Liverpool – Arsenal: Fogadási Tippek és Premier League Előzetes

Olvasd el 6 perc alatt szerző Bartos László 2020 szeptember 25.
Liverpool
Teljesítmény:
N N N N V
  • Anfield
  • Szeptember 28. 21:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Arsenal
Teljesítmény:
N N N N N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Habár még csak szeptember vége van, ez lesz a második Liverpool – Arsenal csata a szezonban. A Community Shield, azaz az angol szuperkupa döntőjében ugyanis már augusztus végén összecsaptak, és bár mindenki Jürgen Klopp együttesének sikerét várta, az Arsenal végül tizenegyesekkel elhódította a trófeát.

Azóta történt egy s más, így mindenképp a forduló egyik legizgalmasabb csatájára van kilátás. Megismétlődik a korábbi meccsük? Vagy revansot vesznek Mohamed Szalahék? Ennek próbálunk meg utánajárni.

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Chelsea – Liverpool

Az első fordulóban egy olyan csapat izzasztotta meg a címvédőt, akitől nem vártuk volna, szoros csatában 4-3-ra tudtak nyerni az újonc Leeds United ellen. A második fordulóban pedig egy igazi rangadó várt rájuk, hiszen a Stamford Bridge-re utaztak, a Chelsea vendégei voltak.

Ezen a meccsen lépett először pályára Thiago Alcantara, akit a BL-győztes Bayern Münchentől sikerült apróért megvásárolni. Már az első meccsén látszott, hogy igazi kincsesbányát szereztek.

Az első félidő gólt nem hozott, de nagy csatát igen. A félidő végére pedig egy olyan szituációt, amellyel nagyban befolyásolta a meccs végeredményét. Támadólag lépett fel a Pool, a Chelsea egy Werner lövésen kívül nem nagyon tudott felmutatni semmit. A német támadó még csak-csak veszélyes volt, de Kai Havertz ismét rossz napot fogott ki, neki még szoknia kell az iramot, a tempót és az új társakat.

Kepa Arrizabalaga, vagyis a világ legdrágább kapusa már az első 45 percben is mutatott érthetetlen dolgokat, Frank Lampard teljesen elveszítette hitét a fiatal spanyolban, erre pedig a második félidő egyik történése rátett egy lapáttal.

De ne siessünk, ugyanis az első játékrész legvégén történt valami, méghozzá egy kiállítás. Jordan Henderson remekül indította a szenegáli Sadio Manét, aki Christensen szorításában igyekezett kapura törni, de a dán védő két kézzel átkarolta. A játékvezető először csak sárgával jutalmazta a szabálytalanságot elkövető védőt, majd a videó megnézése után pirosra módosított.

Mané maradt a főszereplő a második játékrészben is, előbb egy gyönyörű fejessel megszerezte a vezetést, majd jött a már említett Kepa hiba. A spanyol kapushoz került hátra a labda, aki az előtte álló védőnek szeretett volna passzolni, Mané azonban lecsapott rá és bár szeretett volna menteni a hálóőr, nem sikerült.

Két gyors gól, emberhátrány, mi kell még, hogy rosszabb napja legyen a Chelsea-nek? Hm, mondjuk egy kihagyott tizenegyes!

Wernert sodorta el a tizenhatoson belül Thiago, amiért a játékvezető büntetőt ítélt, azonban Jorginho bakkecskés lövését Alisson védte.

Vannak ilyen napok…

Előző 5 meccs eredménye
2020.08.29.Community Shield
arsenal
5:4
liverpool
Community Shield
2020.07.15.Premier League
arsenal
2:1
liverpool
Premier League
2019.10.30.Angol Ligakupa
liverpool
5:4
arsenal
Angol Ligakupa
2019.08.24.Premier League
liverpool
3:1
arsenal
Premier League
2018.12.29.Premier League
liverpool
5:1
arsenal
Premier League
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Arsenal – West Ham

Az Ágyúsok az első fordulóban egy londoni csapat ellen játszottak, most pedig hazai pályán fogadták a szintúgy londoni illetőségű West Hamet.

A mérkőzésen hazai győzelmet vártam, de kicsit nehezebben jött össze a vártnál, holott a Fulham ellen nagyon meggyőzően teljesítettek Mikel Arteta fiai.

Itt is jól indult a meccs, Alexandre Lacazette második meccsén a második gólját szerezte: A 25. percben Pierre-Emerick Aubameyang beadását bólintotta a hálóba.

Természetesen a hazaiak irányítottak, de ez helyzetekben nem mutatkozott meg. Olyannyira nem, hogy a lefújás előtt Michail Antonio egy lapos beadás után kiegyenlített.

Fordulást követően sokáig csak a mezőnyben birkóztak a csapatok, majd egy csereembernek köszönhetően végül meglett a győzelem. A 77. percben pályára lépett Nketiah, aki aztán hét perccel később győztes gólt szerzett. Meg kell azonban dicsérni Bukayo Sakát és Dani Ceballost, akik összjátékából elindult az akció. A gólpasszt végül a Real Madridtól kölcsönvett spanyol középpályás adta.

Ha csak a statisztikát nézzük, egyértelmű volt az Arsenal fölénye, a meccs képe egy kicsikét mást mutat.

Összefoglalás

Amiről nem beszéltem, az a Ligakupa, amelynek első két fordulója már lement. Az Arsenal és a Pool is pályára lépett tegnapelőtt ill. tegnap és mondhatni, az Ágyúsok egy picikét nehezebb ellenfelet kaptak.

Mindketten sikerrel abszolválták a fordulót, a Pool 7-2-re verte a negyedosztályú Lincolnt, míg Aubameyangék a Leicesterhez látogattak és nyerni tudtak 2-0-ra. Míg a Pool többnyire a B csapat játékosait játszatta, addig az Arsenalnál pályára lépett többek között Nketiah, David Luiz, Leno, Saka, Maitland-Niles és Pépé is.

Nem ritka a gólzápor, 2019-ben volt egy 5-5-ös meccsük is, de ezen kívül is hajlamosak megszórni egymást.

Ami viszont inkább feltűnő, hogy 10 meccsükből 9 is úgy végződött, hogy mindkét fél gólt szerzett. Ez most is jó alap lehet, hiszen a Williannel kiegészült Aubameyang – Lacazette duó mindig veszélyes, Nketiah-nak is jól megy a játék. Ami pedig a túloldalt illeti… Ez a hármas mindig gólveszélyes.

Nem szeretnék a végeredményre tippelni, mert ez a rangadó általában háromesélyes. Ha mégis tippelni kell, hát most a hazaiak győzelmét tartom valószínűbbnek, de számomra az a fontos, hogy gólok szülessenek. Legalább egy itt és egy ott. A többi fogadási szempontból nem lényeges.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső