Leicester – Everton: Fogadási Tippek és Premier League Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2020 december 15.
Leicester
Teljesítmény:
N N N V V
  • King Power Stadium
  • December 16. 19:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Everton
Teljesítmény:
N D V N V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Na, ez már bátran nevezhető egy rangadónak, a két csapat helyezése miatt is kijár a jelző, valamint a gárdák tudása sem elhanyagolható. Szóval a Leicester – Everton mérkőzéssel folytatjuk, az utolsó angol tipp viszont a rangadók rangadója jelzőt is kiérdemli. De arról majd később.

A Leicester talán kikecmereg a hullámvölgyből, amibe került, hosszú ideig képtelen volt nyerni, ez vonatkozik a PL-re és az EL-re is. A Sheffield elleni győzelem talán megtörte a jeget, az azóta lejátszott meccseiket sorra nyerik. Győzelem az AEK Athén ellen, most pedig a bajnokságban gyűrték le könnyedén a Brightont.

Az Everton sem panaszkodhat legutóbbi meccsére, hiszen egy hosszú veretlenségi sorozatot szakítottak meg, a Chelsea-t saját környezetükben, a Goodison Parkban gyűrték le, ami mindig nagy szó…

Vágjunk bele!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Leicester – Brighton

Elképesztően magas odds járt arra, ha valaki a Rókák győzelmére fogadott, elsőre nem is értettem, miért. Meg másodikra sem. A mérkőzés pedig az eredményt ismerve, a meccset látva tükörsima volt. A kezdet volt nehéz, mert a sárgamezes Brighton kétszer is közel járt a gólhoz. Először Jahanbakhsh (köszi!) lőtt, amit Kasper Schmeichel védett, majd Danny Welbecket ugratták ki, ezt a próbálkozást is hárította a Leicester csapatkapitánya. Innentől viszont átvette az irányítást a hazai csapat és bő negyedóra alatt lerendezték a találkozót… Egy rövid felszabadítás okozta az első gólt, James Maddison okosan gurított a bal alsóba, miután a védők nem tudták kivágni a labdát a tizenhatoson kívülre.

Ezt követően a végig nagyon aktív Justin hozta kihagyhatatlan helyzetbe Jamie Vardyt, aki közelről passzolt Ryan kapujába, majd ismét jött James Maddison, hatalmas gólt tekert a kapuba. Így vonultak félidőre, nem is csoda, hogy ebből már nem tudott felállni a Brighton, de még csak meg sem tudta közelíteni a Leicestert. A második játékrész már nem hozott gólt, a Rókák is kicsit visszavettek a tempóból, mindkét gárda egyszer-egyszer veszélyeztette a másik kapuját.

A vége tehát 3-0, a legutóbbi két meccsén érintetlen maradt Schmeichel kapuja.

Előző 5 meccs eredménye
2020.07.01.Premier League
everton
2:1
leicester
Premier League
2019.12.18.Angol Ligakupa
everton
2:4
leicester
Angol Ligakupa
2019.12.01.Premier League
leicester
2:1
everton
Premier League
2019.01.01.Premier League
everton
0:1
leicester
Premier League
2018.10.06.Premier League
leicester
1:2
everton
Premier League
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Everton – Chelsea

Jó kis meccset játszott egymással a két együttes, bár ezt a Chelsea fanok bizonyára nem így látják. Csapatuk kezét ugyanis elengedte Fortuna, semmi nem akart összejönni számukra, így tizenhét meccset követően vereséget szenvedtek. Jó hosszú menetelés volt ez, gondolok itt legfőképp a Premier League-re és a Bajnokok Ligájára. A vereség miatt kicsit leszakadtak Frank Lampardék az éllovasoktól, akik a következő fordulóban egymás ellen játszanak, ezt pedig a Chelsea kihasználhatta volna.

No, maradjunk még a mostani találkozónknál, aminek győztes gólját Gylfi Sigurdsson tizenegyesből szerezte még az első félidőben. A szituáció a következő volt: Dominic Calvert-Lewin iramodott meg egy labdával, védőjét lerázta majd a kifutó Edouard Mendy konkrétan felöklelte a csatárt. Egyértelmű büntető, nem is nagyon vitatkozott a francia sem. Sigurdsson, a csapatkapitány vállalta magára a terhet, és a bal alsóba gurított. Nem volt különösen jó tizenegyes, de elég volt annyi, hogy Mendyt elküldte a másik irányba.

Következtek a Chelsea és Reece James percei: Előbb egy távoli szabadrúgást tűzött kapura (Pickford védett), majd a szöglet után a tizenhatos sarkáról célozta meg a rövid sarkot, a labda a kapufáról az alapvonalon túlra pattant. Jordan Pickford itt is védett, bár ez elsőre nem látszott, de a lassításból kiderült, hogy ujjheggyel még bele tudott érni. Ezért nem akadt be James lövése.

Az Everton átadta a területet és próbált gyors kontrákkal operálni, ennek majdnem meglett az eredménye, de a Richarlison – Mendy harcot a kapus nyerte.

A pihenőt követően Mason Mount vette észre, hogy Pickford elhagyta a kapuját, megpróbálta átemelni, egy picikét tévedett, a labda a háló tetején landolt. Aztán ismét a Chelsea drukkerei aggódhattak, mert Calvert-Lewin kiharcolt még egy tizenegyest, ezúttal Chilwell borította őt fel. Előtte viszont Iwobi passzának pillanatában lesen állt a támadó, így mindent sztornózott Moss játékvezető.

Még egy kapufa volt ebben a meccsben, Mason Mount szabadrúgása a baloldali kapufán csattant. Nyert tehát az Everton, a játék képe alapján egy iksz igazságosabb lett volna.

Összefoglalás

Na, ez jó kis meccs lesz! Jó csapatnak tartom mindkét gárdát, tele remek képességű játékosokkal. Biztosan meg fogom nézni ezt a találkozót, nem csak a fogadásunk miatt, hanem mert alapból jó kis összecsapást várok.

És hogy mire számítok? Ezúttal a hazaiak sikerére, maximum egy döntetlenre, azt egyelőre nem látom, hogy az Everton elhozhatná a három pontot a King Power Stadionból. Pedig nem lenne egyedi eset, az utóbbi négy évben kétszer is nyerni tudtak itt, de tavaly a Leicester 2-1-re nyert.

Nagyon gyakori emellett, hogy mindkét csapat betalál a másiknak. Mondjuk, ha megnézzük a két csatársort, akkor máris értjük, hogy miért gondolom azt, hogy ez ismét így lesz.

Az is gyakori, hogy legalább 2,5 gól esik a meccsen, és ez erre a szezonra is abszolút igaz, a Leicester 12 lejátszott bajnokiján 9-szer végzett így, az Everton pedig 7-szer.

A lecke fel van adva, választási lehetőségekből nincs hiány. Én most az utolsó tippet tartom a legreálisabbnak, de remélhetőleg egyikkel sem lőhetünk mellé.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső