Lorient – Lille: Fogadási Tippek és Ligue 1 Előzetes

Olvasd el 8 perc alatt szerző Bartos László 2021 szeptember 08.
Lorient
Teljesítmény:
D V N D N
  • Stade du Moustoir
  • Szeptember 10. 21:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Lille
Teljesítmény:
N D V D N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Véget értek a válogatott meccsek – pontosabban Európában még ma este játszani fognak -, fókuszálhatunk a hétvégére, azon belül is a pénteki játéknapra, amikor Franciaországban, illetve Magyarországon is rendeznek egy-egy mérkőzést. Mi pedig írunk mindkettőről. Kezdésként a Lorient – Lille találkozóról, utána pedig a magyar NB1 két újoncának, a Debrecennek és a Gyirmótnak az összecsapása következik.

De majd eljutunk odáig is, először maradjunk a Ligue 1 címvédőjénél. Christophe Galtier a nyáron elhagyta a bajnokcsapatot és a Nizza edzője lett, az új idényben pedig egyelőre nem igazán megy a Lille-nek. Ugyanannyi pontot gyűjtöttek, mint a Lorient, akik tavaly a kiesést is épphogy csak megúszták.

Persze, mondhatjuk, hogy még csak a szezon elején járunk, de ha a Lille-nél komolyan gondolták azt, hogy címet védenek, akkor sürgősen össze kellene kapniuk magukat, mert a bivalyerőssé vált PSG nem nagyon fog hibázni. Öt forduló után mondom azt, hogy a címvédés csoda lenne…

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Lens – Lorient: 2-2

G.: Clauss, Fofana ill. Lauriente, Monconduit

A tavalyi szezon egyik meglepetéscsapatához látogatott a Lorient, akik az idei szezont – magukhoz képest – jól kezdték. Iksz a St. Etienne ellen, majd 1-0-ra megverték az idény elején beragadó Monacot. Ezt követően a Montpellier ellen ugyan vereséget szenvedtek, de az első félidőben ott is remekül játszottak.

A kezdők:

Lens:

Leca – Gradit, Danso, Medina – Clauss, Cahuzac, Fofana, Frankowski – Kakuta, Sotoca, Ganago

Lorient:

Nardi – Igor Silva, Petrot, Laporte, Fontaine, Le Goff – Abergel, Lemoine, Monconduit – Moffi, Lauriente

Igazán remek meccset játszott egymással a két együttes, mindketten bátran álltak hozzá a meccshez, ennek pedig a semleges szurkolók örülhettek a leginkább. A gólok között is volt igazán szépségdíjas, összességében egy rendkívül jó mérkőzés volt. Ha már szépségdíjas gólok: Az első mindenképp az volt, szerzője pedig a Lens játékosa, Jonathan Clauss volt, aki egy szabadrúgást csavart be a kapu jobb oldalába durván 22-23 méterről. A gól a 24. percben esett, viszont a Lorient még az első félidőben fordítani tudott. Az egyenlítés Clauss gólját követően három perccel esett, Armand Lauriente kapott nagyszerű indítást Lauernt Abergeltől, amivel egészen a kapuig gyalogolt és nem is hibázta el a ziccert.

Pár perccel később már 2-1 volt a vendégeknek, Teremas Moffi, a házigólkirály-jelölt most nem egy góllal, hanem egy gólpasszal segítette csapatát, a találatot pedig Thomas Monconduit lőtte, 18 méterről, szabályosan csordogált a labda, de Leca nem ért oda a jobb alsóra.

A második félidőben nem sok változott, ugyanúgy támadott mindkét együttes, mindkét kapu előtt voltak lehetőségek, a következő gólt a Lens szerezte, ami – mint később kiderült – az utolsó volt a meccsen. És nem mellesleg a mérkőzés legszebbje. Maga a támadás sem volt csúnya, de Seko Fofana befejezése után minden ínyenc megnyalta a tíz ujját. A középpályás abszolút tudatosan a tizenhatoson belül jobb lábbal felpörgette a labdát, ballal pedig kapásból bombázott Nardi kapujába.

Egyikük sem érdemelt vereséget, nagyjából igazságos a pontosztozkodás.

Előző 5 meccs eredménye
2021.02.21.Ligue 1
lorient
1:4
lille
Ligue 1
2020.11.22.Ligue 1
lille
4:0
lorient
Ligue 1
2017.02.04.Ligue 1
lille
0:1
lorient
Ligue 1
2016.09.17.Ligue 1
lorient
1:0
lille
Ligue 1
2016.04.30.Ligue 1
lorient
0:1
lille
Ligue 1
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Lille – Montpellier: 2-1

G.: Yazici, David ill. Laborde

A bajnoki címvédő tehát szörnyen indított, három forduló után még nyeretlen volt, mindenképp győzni kellett a Montpellier ellen. Végül sikerült, de azért nem volt egy könnyű szülés…

A kezdők:

Lille:

Grbic – Djalo, Fonte, Botman, Mandava – Yazici, Benjamin André, Xeka, Gomes – David, YIlmaz

Montpellier:

Bertaud – Sambia, Thuler, Sakho, Cozza – Ferri, Chotard – Laborde, Savanier, Mollet – Mavididi

A Montpellier-ről már számtalanszor írtunk, és minden esetben megjegyeztük, hogy micsoda jó kis támadóik vannak. Ám a nyáron Andy Delort elhagyta az együttest a Nice kedvéért, így Mavididi lépett elő elsőszámú csatárrá. Gaetan Laborde maradt, ahogy Savanier is, tehát most sem nevezhetők gyengének.

A Lille is gyengült, ezért is mondtuk, hogy lehetetlen a címvédés, az első ötbe odaérhetnek, jelen pillanatban viszont ennél többet nem nézünk ki a csapatból. Aztán maximum ránk cáfolnak.

Mindenesetre ezt a meccset behúzta a címvédő, még ha nem is könnyen…

Teddy Savanier nevéhez fűződik az első helyzet, a középpályás a tizenhatos sarkáról vállalkozott lövésre, és a jobb felső mellett suhant el a labda.

A másik oldalon Burak Yilmaz csente el a labdát védőjétől, amivel kapura törhetett, de Bertaud lábáról kijött a játékszer. A kipattanó Yazici elé került, aki Jonathan Davidet játszotta meg, a kanadai támadó viszont nagyon csúnyán elszabta a lövését…

Maga az első félidő egyébként jó iramot hozott, gólokkal viszont adósak voltak a csapatok, egészen a hosszabbításig. A 46. percben Yusuf Yazici kapásból helyezett a bal alsóba, viszont a szünetet nem bírta ki a Lille, mert a 48. perc már a Montpellier egyenlítését hozta el, Gaetan Laborde volt eredményes.

A második félidőben ismét vezetést szerzett a Lille, egy amolyan tipikus Jonathan David góllal. A támadó egy kis szerencsétlenkedés után valahogy megtartotta a rosszul átvett labdát, majd Bertaud alatt, estében lőtt a kapuba.

A Montpellier csapatának még egy hatalmas helyzete volt, azonban Stephy Mavididi egész egyszerűen lyukat rúgott. Nem akarok én lenni, aki kimondja, de kimondom: Ezt Andy Delort kisujjból értékesítette volna.

Egy pont helyett így egy sem jutott a Montpellier-nek, a Lille első győzelmét aratta a szezonban.

Összefoglalás

Azt gondolhatnánk, hogy a francia bajnokság címvédője simán veri majd azt a csapatot, aki a tagságát is az utolsó fordulókban tudta csak kiharcolni. De ez nem így van, és remekül mutatja ezt az, hogy a fogadóirodák kettes oddsot adnak a lille-i győzelemre.

Számtalanszor szenvedett már meg a Stade du Moustoir-ban Jocelyn Gourvennec együttese, de amikor nyert, akkor szinte mindig nagy gólkülönbséggel sikerült begyűjteni a három pontot. Az örökmérleg nekik kedvez, de nem akkora a különbség, mint az várható lenne.

A kezdő tekintetében bizonyára lesznek a múltkorihoz képest változások, Thomas Fontaine, Enzo Le Fee és Teremas Moffi részt vett hazája válogatott mérkőzésén, előfordulhat, hogy ez a három – egyébként fontos – játékos csak a padról száll be.

A Houboulang Mendes – Jerome Hergault párosnak letelt az eltiltása, így ők minden bizonnyal a kezdőben kapnak helyet, Jeremy Morel helyett pedig a Stephane Diarra – Loris Mouyokolo kettős közül játszhat valaki.

Ami a Lille együttesét illeti: Jonathan David csütörtökön még Kanada mezében játszik, teljesen valószerűtlen, hogy pénteken már klubcsapatában lépjen pályára. Zeki Celik játéka is kérdéses, aki a Hollandia elleni 6-1-es égést hagyta ki sérülés miatt.

Összesen a Lille-ből kilencen vettek/vesznek részt a válogatottban, ami miatt Gourvennec számára gondot okozhat a kezdőcsapat összeállítása.

Ezért, és az eddigi szereplésük miatt is azt gondoljuk, hogy szenvedős mérkőzést fognak játszani a Lorient otthonában. Véleményünk szerint itt lehet gondolkozni meglepetésben, első gondolatunk az 1X volt, amely a Bet365-nél 1.72-es oddson fut, a másik pedig az under 2,5. Kínszenvedős meccs lesz, és ez az eredmény amúgy sem áll távol ettől a két csapattól…

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső