Leeds United – West Ham: Fogadási Tippek és Premier League Előzetes

Olvasd el 6 perc alatt szerző Bartos László 2020 december 09.
Leeds United
Teljesítmény:
V N D V V
  • Elland Road
  • December 11. 21:00
Nézd élőben itt:
Joker8
West Ham
Teljesítmény:
V N N N V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Szerdán általában már a hétvégi meccsekkel foglalkozunk, most sem lesz ez másképp, a pénteki napon mindegyik általunk követett bajnokságban játszanak egy-egy meccset, szóval kezdjük is meg a napot egy Premier League találkozóval, a Leeds United – West Ham meccsel. Továbbra is nagyon szimpatikus számomra mindkét csapat, bár Marcelo Bielsáék most (nem is) kicsit behúzták a kéziféket, nem annyira akarnak jönni azok az eredmények.

A West Ham viszont nagyon kellemes meglepetés ebben a szezonban. Még lehet gond, mint ahogy tavaly is volt, de határozottan jobban áll a szénájuk, mint az elmúlt szezonban.

Kettejük mérkőzése nem könnyű dió, de nem is megoldhatatlan feladat…

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Chelsea – Leeds United

Nagy meglepetésként indult a mérkőzés, a Chelsea mostanság elképesztően erős formát mutat, az újonc Leeds mégis be tudta venni a hálójukat közvetlenül a mérkőzés elején. Az elkövető ismét Patrick Bamford volt, aki, ha így folytatja, a jövő évben nem biztos, hogy a Leeds futballistája marad. Ez volt ugyanis a 27 esztendős csatár nyolcadik gólja, ezzel a góllövőlista hatodik helyén áll. Nem rossz!

Szóval, a gól: Kalvin Phillipstől kapott remek mélységi passzt Bamford, két védő között elszaladt, még a kifutó Mendy mellett is elhúzta a labdát és aztán az üres kapuba lőtt. Nagyszerűen ismerte fel a lehetőséget, a kivitelezéssel sem volt gond, szép gól volt.

Jöttek a hazaiak pillanatai, Timo Werner gyakorlatilag a gólvonalról nem tudott betalálni, felsőlécet lőtt a német, utána viszont Olivier Giroud megszerezte az egyenlítő találatot a félidő derekán. Közelről pofozta hálóba a Reece James által beadott labdát.

Fontos a londoniak oldaláról, hogy a 30. percben Zijest sérülés miatt le kellett cserélni, Pulisics váltotta.

A félidőig más már nem történt, viszont a 61. percben már a Chelsea-nél volt az előny. Nem ez az első eset, hogy Kurt Zouma remekül érkezik egy szögletre, nagyon gólerős fejjel a francia védő, ezúttal is a kobakjának köszönheti a Chelsea az újabb gólt.

Előtte még Meslier védett kétszer is, Timo Werner nem tudta egyik alkalommal sem átjátszani a Leeds kapusát.

De ha gólt nem is, gólpasszt ki tudott osztani a válogatott első számú csatára. A jobbról bepasszolt labdájára a Zijest váltó Pulisics érkezett, és a 93. percben eldöntötte a meccset.

Megérdemelt volt a Chelsea siker, a Leeds pedig utolsó öt meccséből csak egyet tudott megnyerni. Mondjuk az az Everton ellen volt a Goodison Parkban…

Előző 5 meccs eredménye
2012.03.17.Championship
leeds
1:1
west ham
Championship
2011.08.21.Championship
west ham
2:2
leeds
Championship
2005.02.26.Championship
leeds
2:1
west ham
Championship
2004.12.10.Championship
west ham
1:1
leeds
Championship
2003.02.08.Premier League
leeds
1:0
west ham
Premier League
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

West Ham – Manchester United

Ugyanazt a forgatókönyvet kapta a West Ham is: Vezetést szereztek, majd kaptak hármat. Csak ők ezt hazai pályán tették.

Tomas Soucek szűrő középpályás létére sokadszor talál a hálóba, most is ő örülhetett, egy szöglet utáni csúsztatásba tette bele a lábát. Mivel gyakorlatilag a gólvonalon állt, nem hagyta ki az ordító lehetőséget.

Az első félidőben még Anthony Martial lövését kellett kitornáznia Fabianskinak, aztán elmentem fújni egyet a fiúk.

Lehetséges, hogy Paul Pogba manchesteri karrierjének lassan vége – és ezt nem én mondom, hanem az ügynöke, Mino Raiola -, de azért még a pályán van alkalomadtán, és ha ott van, akkor néha húz egy zseniálisat is. Most is így tett, távolról csavart elképesztően Fabianski mellett a bal sarokba. Csodaszép gól volt. Kár, hogy ezek a megmozdulások egyre ritkábbak a franciától. Talán, tényleg egy környezetváltás tenne jót neki…

Innen pedig nem volt megállás, három perccel később ismét megrezdült a háló, Mason Greenwood góljával már a Vörös Ördögök vezettek.

És a legvégén még biztosabbá tették győzelmüket, a félidőben becserélt Marcus Rashford elegáns gólja lezárta a mérkőzést.

Összefoglalás

Még anno egy videóban kérdeztek egy kishölgyet, hogy mit vár a magyar választásoktól. Azt válaszolta Jennifer, hogy „jót várok tölle”. Pontosan idéztem. Na, én is jót várok a Leeds – West Hamtől. Az előző meccs egyiküknek sem sikerült jól, és azért nézzünk rá a tabellára, a Leeds egyre hátrébb csúszik, ez így nem maradhat.

Marcelo „Őrült” Bielsa ennek tudatában van, ez is biztos. Az a durva egyébként, hogy a Leeds szinte egyik meccsén sem játszott alárendelt szerepet, egyszer sem mondhattuk azt, hogy totálisan súlytalanok voltak, vagy hogy esélyük sem volt. Szinte…

A West Ham pedig feltámadt hamvaiból, a tavalyi katasztrofális szezonnak nyoma sincs. Egyelőre. Stabilan a középmezőnyben dagonyáznak, épp egy három meccsen át tartó győzelmi sorozatnak vetett véget a Manchester a hétvégén.

Nagyon régen találkoztak utoljára a Premier League-ben, még a Leeds hőskorában. Aztán ugye jött az éveken át tartó másodosztály… Amiből kijutott a West Hamnek is, utolsó bajnoki meccsük is jó nyolc éve volt…

Legfontosabb hiányzója a hazaiaknak Robin Koch, ő a hónap elején sérült meg, míg a vendégeknél se sérült, se eltiltott.

Jól szerepel a West Ham idegenben, a Leedstől viszont jobb hazai mérlegre számítottam. Mostanában a góljaikkal is befürödtem, 2/2 alkalommal nem úgy játszottak, ahogy én elvártam volna. Ezúttal azt mondom, nem tudják eldönteni majd, melyikük a jobb, így döntetlenre szavazok. Persze, döntetlennél mindig óvatosan a bankrollal!

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső