Leicester – Aston Villa: Fogadási Tippek és Premier League Előzetes

Olvasd el 6 perc alatt szerző Bartos László 2020 március 06.
Leicester
Teljesítmény:
N V V D D
  • King Power Stadium
  • Március 09. 21:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Aston Villa
Teljesítmény:
V V V V N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

A Premier League aktuális fordulójában a harmadik helyezett Leicester City fogadja a friss Ligakupa ezüstérmes, a bajnokságban azonban csak utolsó előtti Aston Villát. Megvizsgáljuk, melyek azok a tényezők, amik által a legtöbbet ki tudjuk hozni ebből a mérkőzésből. Megnézzük, mi történt a csapatok háza táján, milyen formában várják a meccset, kik nem állhatnak az edzők rendelkezésére, és megtippeljük a végeredményt.

Brendan Rodgers tavaly februárban vette át a Leicester City irányítását, miután menesztették a gárda akkori vezetőedzőjét, a francia Claude Puelt. Az északír mester a skót Celtic gárdáját hagyta ott a Leicester hívószavára. A 2018-2019-es szezonban aztán a 9. helyen végeztek a rókák, zsinórban másodszor.

Rodgers munkája azonban láthatóan kezd beérni, a Leicester újra a dobogón áll és jó esélye van rá, hogy ott is maradjon. Ugyan a City mögött nagynak mondható a lemaradása, de ha jól sáfárkodnak a meccseikkel, meglehet a bronz.

Legnagyobb sztárjuk még mindig Jamie Vardy. Az angol támadó, a válogatott korábbi gólvágója (2018-ban lemondta a válogatottságot) a bajnoki címet követően sem lépett le a Leicestertől, ellentétben mondjuk Mahrezzel. Vardynak idén is jól megy a gólszerzés, holtversenyben (Aubameyanggal) vezeti a Premier League góllövőlistáját. Ez 33 évesen elég szép teljesítmény.

Akiről még külön szót lehet ejteni, az James Maddison. A még mindig csak 23 éves középpályás Vardyhoz hasonlóan angol válogatott és a Leicester alapembere. Remek rúgótechnikával rendelkezik és igazi vezére a Rókáknak. Lehetséges, hogy ebben a szezonban láthatjuk őt utoljára Leicester mezben, régóta olvasni a Manchester United érdeklődéséről.

A nyáron nem tartottak nagybevásárlást, mindössze három játékos érkezett a csapathoz. Dennis Praet a Sampdoriától, Ayoze Perez a Newcastle-től és a belga tehetség, Youri Tielemans a Monacotól. Tielemans már a tavalyi szezonban a gárdát erősítette, de akkor még csak kölcsönben. Rodgerséket viszont annyira meggyőzte a játékos, hogy végleg megvásárolták. Jó döntésnek bizonyult, a fiatal belga a szezonban 27 bajnoki meccsen játszott.

A bajnokságban kisebb hullámvölgyben vannak, utóbbi öt meccsükből csak egyet sikerült hozni, azóta pedig két döntetlen és két vereség is becsúszott. Ezek közül egyértelműen a sereghajtó Norwich elleni 1-0-s vereség a legfájóbb, ez volt majdnem harminc forduló alatt a Kanárik ötödik győzelme.

Az FA Kupában továbbjutottak, szerdán egy góllal bizonyultak jobbnak a másodosztályú Birmingham ellen. A mindent eldöntő találatot Ricardo Pereira szerezte. Vardyék a következő körben a Chelsea-vel találkoznak.

Érdekesség, hogy a Leicester az Aston Villával meccselt a Ligakupa döntőjéért. Az első meccset 1-1-es döntetlennel zárták, a birminghami visszavágón viszont meglepetésre a Villa nyerni tudott 2-1-re, elütve ezzel őket a sorozattól.

Legnagyobb hiányzójuk egyértelműen Vardy. A hétközi kupameccsen sem nevezték őt, de Rodgers azt nyilatkozta, bízik benne, hogy a Villa ellen már visszatérhet.

Utolsó közös bajnoki mérkőzésüket tavaly decemberben rendezték a Villa Parkban. Akkor Vardy duplája mellett Evans és a nigériai Iheanacho talált be, könnyed 4-1-es sikert könyvelhettek el Rodgersék.

Előző 5 meccs eredménye
2020.01.28.EFL Cupa
aston villa
2:1
leicester
EFL Cupa
2020.01.08.EFL Cup
leicester
1:1
aston villa
EFL Cup
2019.12.08.Premier League
aston villa
1:4
leicester
Premier League
2016.01.16.Premier League
aston villa
1:1
leicester
Premier League
2015.09.13.Premier League
leicester
3:2
aston villa
Premier League
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Az Aston Villa Ligakupa ezüstje igazán nagy szó, de az égvilágon semmit nem fog érni, ha a csapat kiesik a Premier League-ből. Igaz, újonc csapatról van szó, tavaly a Championship ötödik helyén végeztek és végül a play off döntőben a Derby Countyt verték meg, így a Norwich és a Sheffield United mellett ők kerültek fel harmadik csapatként.

Jelenleg azonban nagy a baj, csak a Norwichot előzik meg a tabellán. Annyira sűrű a mezőny, hogy a 15. Brighton is csak három pontra van, tehát semmi sincs veszve a Villa számára, de ahhoz egy igazán jó hajrát kell produkálni, hogy jövőre ismét első osztályú csapatnak mondhassák magukat.

Az egyik legégetőbb probléma, hogy brazil csatáruk, Wesley egész évre kidőlt, így a télen leigazolták a Swansea együttesétől Borja Bastont. A spanyol csatár a Swansea színeiben 6 gólt szerzett 20 mérkőzésen. Nem csak Wesley az, akire az egész szezonban nem számíthatnak, Tom Heaton kapus is a maródiak lsitáján szerepel, így a 35 éves sokat látott Pepe Reina jelenleg az első számú kapus.

Idegenbeli mérlegüket nem fogják kitenni a vitrinbe, annyi szent. 10 vereség, mellette két győzelem és két döntetlen. Így kellene pontot vagy pontokat rabolni a King Power Stadionból.

A Leicester erősebb és kiegyensúlyozottabb csapat, mint a Villa. Ha meg akarják őrizni a harmadik helyüket, akkor ki kell lábalniuk abból a kisebb gödörből, amiben jelen pillanatban benne vannak. Úgy érzem, hogy ezt meg is fogják tenni. Tippem: 2-0.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső