Leicester – Liverpool: Fogadási Tippek és Premier League Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 február 09.
Leicester
Teljesítmény:
D N V D N
  • King Power Stadium
  • Február 13. 13:30
Nézd élőben itt:
Joker8
Liverpool
Teljesítmény:
V V N N V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Azt hiszem, nem túlzás kijelenteni, hogy idén a címvédés már nem lesz meg a Liverpoolnak. Míg tavaly utcahosszal vezették a bajnokságot ebben a szakaszban, mostani teljesítményük jóval elmarad attól, jelenleg az ő hátrányuk tízpontos a Manchester Cityvel szemben. Épp tőlük szenvedtek vereséget a hétvégén, az Anfielden idén már három csapat is nyerni tudott (City, Brighton, Burnley), amihez nincsenek hozzászokva a vörösök szurkolói. Ráadásul a végeredmény is nagyon csúnya, 4-1-re nyert úgy Guardiola csapata, hogy még egy tizenegyest is kihagytak.

A Leicester sincs csúcsformában, Jamie Vardy kiesése negatívan hatott a csapatra, de jó hír, hogy a támadó felépült a sérüléséből – pontosabban a műtétje után már megfelelő állapotba került -, így semmi akadálya, hogy ott legyen szombaton kora délután a King Power zöld gyepén.

És mi most fogjuk magunkat, és megnézzük, hogy a Leicester – Liverpool meccsre melyik tipp a legreálisabb!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Wolves – Leicester

Természetesen a portugál vonal ismét erős volt a hazaiaknál, nem kevesebb, mint öt játékos volt azonos nemzetségű a vezetőedzővel, a padon pedig még további két spíler foglalt helyet. A legfontosabb láncszem, Raúl Jimenez még továbbra sem bevethető, a másik oldalon Jamie Vardy már leülhetett a padra, de kezdőként Kelechi Iheanachotól várta a gólt Brendan Rodgers. Egy gólt, amit nem kapott meg sem Iheanachotól, sem senki mástól, de ugyanígy járt Nuno Espirito Santo is, hiába volt egy támadóbb szellemű csapat a pályán, senki nem talált be a hálóba. Helyzeteket szerencsére azért láthattunk, elsősorban Rubén Neves volt aktív, először 11 méterről durrantott fölé, majd egy gyönyörű szólót követően Adama Traoré próbálkozhatott, de a lövésébe még időben belevetődött egy róka.

A meccs legnagyobb kihagyott helyzete címért Pedro Neto és Fabio Silva is versenyre kelt, Neto azután került helyzetbe, hogy az elképesztő fizikummal rendelkező Traoré simán megverte a jobbszélen az emberét, Justint, majd pontosan lőtt középre, ahol társa rosszul találta el a labdát.

Fabio Silva pedig egy az egyben maradt Kasper Schmeichellel Neves nagyszerű labdája után, a 19 esztendős csatár mellé gurított, pedig ott volt az egész kapu előtte…

A legvégén a csereként újra pályára lépő Jamie Vardy bólinthatott volna győztes gólt, de picit rossz volt az irányzék, így marat a 0-0.

Előző 5 meccs eredménye
2020.11.22.Premier League
liverpool
3:0
leicester
Premier League
2019.12.26.Premier League
leicester
0:4
liverpool
Premier League
2019.10.05.Premier League
liverpool
2:1
leicester
Premier League
2019.01.30.Premier League
liverpool
1:1
leicester
Premier League
2018.09.01.Premier League
leicester
1:2
liverpool
Premier League
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Liverpool – Manchester City

Talán nem túl fair az egész vereséget Alisson nyakába varrni, de tény és való, hogy a brazil hálóőr két elpasszolt labdájából is City-gól született, ráadásul nagyon fontos pillanatokban hibázott a kapus.

Kezdjük az elejéről: Semmi, de semmi nem adta jelét annak, hogy itt a City kiüti majd a címvédőt. Az első két helyzet a hazaiak részéről érkezett, Sadio Mané fejese alig kerülte el Ederson kapuját, míg Roberto Firmino bombájánál már szükség volt a kapus segítségére.

Ezután, a félidő derekán tizenegyest kapott a Manchester City, Raheem Sterling esett át Fabinho lábán, jogos volt a döntés. Ilkay Gündogan állt a labda mögé, jól megnézte a jobb felső sarkot, majd fölé lőtt.

Gólt nem hozott az első félidő, a második viszont ötöt is. Gündogan tette jóvá hibáját rögtön a kezdés után, Raheem Sterling passzolt Phil Fodenhez, a szélső lövését még bravúrral védte Alisson, de a kipattanó labdát Gündogan a hálóba lőtte.

A Liverpool is kapott egy tizenegyest, Mohamed Szalah és Rubén Dias harcoltak a tizenhatoson belül, a portugál visszahúzta az egyiptomit, jöhetett a tizi. Mo Szalah is jól megnézte, hogy hová lövi a labdát, de ő oda is lőtte, 1-1.

Nem sokáig, mert a német középpályás újra lecsapott, ezúttal is Foden volt a főszereplő, meg persze Alisson. A kapus teljesen megzavarodott, először addig-addig játszott a labdával, amíg majdnem elvették tőle, de akkor még Fabinho kisegítette. Másodszor viszont Fodenhez passzolt, az angol meghúzta a jobbot, középre passzolt, Gündogan meg a kapuba. Elképesztően furcsa gól volt ez, pontosabban a hiba volt elképesztő, Alissontól nem láttam még hasonlót…

És rögtön megismételte a kapus, most Gabriel Jesusnak passzolt saját társa helyett, Jesus meg Raheem Sterling felé ívelt, 1-3.

A kegyelemdöfést a remekül játszó Phil Foden bombája adta meg, nagyon sima lett a vége, teljesen összeomlott a Pool…

Összefoglalás

A harmadik és a negyedik helyezett csatája ez, nem túl jó előjelekkel liverpooli oldalon. Eddig nem okozott gondot a Leicester legyőzése, hiszen az utolsó öt meccsükből négyet behúztak Kloppék, az utolsó kettő meg kifejezetten sima volt. Talán ez is az oka, hogy most is esélyesebbnek tartják a Poolt, de azért figyelnek arra is a bukik, hogy mennyi nehézsége akadt Klopp mesternek.

Ami a sérülteket illeti, három védőjük szinte az egész szezonra kidőlt (van Dijk, Matip, Gomez), mellettük Naby Keita is már régebb óta nem volt pályán, és a jó formában levő Diogo Jotát is nélkülözniük kell a vörösöknek.

Ezzel szemben a másik oldalon a legfontosabb játékos, aki még 34 évesen is hátán viszi a csapatot, tehát Jamie Vardy felépült. Jól mutatja, mennyire érzi a kaput, hogy visszatérését követően majdnem egyből gólt is szerzett.

Nem tudom, miért érzem azt, hogy a bukik most tévednek. Szerintem nagyon mélyen van a Pool, és bár egy erős csapat, mindenkinek az agyába bele tudja fészkelni magát, ha fokozatosan csak jönnek a nehézségek.

Vardy visszatért, ez pedig látszani fog az egész Leicester játékán. Két tippem volna: Az egyik, hogy mindkét csapat szerez gólt, ez elég valószínűnek tűnik. A másik viszont talán meglepő lesz: A rókák győzelmét várom.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső