Liverpool – RB Leipzig: Fogadási Tippek és Bajnokok Ligája Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 március 09.
Liverpool
Teljesítmény:
V V N V N
  • Puskás Aréna
  • Március 10. 21:00
Nézd élőben itt:
Joker8
RB Leipzig
Teljesítmény:
N N N N V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

A keddi mérkőzések után természetesen szót ejtünk a szerda este rendezendő két találkozóról is, kezdjük a Liverpool – RB Leipzig meccsel! Az első mérkőzést a szigorú angliai járványügyi szabályok miatt Budapesten, a Puskás Arénában rendezték meg, de már a meccs előtt tudtuk, hogy a visszavágóra is új helyszínt kell keresnie a csapatoknak. A múlt héten derült ki, hogy a visszavágó is kishazánk fővárosában kerül megrendezésre. Ezúttal a Liverpool a pályaválasztó, és ha csak az angol bajnokságban mutatott hazai formájukat vesszük alapul… Erről épp tegnap beszélgettünk, történelmi mélyponton van a csapat, és az is kétséges, hogy a jövő évi Bajnokok Ligája szezonban el tudnak indulni.

A Lipcse továbbra is üldözi a Bayern Münchent, most már csak két pont a hátrányuk a bajorokkal szemben. Amennyiben kiesnek holnap este a BL-ből, akkor koncentrálhatnak arra, hogy legyőzzék a Münchent és megszerezzék életük első bajnoki címét. De, minden bizonnyal nem szeretnének kiesni.

Nem lesz könnyű dolguk, hiszen az első találkozót a Pool 2-0-ra nyerte, kihasználva a németek védelmi megingásait.

A forma a Lipcse mellett szól, a Poolnak viszont más nem maradt erre a szezonra, csak a BL… Érdekes meccs várható!

Mi történt az odavágón?

Ez már a második mérkőzés, érdemes feleleveníteni, hogy mi történt Magyarországon az előző körben!

RB Leipzig – Liverpool

Anno én erre a mérkőzésre „hazai” győzelmet tippeltem, és talán úgy is alakul a dolog, ha a meccs első helyzete góllá érik, de nem így lett. Történt, hogy Christopher Nkunku futott el a balszélen, középre ívelt labdájára pedig a spanyol Dani Olmo érkezett, majd előre vetődve fejelt. Alisson nem ért oda, de a jobboldali kapufa megmentette a brazil kapust.

Ezután inkább a Pool támadott, Alexander-Arnold kiugratása Mohamed Szalaht találta meg, azonban Gulácsi felett nem tudta átpörgetni a labdát, a magyar válogatott védett.

Később Sadio Mané fejelhetett, ott nem volt szükség Gulácsira, ugyanis a fejes fölé szállt, de az látszott, hogy az angol bajnok egyre jobban veszi át az irányítást. Andrew Robertsonnak is nüanszokon múlt, hogy feliratkozzon a góllövőlistára, jó 50 méteres emelése – Gulácsi kint állt a kapujából – alig ment fölé, a visszafutó kapus pedig nagy igyekezetében a hálóban kötött ki, szerencsére megúszta sérülés nélkül.

A második félidőt is a Lipcse kezdte helyzettel, most Nkunku fejezhette volna be az akciót góllal, de a kivetődő Alisson Becker szögletre mentett.

És ekkor jött az első hiba: A találkozó 53. percében Marcel Sabitzer passzolta hátra a labdát, de azzal Mohamed Szalah iramodott meg, és higgadtan lőtte be a bal sarokba a játékszert.

Öt perccel később jött a következő hiba, Nordi Mukiele egy hosszan előrevágott labdát vétett el, így Sadio Mané egyedül törhetett kapura, Gulácsi Péter ismét tehetetlen volt.

Kényelmes előnyt szerzett tehát a Liverpool, de az RB Leipzig bebizonyította már párszor, hogy nem ismernek lehetetlent, ez a találkozó még nincs lefutva…

Előző meccs eredménye
2021.02.16.Bajnokok Ligája
leipzig
0:2
liverpool
Bajnokok Ligája
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

A hétvégi bajnokijuk

Az, hogy a Liverpool egyre nagyobb bajban van már tegnap kitárgyaltuk, de azért álljon itt egy kis összefoglaló. A regnáló angol bajnok előbb a bajnoki címért folytatott csatából szállt ki, most pedig lassan már úgy tűnik, hogy az első négybe sem fognak tudni bekerülni. Jelenleg csak a tabella nyolcadik helyét foglalják el, ám még lejjebb süllyedhetnek, ha az Aston Villa pótolja a mérkőzéseit.

A kiesés ellen harcoló, jelenleg a Premier League táblázatának 18. helyét elfoglaló Fulham érkezett vasárnap az Anfield Roadra, és az otthon bukdácsoló Pool ezúttal is üres kézzel battyogott le a pályáról, a Fulham ugyanis 1-0-ra nyerte ezt a meccset. Ez volt a csapat hatodik veresége zsinórban, ami példa nélküli a klubnál. Nem is csoda, hogy már elindult a pletykagyár, és sokan azt vizionálják, hogy hamarosan Steven Gerrard veszi át a gyeplőt Jürgen Klopptól.

A Lipcse közben türelmesen halad, és csak arra a pillanatra vár, hogy a Bayern hibázzon. Nincs olyan ember szerintem Lipcsében, aki a hétvégére 90 perc erejéig ne Borussia Dortmund drukker lett volna, de nekik csalódniuk kellett, a Bayern 4-2-re legyőzte a sárga-feketéket.

Nagy formában vannak Gulácsiék, most épp Sallai Roland együttesét, a Freiburgot verték idegenben 3-0-ra. A gólokat Nkunku, Sorloth és Forsberg szerezték.

Összefoglalás

Kezdeném azzal, hogy a pályán ezúttal csak egy magyar lesz, Gulácsi Péter. Az Interrel is szóba hozott portás kirobbanthatatlan a lipcsei kezdőből, és ha megnézzük a statisztikákat, egyből kiderül, hogy miért. A Lipcse kapta a Bundesligában a legkevesebb gólt, ez pedig nagyban a magyar kapus érdeme.

Szoboszlai Dominik még mindig nem mutatkozhatott be, ágyéksérülése sajnos még mindig gyötri az irányítót, remélhetőleg már közel a visszatérés. Willi Orbán (most már nem Orban, a védő saját kérésére) pedig nagyon peches. Egy hosszú sérülés után jegelte őt Julian Nagelsmann, majd sikerült bejátszania magát a kezdőbe, jól védekezett, és a másik kapu előtt is veszélyes volt, erre a Wolfsburg elleni Német Kupa találkozón eltörte a kezét, már meg is műtötték. A kézközépcsont-törés miatt nem kell sokat kihagynia, de ez a meccs még lehet, hogy kimarad.

Jürgen Klopp számára ez – hogy megsérül egy belső védője – egyáltalán nem ismeretlen, a német mester az egész szezont így dolgozta végig. Van Dijk, Matip, Gomez az egész szezonra kidőlt, Fabinho is többet van az orvosiban, mint a pályán, Jordan Henderson is kiesett, így a hétvégi bajnokit a Williams – Phillips kettős kezdte a pályán.

Az új védők közül a török Ozan Kabak sem bevethető, minden valószínűség szerint most Phillips és Fabinho játszanak majd belső védőt. Elől Roberto Firmino esett ki, de Klopp szerencséjére Diogo Jota meg felépült. Kérdés, hogy a portugál milyen állapotban tér vissza.

A németek legnagyobb hiányzója egyértelműen Marcel Sabitzer, de a hírek szerint van esély a játékára.

Meg lehet fogni most ezt a Poolt, és ezúttal a meglepetésre fogadok: Német győzelmet várok.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső