Lille – Auxerre: Fogadási Tippek és Ligue 1 Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2022 augusztus 06.
Lille
Teljesítmény:
N V D N V
  • Stade Pierre Mauroy
  • Augusztus 07. 15:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Auxerre
Teljesítmény:
N N V N V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Egy mérkőzésre benézünk a franciákhoz is. Tegnap egy Lyon – Ajaccio mérkőzéssel indították el az új szezont, jó kis meccs volt, piros lapokkal meg gólokkal. És hazai győzelemmel. Sok esélye nem volt az Ajaccionak, lehet, ha nincs a kiállítás, akkor simán nyernek, így azért kellett melózni a sikerért.

A két évvel ezelőtti bajnokkal folytatjuk. 2020/2021-ben a Lille Christoph Galtier irányításával húzta be meglepetésre a Ligue 1-t, aztán a második év már nem úgy sikerült a csapatnak. Új edzővel, kissé meggyengült kerettel vágtak neki a bajnokságnak, és csak a középmezőnyben végeztek. Nem is csoda, hogy jött egy edzőváltás, a gárda szeretne visszatérni az élmezőnybe. Még ha a bajnoki cím megszerzése nem is lehet realitás, szeretnének legalább az európai kupaindulást érő helyek valamelyikére odaérni.

Az Auxerre-nek nincs ilyen nagy vágya. A Ligue 2-ből feljutott csapat annyit szeretne, hogy ne kelljen izgulni a kiesés miatt. Nagyon sokat vártak arra, hogy megint az első osztályban játszhassanak, feltett szándéka a gárdának, hogy ez ne változzon a következő szezonban sem.

Abban nincs semmi meglepő, hogy a bukik a hazai csapatot tartják favoritnak. Abban már van, hogy milyen oddsokat adnak a meccsre. A fogadóirodák tippmesterei a hazai győzelmet 1.70-re mérték, a döntetlen 4-szere oddson fut, a vendégsiker pedig 4.50 körüli.

Ebből nekünk az jön le, hogy nem feltétlenül bíznak a Lille-ben, hogy valóban összekapják magukat erre az idényre.

A héten a Lille – Auxerre lesz az utolsó tippünk. Mindenkinek jó hétvégét!

Lille

Jocelyn Gourvennec kinevezése után a Lille-nél abban bíztak, hogy az új edző szinten tudja tartani a Lille-t, és ismét esélyük lesz a bajnoki címre. Messze voltak ettől. Beragadtak, és nem tudtak kitörni, végül még az európai kupaindulásról is lemaradtak. A francia szabályok változtak, idén már eggyel több csapat érhet oda a Bajnokok Ligájába, így még kiélezettebb lesz majd a bajnokság, ebben biztosak lehetünk. És új esély a Lille-nek, hogy kiköszörüljék a csorbát.

Valóban távozott Gourvennec, bár ez biztos volt. A helyére az egykori AS Roma-mestert, Paulo Fonsecát nevezték ki, aki, miután távozott az Örök Városból, nem dolgozott sehol.

Rögtön nehéz feladatot kapott, mert egy megtépázott renoméval rendelkező csapatot kell felfuttatnia. Alapvetően erős keretet kapott, viszont azóta Zeki Celik, Domagoj Bradaric, Burak Yilmaz, Renato Sanches, Sven Botman, Xeka és Hatem Ben Arfa is távozott, többségük stabil kezdő volt.

Így Fonsecának saját maga kell, hogy felépítse a gárdát. Új igazolás Mohamed Bayo, aki majd Yilmaz utódja lesz, Bafodé Diakité, aki Botmant pótolhatja, Alexsandro szintén, Remy Cabella irányítóként szerepelhet, Akim Zedadka jobbhátvéd, Ismaily meg bal.

Van még egy érkező, Jonas Martin, aki védekező középpályás. Nem hinném, hogy sikerült megfelelően pótolni a távozókat, de simán rám cáfolhat mindegyikük.

Az előszezonban a Lille négy mérkőzést játszott. A Dunkerque-öt megverték, a Cadizt is, a Las Palmasszal ikszeltek, és az Espanyoltól kikaptak.

Fonseca első meccsén két eltiltott is van, Timothy Weah és Gabriel Gudmundsson, valamint kétséges, hogy Amadou Onana ott lesz vagy sem. Mivel őt a West Ham szeretné leigazolni, bármikor megtörténhet a transzfer.

Mohamed Bayo egyből a kezdőben találhatja magát, ahogy Zedadka is, hátul Ribeiro lehet Fonte párja, középen pedig Jonas Martin Benjamin Andréé.

A várható kezdőcsapat:

Jardim – Zedadka, Fonte, Ribeiro, Djalo – Cabella, Martin, B. André, Bamba – Bayo, David

Egymás elleni meccsek:

Bajnoki meccsen már tíz éve nem vettek részt együtt, mivel az Auxerre kiesett, és ennyi időn keresztül nem tudtak az első osztályba visszajutni. Szóval friss meccsük nincs, kivéve egyet, a 2021-es idényből, amikor a kupában találkoztak. Akkor a Lille otthon 3-1-re győzött, Angel Gomes, Jonathan David és Zeki Celik szerezték a hazaiak góljait, míg Remy Dugimont a vendégekét.

A korábbi meccsekre szerintem kár időt vesztegetni, mivel tényleg nagyon régen voltak. Szóval itt a táblázat, ezek voltak, de ezekre ne alapozzatok:

Előző 5 meccs eredménye
2021.12.18.Francia Kupa
lille
3:1
auxerre
Francia Kupa
2013.10.29.Francia Ligakupa
lille
0:1
auxerre
Francia Ligakupa
2012.03.03.Ligue 1
lille
2:2
auxerre
Ligue 1
2011.10.15.Ligue 1
auxerre
1:3
lille
Ligue 1
2011.02.06.Ligue 1
auxerre
1:1
lille
Ligue 1
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Auxerre

Nem semmi körülmények között jutott fel az Auxerre tíz év után. A csapat a másodosztályban éveken át a középmezőnyben végzett, majd egyre jobbak lettek. Többször is közel jártak a feljutáshoz, de mindig lemaradtak róla. Tavaly a harmadik helyen fejezték be a Ligue 2-t, és ezért rájátszásban vehettek részt. Annak elődöntőjén megverték a Socheaux-t büntetőkkel, majd a kétmeccses döntőben az – akkor még – elsőosztályú St. Etienne csapatát is legyőzték. Otthon ikszeltek, idegenben szintén, megint tizenegyesek következtek. És az Auxerre megint jobb volt, mint ellenfele.

A győzelem nagy visszhangot váltott ki Franciaországban, senki nem gondolta volna, hogy a hazai döntetlen után idegenben sem tudnak majd a zöldek nyerni.

A gárda azért nincs eleresztve pénzügyileg, így nem tudtak sokmilliós igazolásokat végrehajtani.

Rayan Raveloson az egyetlen, akiért pénzt adtak, a többiek mind ingyen jöttek. Aki ismerős lehet, az Benoit Costil (kapus, Bordeaux) és Julian Jeanvier (védő, Brentford), valamint leigazolták még Youssouf M’Changamát, Denys Baint, Brayann Pereirát, Nuno Da Costát és Kays Ruiz-Atilt.

Több távozó is volt, pénzt senkiért sem kaptak.

Hét edzőmérkőzést játszottak, melyből négyet megnyertek, hármat elveszítettek. Igazán nagycsapat nem volt, csak másodosztályú vagy harmadosztályú gárdákkal mérkőztek meg.

Az újak közül M’Changama, Costil, Bain és Pereira a kezdőbe várható, de Théo Pellenard tuti kihagyja a mérkőzést, mivel hosszabb időre kidőlt.

A várható kezdőcsapat:

Costil – Pereira, Jubal, Bain, Bernard – Touré – Hein, M’Changama, Sakhi, Autret – Charbonnier

Tippelde

Fontos mérkőzés Fonseca számára, egy magabiztos győzelemmel maga mellé állíthatja a kritikus szurkolókat. Fontos a meccs az Auxerre számára, nagyon régen nem jártak az élvonalban.

Véleményünk szerint kell majd idő, hogy a Lille játékosai összeszokjanak, és egyébként szerintem gyengültek, nem is keveset, szóval az élmezőny nem lesz meg, Fonseca ide vagy oda.

Azt sem mondom, hogy nyerni tudnak, az Auxerre kezdője erősnek tűnik. Két és fél gól alatti eredményt gondolok a legvalószínűbbnek, illetve nem lepődnék meg, ha nem tudnák eldönteni vasárnap koraeste, hogy melyik a jobb csapat.

Bukméker Oddsok Bónusz* Megtekintés
Joker8
Oddsok: 1.95 Bónusz: 35,000Ft
Rabona
Oddsok: 1.93 Bónusz: 35,000Ft
+ 4000Ft free bet

*Ez az ajánlat kizárólag a sportfogadasonline.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.

Ivibet
Oddsok: 1.93 Bónusz: 52,000Ft
A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső