Leeds United – Sheffield United: Fogadási Tippek és Premier League Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 március 30.
Leeds United
Teljesítmény:
N D V V N
  • Elland Road
  • április 03. 16:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Sheffield United
Teljesítmény:
V V V N V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de én nagyon örülök, hogy végre visszatérhetünk a klubfutballhoz. A válogatott meccsekre azt mondom, szép volt, jó volt, de köszönöm szépen, ennyi elég volt. Mindig örülök a magyar sikereknek, remélem, holnap este is nyernek majd a srácok, de sportfogadási szempontból egy válogatott szünet a legtöbbször egy hatalmas katyvasz, telis-tele meglepetésekkel, váratlan fordulatokkal, szenvedő nagycsapatokkal, miközben az oddsok meg a béka feneke alatt vannak…

Szóval, én örülök, hogy újra itt van nekünk a Premier League. Többek között. És hogy itt van nekünk a Leeds United – Sheffield United mérkőzés, amivel kezdjük a mai napot. Az év újonca (ebben semmi túlzás nincs) és az év egyik legnagyobb csalódása csap össze. És ebben sincs semmi túlzás. Chris Wilder együttesétől szépen, lassan búcsúzunk. Illetve ez már múlt idő. Mármint Chris Wilder. Ugyanis a vezetőedző és a vezetőség összekülönbözött, és közös megegyezéssel szerződést bontottak. A várt feltámadás elmaradt, a Sheffield továbbra is tökutolsó, és bár voltak jelei annak, hogy talán még van visszaút számukra, egyre inkább úgy tűnik, hogy nincs. Hogy a következő évet már a Championshipben kezdik. Ez a veszély a Leeds csapatát nem fenyegeti, ők már csak azért hajtanak, hogy minél előbb végezzenek a tabellán.

Vágjunk bele!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Fulham – Leeds United

A válogatott szünet előtti utolsó bajnokin a Leeds United megtörte az átkot. A londoni csapatok ellen nagyon nem ment Bamfordéknak, most viszont a másik újoncot sikerült saját pályáján 2-1-re legyőzni. Marcelo Bielsa dolgát nehezítette, hogy Rodrigo ismét egy kisebb sérülést szedett össze, így rá nem számíthatott az Őrült. Meg még Forshawra, Cooperre és Hernándezre. A Fulham oldaláról Cairney, Rodak és Bobby Reid hiányzott, a legjobban természetesen a jamaikai.

Góllal indult a meccs, Tyler Roberts beadásából Luke Ayling volt eredményes fejjel már a nyolcadik percben, azonban korai volt a védő sajátos gólöröme, mert a VAR les miatt elvette a találatot. Maradt a 0-0, pedig a Fulham előtt is adódott egy hatalmas lehetőség, azonban Illan Meslier még belekapott Josh Maja tízméteres lövésébe. Elképesztő bravúr volt. Rá is fért egy jó meccs a franciára, az elmúlt időben eléggé rájárt a rúd. Baki, balszerencsés öngól… Jutott neki bőven…

A mérkőzés 30. percében villant Patrick Bamford. A Leeds legeredményesebb játékosa Harrison középre lőtt labdáját pofozta a kapuba úgy, hogy védőjét megelőzte. A 38. percben jött a Fulham gólja, egy szöglet után a felhúzódó Joachim Andersen előzte meg Aylingot, lőtt a hálóba. A félidő vége előtt még a vezetést is átvehették volna a hazaiak, de Meslier ismét a helyén volt. Ez a védés sem volt kicsi.

Egy óra telt el a mérkőzésből, amikor a Leeds ismét vezetést szerzett. Bamford passzolt Raphinha felé, a brazil a kifutó Areola mellett emelte el a labdát, 1-2.

A hátralévő időben is kiegyenlített volt a találkozó, de több gól már nem született. Maradt az 1-2, a Leeds számára egy hosszú sorozat szakadt meg, a Fulham pedig továbbra is kiesőhelyen.

Előző 5 meccs eredménye
2020.09.27.Premier League
sheffield united
0:1
leeds
Premier League
2019.03.16.Championship
leeds
0:1
sheffield united
Championship
2018.12.01.Championship
sheffield united
0:1
leeds
Championship
2018.02.10.Championship
sheffield united
2:1
leeds
Championship
2017.10.27.Championship
leeds
1:2
sheffield united
Championship
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Leicester – Sheffield United

Szóval Chris Wilder, a klub legnagyobb sikerkovácsa lelépett, a helyét ideiglenesen Paul Heckingbottom vette át, a Leicester ellen már ő ült a kispadon. A bemutatkozás több mint katasztrofális eredménnyel zárult, a hitehagyott Sheffield egy ötöst kapott Brendan Rodgers csapatától.

Az első félidőben egyáltalán nem látszott, hogy ennek kiütés lesz a vége. Nyilvánvalóan a Leicester magához ragadta a kezdeményezést, Ramsdale-t párszor meg is izzasztották, de a Blades tartotta magát. Néha ők is áttévedtek az ellenfél térfelére, Kasper Schmeichelnek viszont nem akadt teendője.

Az első félidőben egyetlen gólt láthattunk, amit Kelechi Iheanacho szerzett. A nigériai játékos Jamie Vardy centerezését gurította az üres kapuba.

A vendégek a 65. percig tartották magukat, a második gól után kezdtek szétesni. Már előtte is csak Ramsdale-en és Bashamen múlt, hogy nem kaptak újabb találatot. Utóbbi játékos a gólvonalról fejelte ki Jamie Vardy lövését.

De Ayozé Perezzel már nem tudtak mit kezdeni, a támadó 18 méterre a kaputól vállalkozott lövésre, ami a jobb alsóban landolt. Négy perccel később jött a harmadik, Kelechi Iheanacho duplázott, majd a szezon nagy részében jegelt nigériai mesterhármasig jutott.

Az utolsó gólt Ethan Ampadu szerezte, aki ugyebár a sheffieldiek belső védője, az ő öngóljával alakult ki a megalázó, 5-0-s végeredmény, ami azért nem volt benne a meccsben…

Összefoglalás

Azt kell, hogy mondjam, a Sheffieldnek most már biztosan befellegzett. A játékosok kedvelték Wildert, a vezetőség is bízott benne a szörnyű szereplés ellenére, és még a hivatalos honlap is külön írt arról, hogy ki kell tartani amellett az ember mellett, aki a harmadosztályból vezette fel a csapatot a legjobbak közé. Hát, eddig tartott a közös utazás.

Heckingbottom egy teljesen szétesett, önbizalomhiánytól szenvedő gárdát vett át, ez az első mérkőzés után csak még jobban megerősített engem.

A Leeds részéről a sérültek felépültek, egyedül Forshawra nem számíthat a mester, illetve páran még válogatott meccset játszanak/játszhatnak (Alioski, Dallas, Kalvin Phillips… Remélem, nem hagytam ki senkit) ma, illetve holnap.

A hazaiak oldaláról Robinson és O’Connell nem játszhat, de ők már tavaly év vége óta.

Ősszel Bamford döntött a Bramall Lane-en, akkor 1-0-ra nyert egy kései góllal a Leeds.

A visszavágón is ők az esélyesek több dolog miatt is. A Sheffield feladta, ez szinte biztos, a Leedsnek viszont még szüksége van a három pontra. Már a sima hazai is szép odds, de ha esetleg hendikeppel rakjuk… Még szebb.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső