Leicester – Southampton: Fogadási Tippek és Premier League Előzetes

Olvasd el 6 perc alatt szerző Bartos László 2021 január 12.
Leicester
Teljesítmény:
N N D D N
  • King Power Stadium
  • Január 16. 21:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Southampton
Teljesítmény:
N D D V D
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

A szombati Premier League meccsek közül ma a Leicester – Southampton találkozót választottam, szerintem remek kis meccs lesz, hatalmas potenciállal. Bár az angol bajnokikon is hajlamosak a csapatok meglepni minket, azért mégis az egyik legkiegyensúlyozottabb bajnokságról beszélünk, már ami az élcsapatokat illeti. A franciáknál például sokkal gyakrabban születik meglepetés, de ebben a szezonban ehhez a körhöz a spanyolok is csatlakoztak, elég megnézni a Barcelona vagy a Real Madrid mérlegét.

Mai csapataink közül egyértelműen a rókák az esélyesek, habár nem szabad leírni a szenteket sem. Már csak azért sem, mert a Leicester hazai szereplése hagy némi kívánnivalót maga után, az idei szezonban már négy alkalommal is pont nélkül maradtak a King Power Stadionban.

A Southampton viszont nagy skalpot gyűjtött be legutóbb, hazai pályán 1-0-ra verték az élen álló Liverpoolt, erre sokan nem számítottak, főleg, hogy picit gyengélkedtek Danny Ingsék.

Kezdjünk neki a meccsnek!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Newcastle – Leicester

Az egyik legjobb (sőt, jelenleg a legjobb) idegenbeli mérleggel a Leicester rendelkezik, a meccset megelőzően hat győzelmük, egy döntetlenjük és mindössze egy vereségük volt. Ez bő másfél órával később hét győzelemre nőtt. A Newcastle ugyanis nem tudta őket feltartóztatni, az utolsó tíz perc viszont izgalmasra sikeredett. Menjünk sorban!

Az egész első félidőben egyetlen kaput eltaláló lövést jegyezhettünk fel, Jamie Vardy hiába lőtt a kapuba, miután Maddison kiugrátát követően Darlow mellett elhúzta a labdát. A partjelző lest intett, és tette mindezt jogosan.

A második félidő picit izgibbre és eseménydúsabbra sikerült, hiszen itt már három gólt is láthattunk. Az Angliában megjelent új mutáció miatt ismét zárt kapuk előtt zajlanak a meccsek, pedig itt a nézők remek hangulatot tudtak volna varázsolni. Még ha csak kétezer ember jutott volna be, akkor is.

Na nem James Maddison góljánál lettek volna a leghangosabbak, a vezetést ugyanis a Leicester szerezte meg az 55. percben: Jamie Vardy a tizenhatos bal oldalán fűzte át védőjét, de ott már négyen álltak körülötte, így Maddisonhoz passzolt, ő pedig kapásból a kapu jobb oldalába lőtt.

Negyedórával később Castagne labdaszerzése után Mark Albrighton iramodott meg a jobbszélen, középen Youri Tielemans várta a labdát, meg is kapta és ő sem szórakozott holmi labdaátvétellel, jobb belsővel a bal alsóba csavart.

A 82. percben lett újra nyitott a meccs, ekkor Andy Carroll közelről szépített, de több már nem volt a szarkákban.

A Leicester ezzel a győzelemmel a harmadik helyen áll, egy pontra csak az éllovas Liverpool – Manchester United duó.

Előző 5 meccs eredménye
2020.01.11.Premier League
leicester
1:2
southampton
Premier League
2019.10.25.Premier League
southampton
0:9
leicester
Premier League
2019.01.12.Premier League
leicester
1:2
southampton
Premier League
2018.11.27.Angol Ligakupa
leicester
6:5
southampton
Angol Ligakupa
2018.08.25.Premier League
southampton
1:2
leicester
Premier League
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Southampton – Liverpool

A Leicester mostani ellenfele nagy szívességet tett nekik, Danny Ings és társai ugyanis az első helyen álló Liverpoolt fogadták. Vestergaard és Redmond kiválása után a kapus, McCarthy sem játszhatott, a helyére Forster került be.

Láthattunk ezen a meccsen egy rakás helyzetet, de gólból mindössze egyet, azt pedig a hazaiak szerezték a második percben. James Ward-Prowse szabadrúgásával Danny Ings felé játszott, az egykori Liverpool csatár pedig klasszis mozdulattal átemelte a kicsit kilép Alissont. Remek gól volt, nagyszerű helyzetfelismerés és fantasztikus technika jellemezte.

A Liverpool aztán az első félidőben kapott esélyt az egyenlítésre, de Roberto Firmino lövése mellé ment, Mohamed Szalah fejese fölé.

A második félidőben két tizenegyes-gyanús szituáció volt, a játékvezető mindkét esetben elegánsan továbbot intett. Gini Wijnaldum lövése az egyik Soton védő mellkasáról (?) vágódott le, míg Sadio Mané és Kyle Walker-Peters csatájában sem látott semmi kivetnivalót Marriner.

A Southampton kontráiban is volt veszély, egyszer a gólvonal elől kellett tisztázni, miután Alisson teljesen feleslegesen portyázni indult a tizenhatoson kívülre.

Ezen az estén nem lehetett feltörni a szentek védelmét, pedig a Mané – Szalah – Firmino hármasnak volt rá esélye. Így pedig vereséggel kezdték meg a 2021-es szereplésüket.

Összefoglalás

Az év utolsó Premier League bajnokiján a Leicester hazai pályán 2-2-es döntetlent ért el a Manchester United ellen, előtte pedig 2-0-ra kikapott az Evertontól. Négy hazai pályán elszenvedett vereség nagyon sok, ha egy picivel jobban teljesítenének otthon, akkor simán vezethetnék a tabellát. Csakhogy itt nincs „ha”.

Bizonytalan vagyok a meccs kimenetelét illetően, és ennek a bizonytalanságnak csak és kizárólag ez az oka, a gyenge hazai szereplés. Miközben az nyugtat, hogy a Soton sem épp a legek legje, ha idegenbeli mérkőzésről van szó, 3-4-1-gyel állnak. Tehát, csak egyszer szenvedtek idegenben vereséget.

Ez a meccs felfogható két remek csatár csatájának is: Jamie Vardy 11 gólt szerzett a szezonban, míg Danny Ings 7-nél tart, de utóbbi játékos több meccset kihagyott sérülés miatt.

A Transfermarkt adatai szerint nincsenek sérültek, de azért rákukkantottam a két csapat hivatalos weboldalára is, de ott sem találtam sérültekről infót.

A Leicester az FA Kupában is játszott egy meccset a múlt héten, 4-0-val intézték el a másodosztályú Stoke-ot.

Megijeszt a hazai teljesítmény, de eltántorítani nem tud. Azt gondolom, hogy – mivel a Southampton sem a legerősebb idegenben – ezt a meccset hozni kell Rodgerséknek, ha valóban bajnoki címre törnek. És miért ne törnének? Egy lépésre az első hely. Szóval hazai győzelmet várok.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső