Leicester – Arsenal: Fogadási Tippek és Premier League Előzetes

Olvasd el 9 perc alatt szerző Bartos László 2021 október 28.
Leicester
Teljesítmény:
N N N N D
  • King Power Stadium
  • Október 30. 13:30
Nézd élőben itt:
Joker8
Arsenal
Teljesítmény:
N N D D N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Mostanság hanyagoltuk a Premier League-et, a héten nem került sor egyetlen mérkőzésre sem. Természetesen ennek megvan az oka, hétközben az angol csapatok nem a bajnokságban, hanem a Ligakupában mérték össze a tudásukat. Már, aki eljutott eddig, voltak csillaghullások az előző körben…

Első mérkőzésünk szombat kora délutánról érkezik két olyan csapattal, akik kedden és szerdán lejátszottak egy Ligakupa meccset. A Leicester – Arsenal páros sikerrel vívta meg ezt a kört is, igaz, a rókák egy „kicsit” megszenvedtek a Brightonnal, tizenegyespárbajban jutottak tovább, míg az ágyúsok könnyedén verték a Leeds United együttesét.

A bajnokságban ugyanannyi pontot gyűjtöttek, ugyanolyan mérleggel állnak (4 győzelem, 2 döntetlen, 3 vereség), azért áll előbbre a Leicester, mert nekik nullás a gólkülönbségük, az Arsenalnak közben -3-as.

Mikel Arteta együttese borzalmasan kezdte az idényt, emlékezhettek rá, hogy még az utolsó helyen is álltak 0 ponttal és rúgott gól nélkül, aztán fogták magukat, és varázsütésre megtáltosodtak. Utolsó vereségüket augusztus végén szenvedték el a Manchester Citytől (mondjuk az nagyon csúnya volt), nyolc mérkőzés óta nem találtak legyőzőre.

A rókák is behúztak az utolsó öt meccsükből négyet (ha ide vesszük a Brighton elleni továbbjutást is), szóval a formára talán ott sem lehet panasz.

Izgalmas mérkőzésre van kilátás…

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Brentford – Leicester: 1-2

G.: Jörgensen ill. Tielemans, Maddison

Az újonc hazai pályán kifejezetten jó teljesítménnyel szokott előrukkolni, így a meccs előtti tippünkben a döntetlent céloztuk meg, valamint azt, hogy mindkét fél gólt szerez. Utóbbi jött, előbbi nem, mert a Leicester kevés helyzetét ki tudta használni. Nagyon bánhatják a hazaiak, az egész meccsen gyakorlatilag sokkal jobbak voltak, mint a győztes fél.

A kezdők:

Brentford:

Raya – Jörgensen, Jansson, Pinnock – Canos, Onyeka, Nörgaard, Jensen, Henry – Mbeumo, Toney

Leicester:

Schmeichel – Amartey, Evans, Söyüncü – Pereira, Tielemans, Soumaré, Castagne – Maddison – Iheanacho, Vardy

Nem hiába gondolták a fogadóirodák, hogy a Brentfordnak van esélye a Leicester ellen, az első félidőt gyakorlatilag a méhek támadták végig. A labda a félidő kétharmadában náluk volt, és négyszer annyit próbálkoztak, mint az ellenfél. Csak hát a focit gólra játsszák, és az a Leicesternek jött össze. De haladjunk időrendben.

Kasper Schmeichelnek volt dolga bőven, elsőként egy nagy bedobás után lecsorgó labdát lőtt közelről – körülbelül 6-7 méterről – kapura a portás honfitársa, válogatottbeli csapattársa, Christian Nörgaard. A hálóőr számított rá, hova fog menni a labda, így még szögletre tudott tisztázni.

Nem sokkal később a másodosztály gólkirálya, Ivan Toney a baloldali kapufa segítségével hálóba talált, de a partjelző les miatt a gólt végül nem adta meg.

Folytatódtak a hazai rohamok, Bryan Mbeumo is megmutatta magát, a csatár 15 méterről, nagy helyzetben nem talált kaput. És mindez az első tíz percben történt…

Minden szurkoló várta a hazai gólt, erre mi történt? A vendégek találtak be. Nem túlzok, amikor azt állítom, hogy Youri Tielemans gólja a forduló gólja volt. A 14. percben egy beívelt labdát fejelt ki Pinnock, de rossz helyre. Tielemans távolról futott neki a labdának, majd kapásból, gyönyörűen a bal felsőbe bombázott.

Az első félidő utolsó helyzetét Ivan Toney hagyta ki, pontosabban Kasper Schmeichel tudott védeni, a támadó fejeséből szöglet lett.

A második félidőre csökkent a hazai nyomás, ennek ellenére sikerült kiegyenlíteni. Ez Mathias Jörgensen érdeme volt, aki Mathias Jensen szögletét csúsztatta Schmeichel kapujába. Mondjuk úgy, a dánok megoldották egymás között…

Dörzsöltük a tenyerünket, hogy talán mindkét tippünk betalál, de jött Patson Daka, valamint James Maddison. Az EL-ben mesternégyest jegyző zambiai a 74. percben ugrott ki egy indítással, nagy helyzetben inkább a mellette futó társat választotta. Rendkívüli önzetlenség, amely három pontot ért Brendan Rodgers együttesének…

Jól játszott a Brentford, nem csak a tippem miatt mondom, hogy egy döntetlent megérdemeltek volna…

Előző 5 meccs eredménye
2021.02.28.Premier League
leicester
1:3
arsenal
Premier League
2020.10.25.Premier League
arsenal
0:1
leicester
Premier League
2020.09.23.Angol Ligakupa
leicester
0:2
arsenal
Angol Ligakupa
2020.07.07.Premier League
arsenal
1:1
leicester
Premier League
2019.11.09.Premier League
leicester
2:0
arsenal
Premier League
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Arsenal – Aston Villa: 3-1

G.: Thomas, Aubameyang, Smith Rowe ill. Ramsey

Na, ennél a tippnél már nem kellett szomorkodnunk. Jött a hazai győzelem, valamint jött az is, hogy két és fél gólnál több esik a mérkőzésen. Az Arsenal valóban remek formába lendült, a birminghamiek csak a meccs legvégén tudtak szépíteni, így mondhatjuk, hogy sima meccsen vannak túl Sakáék.

A kezdők:

Arsenal:

Ramsdale – Tomiyasu, White, Gabriel, Tavares – Thomas, Lokonga – Saka, Lacazette, Smith Rowe – Aubameyang

Aston Villa:

Martinez – Konsa, Tuanzebe, Mings – Cash, McGinn, Luiz, Targett – Buendia – Ings, Watkins

Egészen elképesztő első félidőt produkáltak a csapatok, csak más-más szemszögből nézve. Dean Smith együttese negyvenöt perc alatt Aaron Ramsdale kapujának közelébe sem jutott el, nem volt kapura lövési kísérletük, amit a statisztikusok feljegyezhettek volna. Közben az ágyúsok – hűen nevükhöz – bombáztak, ahol csak tudtak, összesen 14-szer próbálkoztak. Ebből öt a kaput is eltalálta, és kettő a hálóban kötött ki.

A 23. percben egy olyan játékos talált be, aki az Arsenal színeiben még sosem, holott már egy ideje a keretben van. Ő Thomas Partey, aki anno az Atletico Madridból igazolt az angol fővárosba. A francia Emile Smith Rowe szögletét csúsztatta Emi Martinez kapujába.

A félidő legvégén tizenegyeshez jutottak a hazaiak, Matt Targett rúgta meg hátulról Alex Lacazette-et. A labda mögé Pierre-Emerick Aubameyang állt, és bár először hibázott, Martinez pont elé ütötte a labdát, és másodszor már sikerrel járt.

Nem álltak a hazaiak hadilábon a szerencsével, a második félidei góljuknál is fogta a kezüket Fortuna. Maga az akció szép volt, két passzból sikerült helyzetbe kerülni, Emile Smith Rowe lövése viszont gyenge lett volna. De Tyrone Mings beleért, a labda a kapufáról szédelgett a gólvonal mögé.

A Villának a 82. percben sikerült szépítenie, az ifjú Jacob Ramsey pókhálózta ki Aaron Ramsdale kapujának bal felső sarkát.

Igen, kellett szerencse az Arsenal góljaihoz, de mindent egybevetve még ilyen különbséggel is megérdemelten tartották otthon a három pontot.

Összefoglalás

Mikel Arteta bolond lenne változtatni a kezdőn, amit az Aston Villa ellen összerakott. Egyrészt azért, mert jól játszottak, másrészt pedig azért, mert jó pár játékosa nem lesz bevethető. Martin Ödegaard, Kieran Tierney, Granit Xhaka és Pablo Mari is kisebb-nagyobb problémákkal küzd, nem tudni, hogy egészégesek lesznek-e szombatra. Nuno Tavares remekül helyettesítette a skót védőt, a középpálya masszív volt, elől pedig kreatívak voltak a játékosok, nincs ok a változtatásra.

A Leicesternél Jamie Vardy miatt aggódnak, ha a támadó térde nem jön rendbe szombatig, akkor Patson Daka és Kelechi Iheanacho állhat Rodgers rendelkezésére. Új sérültek Vardyn kívül nincsenek, Wesley Fofana, James Justin, Wilfred Ndidi és Marc Albrighton esett ki.

Mindkét csapat fáradt lehet a Ligakupa miatt, ami miatt nem feltétlenül számítunk közönségszórakoztató mérkőzésre. Kasper Schmeichel az elmúlt mérkőzések egyikét sem tudta kapott gól nélkül lehozni, szinte biztosak vagyunk benne, hogy ez most sem fog sikerülni, hiszen az ágyúsok alaposan belehúztak az utóbbi időben.

Viszont a gólszerzés is megy a hazaiaknak, akár lesz Vardy, akár nem. Patson Daka négyet rúgott az EL-ben, hétvégén adott egy remek gólpasszt, nem kell félteni őt már a PL-től.

Első tippünk az, hogy mindkét csapat a kapuba talál, a második pedig az, hogy a két jó formában levő csapat nem fog bírni egymással.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső