Lens – Troyes: Fogadási Tippek és Ligue 1 Előzetes

Olvasd el 8 perc alatt szerző Bartos László 2021 november 04.
Lens
Teljesítmény:
V N V N N
  • Stade Bollaert-Delelis
  • November 05. 21:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Troyes
Teljesítmény:
D N N V D
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Mostanság kicsit hanyagoltuk a francia elsőosztályú bajnokságot, de nincs különösebb oka ennek, egész egyszerűen nem találtunk annyi és olyan minőségű mérkőzést, amiről megéri beszámolni. Viszont a péntek esti Lens – Troyes találkozóban van szufla, szerintünk megéri belefeccölni az időt.

Nem is annyira rég volt az az idő, amikor ez a két csapat még a másodosztályban nézett farkasszemet egymással, azóta már mindketten az élvonalba kerültek (a hazaiak tavaly, a vendégek idén). A Lens már tavaly is nagyon kellemes meglepetés volt, hiszen a hetedik helyen zártak, idén pedig hosszú ideig a dobogón álltak. Most a negyedik pozíciót foglalják el, ami még mindig bőven jó egy olyan csapatnak, amelyiktől gyakorlatilag azt várják el, hogy maradjon a Ligue 1 része jövőre is. Vagy merészebbek azok az álmok?

A Troyes újonchoz képest jól szerepel, a 14. helyen állnak, szerencséjükre láthatóan vannak gyengébb csapatok idén (Brest, Metz, St. Etienne), talán nem lesznek kiesési gondjaik.

Alább megosztjuk veletek, mit gondolunk a mérkőzésről, a csapatokról, beszámolunk a hiányzókról, egyszóval ez a cikk semmiben nem tér majd el az eddig olvasottaktól. Vágjunk is bele!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Olympique Lyon – Lens: 2-1

G.: Toko Ekambi, Aouar ill. Kalimuendo

A Lens eddigi szereplése több mint biztató, a nagy csapatoktól sem rettentek meg eddig. Ahogy a Lyontól sem, de Peter Bosz legénysége végül vereséget mért Kalimuendoékra. Mivel a Nice és a Marseille is nyerni tudott, így a kiscsapat visszaesett a negyedik helyre. Azzal vigasztalhatják magukat, hogy majdnem megfogták a Lyont is, illetve azzal, hogy a következő meccsükön javíthatnak az újonc Troyes ellen. Arról is fogunk beszélni, de most még nézzük ezt a találkozót!

A kezdők:

Olympique Lyon:

Lopes – Dubois, Boateng, Denayer, Emerson – Caqueret, Guimaraes – Shaqiri, Aouar, Toko Ekambi – Paqueta

Lens:

Leca – Gradit, Danso, Medina – Clauss, Doucouré, Fofana, Frankowski – Said, Sotoca, Kalimuendo

A meccs első komoly lehetősége a Lens előtt adódott, sőt igazából kétszer is hálóba találhattak volna. Egy kis védelmi szerencsétlenkedés után előbb Florian Sotoca, majd Wesley Said próbálkozhatott. Mindkétszer a gólvonalról sikerült menteni, Jerome Boateng, aztán Jason Denayer mentette meg csapatát a góltól. Said sem nagyon hitte el azt, ami történt, fejét fogva, nagy kerek szemekkel nézett a társaira és az ellenfélre egyaránt.

A következő támadásból már gól született, köszönhetően Facundo Medinának. A védő szabálytalanul állította meg Paquetát a tizenhatoson belül, a játékvezető egyből büntetőt ítélt. Teljesen jogosan. A labda mögé Karl Toko Ekambi állt, akinek középre tartó gurítását Leca nem tudta védeni, mivel elugrott balra…

Még az első félidőben sikerült növelni a hazaiaknak az előnyüket. Houssem Aouar ugratta ki Toko Ekambit, akinek lövését Leca bravúrral védte, de a kipattanót Aouar befejelte, 2-0.

Egyébként a két lyoni gól között betalált a Lens is, ám Jonathan Clauss találatát les miatt nem adták meg.

A második félidő egy hatalmas Anthony Lopes védéssel indult, Gael Kakuta közelijét nagyszerű reflexmozdulattal védte a portás. A másik oldalon Bruno Guimaraes került helyzetbe, slendrián löbbölése elakadt Lecában.

Egy óra telt el a meccsből, amikor a Lensnak sikerült a szépítés. Az akció maga szép volt, a befejezés meg nagyon szerencsés, Arnaud Kalimuendo eltörte a labdát, de pont ettől vált védhetetlenné.

A maradék fél órát még megnyomták a vendégek, ám Lopes, valamint a hazai védelem eszén egyszer sem tudtak túljárni. Nem könnyű falat a Lens, ez látszott a lyoniak arcán is, akik úgy ünnepeltek, mintha BL-t nyertek volna…

Előző 5 meccs eredménye
2020.02.04.Ligue 2
lens
1:0
troyes
Ligue 2
2019.08.24.Ligue 2
troyes
2:0
lens
Ligue 2
2019.08.13.Francia Ligakupa
troyes
1:2
lens
Francia Ligakupa
2019.05.24.Ligue 1
troyes
1:2
lens
Ligue 1
2019.01.28.Ligue 2
troyes
1:0
lens
Ligue 2
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Troyes – Rennes: 2-2

G.: Rami, Dingome ill. Aguerd, Terrier

Gólgazdag meccset játszott egymással a Troyes és a Rennes, a hazai csapat ezzel már három mérkőzés óta veretlen. Hét pontot gyűjtöttek, a Rennes előtt hatalmas meglepetésre megverték a Nizzát, majd rá egy hétre a Reims sem tudott mit kezdeni az újonccal.

A kezdők:

Troyes:

Gallon – Kabore, Rami, Giraudon, Salmier, Biancone – Dingome, Kouame, Chavalerin, Baldé – Ripart

Rennes:

Gomis – Traoré, Omari, Aguerd, Meling – Bourigeaud, Santamaria, Tait, Sulemana – Laborde, Terrier

Nem mondhatni, hogy sok néző lett volna kint a találkozón, rengeteg üres szék szomorkodott, pedig a találkozó nagyon jó iramot, sok helyzetet, és összesen négy gólt hozott. Az első helyzetet Renaud Ripart hagyta ki, aki egyedül bolondított meg két védőt, majd az oldalhálóba lőtt.

A másik oldalon egy szöglet utáni fejes okozott kalamajkát, Naif Aguerd tanári módon bólintotta be Borigeaud szögletét. Hiába állt egy Troyes játékos a gólvonalon, annyira ki volt centizve ez a fejes, hogy lehetetlen lett volna menteni.

Akár az egész mérkőzést eldönthette volna az első félidőben a vendégcsapat, Gaetan Laborde csavarásánál, aztán Benjamin Borigeaud spiccel ellőtt labdájánál is hatalmas védést mutatott be Gallon.

A félidő 30. percétől a Troyes vált veszélyesebbé, és bár Baldé nagy helyzete még mellé ment, a csapatnak sikerült fordítani a lefújás előtt. A 38. percben Adil Rami – aki korábban megjárta a Sevillát is – Aguerdhez hasonlóan egy szögletből egyenlített. Három perccel később pedig már 2-1 volt az állás, Tristan Dingome lőtt furcsa körülmények között a hálóba. Furcsa alatt azt értem, hogy ott volt öt Rennes védő a labdás ember mellett, mégsem tudta egyikük sem szerelni.

Az újonc a második félidőben kétgólos előnyre is szert tehetett volna, ám a kapus és a védők nagy nehezen fel tudtak szabadítani, és a 81. percben a támadók tettek róla, hogy az újonc öröme ne legyen felhőtlen. Egy kavarodás végén Martin Terrier nagy erővel lőtt a jobb alsóba.

A Troyes így sem lehet teljesen elégedetlen, hiszen egy élmezőnybe tartozó csapat ellen sikerült egy pontot otthon tartani. Lehetett volna ennek a meccsnek hazai, valamint vendég győzelem is a vége, igazságosnak mondható a döntetlen.

Összefoglalás

A hazaiaknál Ignatius Ganago az egyetlen sérült, legalábbis mi másról nem tudunk egyelőre. Ez persze még később változhat. Mindenesetre ennek tudatában van lehetőség változtatásra, de lehet, hogy ugyanazzal a csapattal futnak neki a Troyes-nak, mint a Lyonnak. Az mondjuk elképzelhető, hogy Gael Kakuta most is csak csere lesz, a Sotoca, Said, Kalimuendo hármas eléggé bevált a csapatnál.

A vendégek sérültlistája jóval hosszabb, jelenleg hét játékos nem bevethető: Karim Azamoum, Metinho, Gerson Rodrigues, Yasser Larouci, Philippe Sandler és Tanguy Banhie-Zoukrou.

Lehetséges, hogy az előző meccsen gólt szerző Tristan Dingome sem tudja vállalni a játékot, ebben az esetben Youssouf Koné kerülhet a kezdőbe.

A másodosztályban csatáztak az utóbbi időben, hisz mindketten jelentős időt töltöttek el ott, a meccsek pedig elég kiszámíthatatlanok voltak. Egyszer egyik nyert, aztán a másik, nagy csaták voltak mindig, ahol általában csak egy góllal volt jobb egyik a másiknál.

A fogadóirodák szentül hiszik, hogy a mérkőzést a Lens megnyeri. És mi is ebben gondolkozunk. Jobb csapatuk van, a Troyes-nak ugyan most sikerült elkapnia a fonalat, de ez sem tartható a végtelenségig. Magunk részéről az iksz a hazai győzelemre megy.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső