóval, Leeds… Mit is lehetne most elmondani róluk? Újoncok, erősen kezdtek, aztán azóta visszaesés jellemzi őket, épp nemrég szaladtak bele egy hatosba az Old Traffordon. Mesélni fogok mindjárt róla. Eléggé hátra csúsztak a tabellán, szóval most nem annyira jó a helyzete Marcelo Bielsáéknak, de semmi nincs veszve, és ha a szezon eleji játékot elő tudnák húzni a kalapból, bőven feljebb léphetnének.

A Burnley a Leeds inverze ebből a szempontból, baromi gyengén kezdtek, majd az utóbbi időben elkezdtek pontokat gyűjtögetni, ami által végre valahára elhagyhatták a kiesőzónát, ahol az őszi szezon jelentős részében voltak.

Kettejük összecsapása annak ellenére ígérkezik izgalmas meccsnek, hogy nem két élcsapatról beszélgetünk. Biztos senkit nem érdekel a lazac? Hát, jó…

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Manchester United – Leeds United

A skót Scott McTominay még életében nem duplázott csapatában, de ezen a meccsen ez elég gyorsan összejött neki, konkrétan három perc alatt, a középpályás a 2. és a 3. percben is betalált, amivel megadta a manchesterieknek az alaphangot a folytatásra.

Előbb Bruno Fernandes legurdított labdáját vágta a bal alsóba, majd Martial kiugratását követően passzolta el a labdát Meslier mellett. Mindkettő szép gól volt, különösen az első lövésnél volt pontos a válogatott játékos.

A két gyorsan bekapott gól természetesen Marcelo Bielsa minden elképzelését átírta, és a játékosokat meg megfogta, megzavarta, szóval ezt kihasználva a Manchester a szünet előtt még berámolt két gólt. Úgy mentek át a Leeds védelmén, mint forró kés a vajon, Bruno Fernandes a 20. percben háromra növelte az előnyt, majd Lindelöf is betalált közelről, ezt is egy védelmi hiba előzte meg. 4-0 után persze kicsit visszavettek a hazaiak, a Leeds meg valamennyire össze tudta szedni magát, Liam Cooper pedig szépített egy szöglet utáni fejesből.

A fordulásban nem igazán változott meg semmi, bár azért itt már egy komolyabb Leeds Uniteddel nézett szembe Ole Gunnar Solskjaer csapata. Ettől függetlenül nem volt megállás, jött az ötödik, majd a hatodik gól is. Előbbit Daniel James szerezte, az utolsó MU találat pedig Bruno Fernandes tizenegyeséből született.

Nem ez volt azonban a találkozó utolsó gólja, Stuart Dallas ugyanis végszóként mesterien tekert David De Gea kapujának bal felső sarkába.

A lényegen ez már nem változtatott, csúnya gyomrost kaptam Patrick Bamfordék.

Előző 5 meccs eredménye
2017.09.19.Angol Ligakupa
burnley
3:5
leeds
Angol Ligakupa
2016.04.09.Championship
burnley
1:0
leeds
Championship
2015.08.08.Championship
leeds
1:1
burnley
Championship
2014.03.15.Championship
burnley
2:1
leeds
Championship
2013.09.21.Championship
leeds
1:2
burnley
Championship
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Burnley – Wolves

A Manchester Citytől kapott ötös óta a Burnley nem talált legyőzőre és megkockáztatom, hogy Nuno Espirito Santo csapata ellen játszott a legjobban az idényben. Meg is lett ennek a győmölcse, Wood és társai 2-1-es győzelmet arattak az idén gyenge Wolverhampton felett.

Nem volt túlzottan jó az első játékrész, mert noha 14 kapu felé tartó lövést eresztettek el a játékosok, abból csak egy-egy talált kaput. A Wolves részéről Pedro Neto tüzelt gyengén, nem is okozott gondot Nick Pope-nak, a másik oldalon meg…

Épp a 35. percben jártunk, amikor Taylor adott be a balszélről, majdnem az alapvonalról, a magas ívben szálló labdára hárman startoltak rá, közülük az egy szem Burnley játékos, Barnes ért célt, elfejelte a labdát és Rui Patricio lábai között az a kapuban kötött ki.

A második félidő egy Rubén Neves eladott labdával indult, amire Brownhill csapott le, majd lőtt, de a kapufáról kipattant a labda.

De nem sokkal később még egy gólt kapott a Wolves, ezúttal Chris Wood, a hazaiak házi gólkirálya talált be közelről, körülbelül négy méterről bombázott a hálóba.

Ez a félidő már sokkal jobban sikerült a Wolves-nak is, csak a gól hiányzott, közben hátul is figyelniük kellett, mert Woodék sem álltak le. Épp ő hagyott ki egy ordító helyzetet, a másik oldalon meg Podence és Pedro Neto rúgtak majdnem gólt.

A 89. percben végül sikerült szépíteni, Fabio Silva szerezte meg első gólját a Wolves-ban, miután Benson buktatta őt a tizenhatoson belül.

A végeredmény 2-1, remek meccs volt, főként a második félidő miatt.

Összefoglalás

Forma alapján vendég, játéktudás alapján hazai. Sokkal erősebbnek tartom a Leedset a Burnley-nél, és a fogadóirodák is úgy látják, hogy nem győzhet más, csak Rodrigoék. Pedig azért az elmúlt meccseket figyelembe véve számomra ez nem annyira fekete vagy fehér.

Ők egymással elég régen játszottak, ráadásul zömében a Championshipben csaptak össze, akkor pedig még teljesen más időket éltünk, nem sokan maradtak az akkori gárdákból.

Az biztos, hogy a Burnley idegenben nem szerepel jól, a csetlő-botló Arsenal elleni győzelmük az egyetlen (ahhoz is egy kiállítás meg egy öngól kellett), egyébként 3-3 döntetlen, illetve vereség van a nevük mellett.

A Leeds alapon kitömte utolsó hazai meccsén a Newcastle-t, ez mindenképp biztató, de az utána következő 6-2-es vereség már kevésbé. Igaz, az egy erősebb United, a Manchester ellen volt.

Továbbra is a játékerőben bízom leginkább, nem vészes a Leeds szereplése, és úgy gondolom, meg tudják szakítani a Burnley négymeccses veretlenségét. Hazai győzelmet várok.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső