Lille – Marseille: Fogadási Tippek és Ligue 1 Előzetes

Olvasd el 5 perc alatt szerző Bartos László 2020 február 13.
Lille
Teljesítmény:
N N N V V
  • Pierre-Mauroy
  • Február 16. 21:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Olympique Marseille
Teljesítmény:
V N N D N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

A francia elsőosztályú labdarúgó-bajnokság jelenlegi állása 24 forduló után valamelyest hasonlít az angol elsőosztályú bajnokság állásához, hiszen az élen álló PSG már most 12 pont előnnyel vezet 61 pontjával a második Marseille előtt, amely 49 pontos – tehát szinte biztosra vehető, hogy a párizsiak ismét megnyerik a bajnokságot. A Marseille második helye sem nagyon forog veszélyben, hiszen ők meg 8 ponttal mennek a harmadik helyen álló 41 pontos Rennes előtt, amely utóbbi csapat feladata viszont már nem ennyire egyszerű, elég nagy abban a tabella azon régiójában a tömörülés.

Hiszen a harmadik helyre pályázik még a Rennes mögött egy ponttal lemaradva negyedik Lille, de az ötödik helyen álló 37 pontos Montpellier is meg fog próbálni mindent elkövetni az előrelépés érdekében. A harmadik pozíció azért különösen értékes, mert ez még Bajnokok Ligája-selejtezőt ér, ami egyértelműen a legnívósabb sorozat, ahova csapat kerülhet. A fentiek tükrében nagy rangadónak is nevezhetjük a vasárnapi találkozót, amelyen a Lille hazai pályán fogja fogadni a Marseille csapatát és bár az állás alapján elég egyértelműnek tűnik a meccs, valójában nem az, hiszen a Lille formája sem éppen rossz, ráadásul hazai pályán ők is elég acélosak.

Az aktuális formát megnézve azt láthatjuk, hogy a Lille a legutóbbi hat meccséből meg tudott nyerni négyet két vereség mellett, intő jel mondjuk, hogy hat meccsen csak hét gólra futotta tőlük. A vendégségbe érkező Marseille valamelyest jobban teljesített még ennél is, hat meccsből négy győzelem és két döntetlen a mérleg és bár rúgott gólból nekik sem volt több, mint hét, hat meccsen egyetlen egy gólt kapni azért az már nagy szó.

Ezt figyelembe véve valószínűleg tehát nem egy gólzáporos meccsre kell készülnünk. Odahaza Christophe Galtier csapata a legjobbak közé tartozik, 12 meccsből kilencet nyertek és csak egyszer kaptak ki, tehát itt nincs túl sok keresnivalója egyetlen csapatnak sem – a Paris Saint-Germain mondjuk más dimenzió az egész ligában.

Előző 5 meccs eredménye
2019.11.02.Ligue 1
marseille
2:1
lille
Ligue 1
2019.01.25.Ligue 1
marseille
1:2
lille
Ligue 1
2018.09.30.Ligue 1
lille
3:0
marseille
Ligue 1
2018.04.21.Ligue 1
marseille
5:1
lille
Ligue 1
2017.10.29.Ligue 1
lille
0:1
marseille
Ligue 1
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

A Marseille is inkább hazai pályán szerzi pontjainak nagy részét, de idegenben sem rosszak, 12 mérkőzésből megnyertek hatot és volt négy döntetlenjük a két vereség mellett – sok gólt nem rúgtak, de nem is kaptak. Ellenben a Lille otthon 12 meccsen 17 találatot tudott szerezni, amellyen szemben csak hetet kaptak. Mindezek figyelembevételével az első tipp, amivel mindenképp próbálkozhatunk az, hogy 2.5 gólnál kevesebb találat lesz a meccsen, valószínűleg a Marseille első körben azt akarja majd elkerülni, hogy gólt kapjon, utána jöhetnek a kontrák.

A legutóbbi forduló mindkét alakulat számára elég szenvedősre sikeredett, nyertek ugyan mindketten, de nem volt egyszerű szülés. A Lille a középmezőnybe kapaszkodó Angers SCO otthonába látogatott és végül 2-0-ra nyert, de nem volt meggyőző a teljesítményük – itt azért érdemes kitérni egy érdekes statisztikára, a Lille csapata az elmúlt öt meccsének mindegyikén rúgott legalább egy gólt az első félidőben.

A Marseille ezzel szemben odahaza fogadta a teljesen utolsó és már szinte biztosan kiesett Toulouse csapatát és sokak nagy meglepetésére csak egyetlen góllal, 1-0-ra tudtak nyerni a hazaiak, ezt is az 51. percben szenvedte be Payet. Persze azt emeljük ki, hogy a vendégek teljes erővel védekeztek és egyértelműen az egy pontra hajtottak, de ez a keserves győzelem is azt mutatja, hogy nem éppen egy gólzsák-csapatról van szó az ide szezonban.

A két csapat egymás ellen 1993 óta 45 alkalommal játszott, a mérleg egyértelműen a déliek felé billen, a Marseille 23 győzelmet szerzett, míg a Lille csak 13-at. A friss meccseik alapján viszont már nehéz következtetéseket levonni, hiszen az elmúlt négy, egymás elleni meccsükből kettőt a Marseille, kettőt a Lille nyert meg.

Összefoglalva a fentieket és levonva egy következtetést, a legvalószínűbb tipp egy döntetlen, vagy 0-0-s vagy 1-1-s végeredménnyel. De ha mindenképpen szeretnénk győztesre tippelni, akkor egy aprócska hajszállal talán a Lille mellett szólnak az esélyek, és ezt igazolják a fogadóirodáknál elérhető szorzók is.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső