Leeds United – Chelsea: Fogadási Tippek és Premier League Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 március 11.
Leeds United
Teljesítmény:
V V N V V
  • Elland Road
  • Március 13. 13:30
Nézd élőben itt:
Joker8
Chelsea
Teljesítmény:
N N D N D
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

A jövő héten még egy kőkemény ütközet vár Thomas Tuchelre és csapatára, addig sem áll viszont meg az élet, és szombaton az újonc Leeds United otthonában kellene domborítani. Erre minden esélye megvan a londoniaknak. Az új vezetőedző új szemléletet hozott magával, és egyelőre úgy néz ki, hogy kihozza a maximumot a csapatból. Frank Lampard távozása után nehezen indult be a szekér, de aztán a Wandában verték az Atleticot, megverték a bajnokságban a címvédőt és jó eséllyel elérik a Bajnokok Ligája indulást. Nyáron pedig indul a csapatépítés. Újra.

A Leeds sem lehet elégedetlen a teljesítményével, a legjobb újoncnak járó díjat már most odaadhatjuk nekik, és nagy öröm számomra (meg még sokak számára a pártatlan szurkolók között), hogy jövőre is az élvonalban láthatjuk majd Marcelo Bielsa csapatát.

Rengeteg szimpatikus és jó játékos alkotja ezt a gárdát, és nem lennék meglepődve, ha a nyáron erőteljes roham indulna meg a legjobbakért.

Addig viszont még sok idő van, kezdjük a Leeds United – Chelsea meccset!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

West Ham – Leeds United

Elég sok jót mondtam el a bevezetőben az újoncról, de az is az igazsághoz tartozik, hogy mostanság nem igazán megy nekik a játék. A teljesen megtáltosodott West Hamhez látogattak a hétvégén, és üres kézzel távoztak onnan. David Moyes együttese tavaly a kiesés ellen harcolt, idén viszont az európai kupaszereplést vették célba, ami nem is fejlődést jelent. De térjünk rá a meccsre, amelynek első félórája annyi akciót hozott, hogy azt sem tudtam, hová kapjam a fejem.

Kezdjük a hatodik és hetedik perc eseményével: Helder Costa kapott egy keresztlabdát a tizenhatoson belül, középre passzolt, ahol Tyler Roberts érkezett és a sok láb ellenére a labdája utat talált a kapuba. Csakhogy a játékvezető sípolt, az asszisztens szerint Costa lesen állt a passz pillanatában. Visszanézte az esetet a VAR, és mivel a térde egy hajszállal előrébb tartózkodott nem adták meg a gólt. A hivatalos szabály szerint ha olyan testrész van előbbre, amivel érvényes gólt lehet szerezni, akkor az bizony les. Márpedig térddel lehet szabályos gólt szerezni.

Egy perccel később ugyancsak les miatt nem adták meg Patrick Bamford gólját egyébként.

A 21. percben az addig álmoskásan játszó West Ham tizenegyeshez jutott, amit Jesse Lingard végzett el. Meslier érezte, hová kell vetődni, ki is ütötte a labdát, ám Lingard elé került újra a játékszer, másodszor pedig már nem hibázott.

Hét perccel később egy szöglet után újra gólt ünnepelhettek a hazaiak, Craig Dawson rázta le a védőit, majd a hosszú oldalon bólintott, 2-0.

Még az első félidőben a kapufát is eltalálták a kalapácsosok, kezdett kicsúszni a talaj Bielsáék lába alól.

Több gól már nem is esett a meccsen, pedig a Leeds a szünetet követően mindent megtett. Diego Llorrente kiugratásával Patrick Bamford szaladt el, el is lőtte a labdát Fabianski mellett, de a kapu mellett is. Később Raphinha ollózott, ezt a lengyel kapus a léc alól szedte ki, majd Dawson a gólvonalról rúgott ki egy labdát.

Talán többet érdemelt volna a Leeds, de tegyük hozzá, hogy a találkozón a WHU két kapufát is rúgott, és nem mellesleg két gólt.

Előző 5 meccs eredménye
2020.12.05.Premier League
chelsea
3:1
leeds
Premier League
2012.12.19.Angol Ligakupa
leeds
1:5
chelsea
Angol Ligakupa
2004.05.15.Premier League
chelsea
1:0
leeds
Premier League
2003.12.06.Premier League
leeds
1:1
chelsea
Premier League
2003.01.28.Premier League
chelsea
3:2
leeds
Premier League
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Chelsea – Everton

Hétfőn csapott össze egymással a Stamford Bridge-en a két együttes, és a végén megint Tuchelék örülhettek. Jól megy mostanában a kékeknek, Thomas Tuchel érkezése óta 11 mérkőzést játszottak le (ezzel együtt), és ezeken még egyszer sem szenvedtek vereséget, a mérleg nyolc győzelem és három döntetlen.

A német mester megint megkeverte a lapokat, újfent szerkezetet váltott, és ezúttal Kai Havertzet állította centerbe.

A találkozó egyik legjobbja a spanyol Marcos Alonso volt, aki Lampardnál kijátszotta magát a kezdőből, Tuchel viszont új esélyt adott neki, és láthatóan él is vele Alonso. Ezúttal egy gólpasszt osztott ki a 31. percben: A balszélről bepasszolt labdája pontos volt Kai Havertznek, aki nem találta el jól a bogyót, de a lövés Ben Godfrey lábáról a kapuba vágódott.

Nem sokkal később ismét a spanyol ugrott ki, ezúttal lőtt, Pickford pedig hárított.

Az Everton nem volt túl aktív, az egyetlen lehetőség André Gomes távoli, de nem túl életerős lövése volt, amit Mendy védett.

A fordulás után tíz perc kellett a második gólhoz, Kai Havertz talált a hálóba, de előtte kézzel vette át a labdát, így maradt az 1-0.

Nem sokáig, a 64. percben tizengyeshez jutottak a hazaiak, amit Jorginho vágott be, 2-0. Ez is lett a végeredmény, tovább robog a Tuchel-expressz.

Összefoglalás

Két hosszú ideje sérült játékosa épült fel a Leedsnek, Poveda és Gaetano Berardi, játékukra én nem számítok, hogy őszinte legyek. Viszont Rodrigo szintén bevethető már, ahogy Kalvin Phillips is, utóbbi már a West Ham ellen is játszott. Koch, Schackleton és Pablo Hernández viszont sérült, csakúgy mint Robin Koch.

A Chelsea-nél csak és kizárólag Tammy Abraham játéka kétséges, de a londoniaknak arra is figyelniük kell, hogy szerdán egy kőkemény visszavágó vár rájuk az Atletico Madrid ellen, ahol bár ők az esélyesek, de Diego Simeone együttese simán ledolgozhatja a hátrányát idegenben is.

Épp ezért egy kis rotációra számítok, a legjobbak pihentetésére. Tuchel szerencséjére a támadó szekció bő, van lehetőség rotálni.

Az őszi meccsen simán nyert 3-1-re a Chelsea, és most még egységesebbnek tűnnek, mint akkor. Rodrigo visszatérése reményt jelent a Leeds számára, de ez véleményem szerint csak a tisztes helytálláshoz lesz elég. Vendég győzelmet várok!

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső