Leeds United – Wolves: Fogadási Tippek és Premier League Előzetes

Olvasd el 9 perc alatt szerző Bartos László 2021 október 21.
Leeds United
Teljesítmény:
V N V N D
  • Elland Road
  • Október 23. 16:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Wolves
Teljesítmény:
N N N V V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Mai utolsó angol tippünkben a Leeds United – Wolves mérkőzést figyeljük meg közelebbről. Mindkét csapatot hívtuk már az elmúlt évben/években üde színfoltnak, a Wolves – még Nuno Espirito Santo irányítása alatt – menetelt a Premier League-ben és az Európa-ligában, a Leeds United pedig tavaly nyerte el sok semleges szurkoló szimpátiáját, miután hosszú évek után visszakerültek az első osztályba.

Most az, hogy üde színfolt egyikükről sem mondható el. Legalábbis a kezdés alapján nem, mert a Wolves-nak talán sikerült összeszedni magát, ötből négy meccset nyertek meg. De a Leeds… Hát, ők bizony gyengélkednek. Ott állnak a 17. helyen, vagyis az utolsó bent maradó helyen, és hiába vagyunk még csak a bajnokság harmadánál, az esetek többségében az erőviszonyok ilyenkorra már kialakulnak. Lehetséges, hogy Marcelo Bielsáéknak a kiesés ellen kell majd küzdeniük? Méltatlan lenne, annál a Leeds sokkal jobb csapat.

Sajnálnánk, ha búcsúzni kellene az Őrült együttesétől, de messze még a vége, ellen lehet menni a papírformának, ki lehet törni abból a skatulyából, ahová most a csapatot tették. De ahhoz eredményekre is szükség van. Az pedig most nehéz lesz, látva, mekkorát fejlődött a Wolverhampton…

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Southampton – Leeds United: 1-0

G.: Broja

Ismerős ez a fiatalember, aki a Soton győztes gólját szerezte? Naná, hogy ismerős, Armando Broja kétszer is megkeserítette az életünket, amikor Albánia ellen játszottunk, mindkét alkalommal ő szerezte az egyetlen gólt. Nem annyira kedveljük őt most. És csatlakoztak „táborunkba” a Leeds United drukkerei is. A Southamptonnak úgy kellett ez a siker, mint egy falat kenyér, hiszen a fehérekhez hasonlóan ők is rosszul kezdtek, ez volt az első sikerük a szezonban.

A kezdők:

Southampton:

McCarthy – Livramento, Bednarek, Salisu, Perraud – Elyounoussi, Diallo, Romeu, Djenepo – Broja, Redmond

Leeds United:

Meslier – Shackleton, Llorrente, Cooper, Dallas – Struijk – Harrison, Klich, Roberts, James – Rodrigo

A Leeds csapatából nem kevesebb, mint öt kulcsjátékos hiányzott ezen a délutánon. Raphinha – aki góllal és gólpasszal mutatkozott be a brazil válogatottban -, Patrick Bamford, Robin Koch, Kalvin Phillips és Luke Ayling. Nehéz ilyen problémákkal kormányozni, Marcelo Bielsa pedig zátonyra is futott. Idén már nem először.

A kezdeti rohamokat túlélte a Leeds csapata, a Southampton alaposan bekezdett, viszont kaput csak egyszer talált. Nathan Redmond bombáját szedte ki Illan Meslier a meccs elején. Később Armando Broja fejelhetett kapura, ami azért volt veszélyes, mert a hosszún érkezett Mohammed Elyounoussi, azonban nem tudta hálóba pofozni a játékszert.

A vendégek fokozatosan ébredeztek, és bizony volt a mérkőzésnek olyan szakasza, amikor ők domináltak, ők voltak veszélyesebbek. Ám a gól tőlük is elmaradt. Sőt, hogy teljesen őszinték legyünk, egyáltalán nem dolgoztatták meg McCarthy kapust.

A meccs eredménye az 53. percben változott, amikor a Leeds labdát veszített az ellenfél tizenhatosánál, a szentek pedig kontrába kezdtek. Djenepo elképesztően nagy labdával ugratta ki Redmondot, ketten vezethették a játékszert Liam Cooperre, az egyetlen hátul maradt védőre. Redmond passzolt, ami tökéletes volt Armando Broja számára, az albán pedig Meslier fölött a hálóba emelt.

Mint később kiderült, ez a gól három pontot ért, mert bár volt még egy lehetősége Brojának, illetve Redmondnak, a túloldalon pedig Salisu hibáját kihasználva majdnem gólt szerzett Daniel James, az eredmény már nem változott.

Rettentő nehéz most a helyzet a Leeds-nél, de szinte biztosak vagyunk benne, hogy teljes csapattal ez a gárda sokkal többre hivatott.

Előző 5 meccs eredménye
2021.02.19.Premier League
wolverhampton
1:0
leeds
Premier League
2020.10.19.Premier League
leeds
0:1
wolverhampton
Premier League
2018.03.07.Championship
leeds
0:3
wolverhampton
Championship
2017.11.22.Championship
wolverhampton
4:1
leeds
Championship
2017.04.17.Championship
leeds
0:1
wolverhampton
Championship
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Aston Villa – Wolves: 2-3

G.: Ings, McGinn ill. Saiss, Coady, R. Neves

Elképesztő csatát hozott az Aston Villa és a Wolverhampton küzdelme, jó ideig nem lehetett megmondani, hogy mi lesz a meccs vége, aztán a mérleg nyelve elbillenni látszott a hazaiak irányába, de egy nagy hajrá a hajrában (értitek…) visszahozta a meccsbe Bruno Lage csapatát, akik így zsinórban harmadik mérkőzésüket nyerték meg.

A kezdők:

Aston Villa:

Martinez – Konsa, Tuanzebe, Mings – Cash, McGinn, Luiz, Targett – Buendia – Ings, Watkins

Wolves:

José Sá – Kilman, Coady, Saiss – Semedo, R. Neves, Moutinho, Marcal – Dendoncker, Traoré – Hwang

A találkozót egyértelműen az Aston Villa kezdte jobban, akiknél Leon Bailey mellett Bertrand Traoré, Keinan Davis és az egyiptomi Trézéguet nem volt bevethető, sérültek terén azonban a Wolves sem „panaszkodhatott”, hiszen Bueno, Jonny, Mosquera, Pedro Neto és Trincao is kiesett.

Szóval, helyzetek terén inkább az Aston Villa állt jobban, John McGinn félfordulatból, 25 méterről akarta próbára tenni José Sát, a portugál kapus repült is a bal alsóba tartó labdáért, végül nem volt rá szükség, mert, ha nem is sokkal, de a játékszer végül elkerülte a kaput.

Később Emiliano Buendia került helyzetbe, ő a tizenhatoson belülről lőhetett, az eredmény viszont ugyanaz lett: Kirúgással jöhetett a Wolves.

Végül említsük meg Danny Ings helyzetét, aki két védő között kapott egy remek labdát Buendiától, a hosszú alsót célozta meg, José Sá tolta szögletre az angol támadó próbálkozását.

A másik oldalon csak egy nagyobb helyzet volt, de az valóban nagy volt. Adama Traoré használta ki gyorsaságát és technikáját, sorra rázta le magáról a birminghami védőket, már a tizenhatoson belül járt, amikor lövésre szánta el magát, a kivetődő Martinez kapuson viszont már nem jutott túl.

Közvetlenül a második félidő kezdése után az Aston Villának sikerült a kapuba találni. John McGinn húzta meg a jobboldalt, beadására teljesen üresen érkezett Danny Ings, és fejjel a hálóba továbbított, 1-0.

Kereken húsz perccel később kettő volt a különbség, John McGinn vállalkozott lövésre, a tehetetlen José Sá csak nézte, ahogy a labda nagy sebességgel vágódik a kapujába.

De a Wolves nem adta fel, és a szakadék széléről is visszakapaszkodtak. Daniel Podence, a Wolves egyik legjobb játékosa – aki idén sérülések miatt elég kevés szerepet kapott – adott egy gólpasszt Romain Saissnak, majd öt perccel később egy komikus gól következett, ide-oda pattogott a labda, még a kapufát is érintette, mielőtt Conor Coady testéről valahogy a gólvonal mögé nem került… Érdekes gól volt, de ez a Wolves játékosait és szurkolóit a legkevésbé sem érdekelte.

A slusszpoén a 95. percben érkezett: Rúben Neves végzett el egy szabadrúgást, amely a sorfalon megpattant, irányt változtatott és beszenvedte magát a Villa kapujába. Peches – vagy épp szerencsés – gól, egy győztes mérkőzést engedett ki a kezéből a hazai csapat.

Összefoglalás

Hiányzók továbbra is vannak a hazaiaknál, Marcelo Bielsa sem Kalvin Phillips, sem pedig Raphinha játékát nem kockáztatta meg, most viszont már pályán kell, hogy legyenek újra. Luke Ayling, Patrick Bamford és Robin Koch viszont szinte biztosan nem játszhat, ahogy van esély arra is, hogy a Barcelonától szerződtetett Junior Firpo is kimaradjon. Ebben az esetben marad a védelem a múltkori összeállításban, Phillips átveszi Struijk helyét, Raphinha pedig vagy Daniel James, vagy Jack Harrison helyére kerül.

Bruno Lage húzott egy meglepőt, amikor Leander Dendonckert nevezte, Raúl Jimenezt pedig a kispadon hagyta. Talán mindezt egy stabilabb középpálya érdekében tette, de Jimeneznek a kezdőben a helye, ahogy Adama Traoré is jól játszott a Villa ellen. Hwang bejátszotta magát a kezdőbe, de nem árt megjegyezni, hogy ott van még Daniel Podence is. A bőség zavara…

Utolsó öt meccsük elég egyértelmű képet ad arról, hogy mostanság melyik csapatnak ment a másik ellen. Ötből ötöt nyertek a farkasok, tavaly mindkét találkozót 1-0-ra nyerték, a másodosztályban viszont voltak nagyobb arányú győzelmeik is.

A forma határozottan a vendégek mellett szól, de Raphinha és Phillips visszatérése sokat dobhat a Leeds játékán. A gólszerzéssel mindketten szenvednek, ez remélhetőleg szombaton is így lesz, mert egyik tippünk az, hogy 2,5 gólnál kevesebb születik a találkozón. A másik pedig a Wolves győzelme, akik négy nyert meccsnél tartanak idegenben, a derbyn való comeback pedig nagyot dobhat az önbizalmukon.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső