Leeds United – Chelsea: Fogadási Tippek és Premier League Előzetes

Olvasd el 8 perc alatt szerző Bartos László 2022 augusztus 18.
Leeds United
Teljesítmény:
D N N D V
  • Elland Road
  • Augusztus 21. 15:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Chelsea
Teljesítmény:
D N N V V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Jesse Marsch átformálta a Leeds United együttesét, sokkal jobbak lettek, mégsem gondolom, hogy teljesen boldogok. A Leeds négy ponttal áll a bajnokságban most, de állhatna hibátlanul is, ha kicsit jobban koncentrálnak a hétvégén. Nem tették meg és a Southampton ezt kihasználta. Később majd beszélünk erről egy kicsit bővebben is.

Céljuk az, hogy megőrizzék a veretlenségüket, a Chelsea látogat majd hozzájuk, és a két együttes az Elland Roadon jó kis meccseket játszott az elmúlt két szezonban. Mivel mindketten támadó futballt szoktak játszani, azt várjuk, hogy most se unatkozzunk.

A londoni kékeknek szintén négy pontjuk van, és eddig nem győztek meg bennünket arról, hogy akár veszélyesek is lehetnének majd mondjuk a Manchester Cityre. Igaz, a két forduló alapján akkor a Liverpoollal is ez lenne a helyzet, de azért tudjuk, hogy Jürgen Kloppék nemsokára összeszedik magukat.

A Leeds United – Chelsea mérkőzést is simának gondolják az irodák, mivel a londoni győzelem alig fizet. Tuchelék sikere épp eléri az 1.50-et, az, hogy a Leeds otthon tartja a három pontot, legalább 6-szoros pénzt jelent, míg a döntetlen is majdnem eléri az 5-öt.

Ha csak az odds alapján döntenénk, gond nélkül a vendégekre fogadnánk. De szerintünk nem ilyen egyszerű ez a szituáció…

Leeds United

Saját magának köszönheti a Leeds United, hogy nem hat ponttal áll most. Az első fordulóban nehezen, de nyerni tudtak a Wolverhampton ellen. Nyomott mindkét csapat, mindkettőnek volt lehetősége megszerezni a győzelmet, ez egy öngólnak köszönhetően a Leeds számára jött össze.

Az első góljukat egyébként Rodrigo szerezte. És más idén fehér mezben még nem is talált a hálóba, ugyanis a spanyol támadó középpályás a második találkozóján is villant. Nem is egyszer, kétszer talált a hálóba a Southampton ellen. A csapata előnyét viszont elszórakozta, aminek a vége az lett, hogy egy pontot vihettek haza a St. Mary’s Stadionból.

Mindegy, ez már most jobb kezdés, mint amit tavaly produkáltak. El is várható ettől a csapattól, hogy jobban szerepeljen, miután százmilliót költöttek el a nyáron újakra. Igaz, hogy Kalvin Phillips és Raphinha már nincs itt – az ő eladásukból tudtak egy rakás új játékost vásárolni -, de ez a gárda többre hivatott, minthogy a kiesés ellen küzdjön.

A Leedset a sérülések most sem kímélik. Patrick Bamford első szezonjában ontotta a gólokat, aztán a másodikban többet volt pályán kívül, mint azon. Folyamatosan sérült volt, alig tért vissza, már újra megsérült. És most ismét ez a helyzet, a Soton ellen le kellett őt cserélni.

A mi olvasatunkban – mivel nagyon másik csatár nincs a keretben – Rodrigo fog előre lépni, mostanában úgyis megy neki a góllövés, mögötte pedig a James/Sinisterra – Aaronson, Harrison hármas fog támadni.

Luis Sinisterra csereként lépett pályára, először új csapatában. Lehet, hogy kezdetése még korai lenne, most nagyobb esélyt látok Daniel James játékára.

Továbbra is sérült Luke Ayling, Junior Firpo és Stuart Dallas, kétséges a szereplése Liam Coopernek.

A várható kezdőcsapat:

Meslier – Kristensen, Koch, Llorente, Struijk – Roca, Adams – James, Aaronson, Harrison – Rodrigo

Egymás elleni meccsek:

Azt írtam a bevezetőben, hogy a két csapat az Elland Roadon tavaly és tavalyelőtt nagyon jó meccset játszott. Hát ez relatív, mivel a Chelsea legutóbb 3-0-ra nyert, azelőtt pedig 0-0-ra végeztek. Annak ellenére, hogy gól nem esett, az is egy remek meccs volt.

A Chelsea a legutóbbi öt meccsből négyet megnyert, az a fenti 0-0 volt az egyetlen alkalom mostanában, amikor a Leeds pontot tudott szerezni. Valamelyest érthető, hogy a bukmékerek miért gondolják azt, hogy ezúttal is Havertzék az esélyesek.

Mehetnénk még régebbre is vissza, de azt teljesen feleslegesnek találom, a kétezres évek első és második évtizede is arról szólt, hogy a Leeds a másodosztályban volt. Meg még emlékeim szerint az alatt is voltak. Tehát bajnokin nem találkoztak, illetve a kupában sem nagyon.

Előző 5 meccs eredménye
2022.05.11.Premier League
leeds
0:3
chelsea
Premier League
2021.12.11.Premier League
chelsea
3:2
leeds
Premier League
2021.03.13.Premier League
leeds
0:0
chelsea
Premier League
2020.12.05.Premier League
chelsea
3:1
leeds
Premier League
2012.12.19.Angol Ligakupa
leeds
1:5
chelsea
Angol Ligakupa
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Chelsea

A londoni kékek a Bajnokok Ligájában elért győzelem után kissé visszaestek. Már tavaly is azt várták tőlük, hogy érjék be a Cityt és a Liverpoolt, de ez nem történt meg. Közben Roman Abramovich is lelépett, volt némi fejetlenség a csapaton belül. Megérkezett az új tulaj, kicserélődött a védelem, és a Chelsea most újra azon van, hogy megnehezítse az éllovasok dolgát, és harcban legyen a bajnoki címért. Minket eddig nem győztek meg.

Az első fordulóban idegenben játszottak az Everton ellen, és bár szenvedni szoktak a Goodison Parkban, most mégis többet vártunk volna a csapattól. Nem kaptuk meg, egy Jorginho-tizenegyessel sikerült nyerni a gyenge Everton ellenében.

A második fordulóban rangadót játszottak, azt a Tottenhamet fogadták, akiket tavaly háromszor vertek meg, kétszer a bajnokságban, egyszer meg a Ligakupában. Akkor még gólt sem kaptak tőlük, és egy ideig az látszott, hogy most sem fognak. Két új játékos, Marc Cucurella és Kalidou Koulibaly hoztak össze egy gólt, aztán a második félidőben még betalált 1-1-es állásnál Reece James is. Majdnem megvolt a győzelem, de a végén a Spurs egy szöglet után egyenlített, döntetlen lett a meccs.

A lefújás utánra is maradtak izgalmak, Thomas Tuchel és Antonio Conte balhéztak egyet kézfogás helyett, mindketten piros lapot kaptak. Már meccs közben sem tudták magukat türtőztetni, a feszültség a következő találkozójuknál hágott a tető fokára. Szóval Tuchel nem lesz ott a kispadon, Löw Zsolt fogja irányítani a kékeket.

Vannak még bizonyos hírek arról, hogy kik jönnek és/vagy mennek a csapattól/csapathoz, egyelőre azonban nincs változás. Sérültek terén kicsit gondban van az együttes, mert Mateo Kovacic után N’Golo Kanté is kiesett. Minden bizonnyal Ruben Loftus-Cheek fog játszani belül, Jorginho párjaként, az is lehet, hogy Mason Mount kerül egy sorral hátrébb.

Nagy kérdés, hogy a balszélen Cucurella vagy Chilwell játsszon, mindkettő lenyomott már egy meccset, és mindkettő jó teljesítményt nyújtott. Én azt mondom, hogy nem hiába adtak ki egy halom pénzt a spanyol játékosra…

A várható kezdőcsapat:

Mendy – Azpilicueta, T. Silva, Koulibaly – James, Loftus-Cheek, Jorginho, Cucurella – Mount, Sterling – Havertz

Tippelde

Bőven van még mindkét csapatnak hová fejlődnie, de azt megállapíthatjuk, hogy egyik csapat sem olyan, mint tavaly volt. A hazaiak többet fejlődtek, jobban néznek most ki, ettől függetlenül a Chelsea a mérkőzés esélyese.

A védelem hazai oldalon nem túl stabil, szinte biztos, hogy a vendégek be fognak találni. Mi azt mondjuk, hogy a hazaiak is, így a fogadásunk már meg is van…

Bukméker Oddsok Bónusz* Megtekintés
Joker8
Oddsok: 1.85 Bónusz: 35,000Ft
Rabona
Oddsok: 1.81 Bónusz: 35,000Ft
+ 4000Ft free bet

*Ez az ajánlat kizárólag a sportfogadasonline.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.

Ivibet
Oddsok: 1.81 Bónusz: 52,000Ft
A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső