Lyon – Dijon: Fogadási Tippek és Ligue 1 Előzetes

Olvasd el 6 perc alatt szerző Bartos László 2020 augusztus 24.
Lyon
Teljesítmény:
V N V V N
  • Groupama Stadium
  • Augusztus 28. 21:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Dijon
Teljesítmény:
V V N V D
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Végre elindult a francia első osztályú bajnokság, bár őszinte leszek (és ezt ti is tudhatjátok), eddig sok örömet nem okoztak nekem a Ligue 1-es srácok, hiszen két tippem volt, két nagyon jó tippem, erre a Lille és a Monaco is képes volt ikszelni. Ezúttal azonban egy elég jó tippel érkeztem, és ha ez is elmegy, akkor elképesztően szomorú leszek, a Lyon – Dijon ugyanis országos egyes. Ez tipikusan az a meccs, amit szigorúan kötésben szabad tenni, de nagyobb összeggel egyedüli tippként is megállja a helyét, vagy ha egy kicsit kombináljuk. Kitérek erre is!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Lyon

Velük semmi nem történt az előző fordulóban, ugyanis ez lesz az első bajnoki meccsük a 2020/2021-es szezonban. A Bajnokok Ligája tegnap véget ért idényében nagyot mentek és bebizonyították, hogy százmilliók elköltése nélkül is lehet olyan csapatot összehozni, ami képes Európa legrangosabb kupájának elődöntőjéig menetelni. Nem is akármilyen csapatokat ütöttek ki: A Cristiano Ronaldo-féle Juventust, és a Real Madridot a sorozatból kiejtő Manchester Cityt. Egy lyukas garast nem fizetett volna senki a továbbjutásukra, de az esélyekre és kétkedőkre cáfolva meglépték a váratlant. Ezért mindenképpen jár részükre egy kalapemelés. A következő BL viszont nélkülük zajlik, de még az Európa Ligában sem láthatjuk majd Rudi Garcia együttesét, ugyanis a csonka Ligue 1-nek „köszönhetően” nem tudták kvalifikálni magukat. Csak a hetedik helyen végeztek, az pedig nem ér semmit Franciaországban.

Kérdés, hogy mire lehet képes ez az idei csapat, hiszen Rudi Garcia egyik legnagyobb feladata az lesz, hogy a gárdát egyben tartsa, de ha valaki távozik, akkor megfelelő utánpótlást szerezzen. Távozókból pedig nem lesz hiány, ahogy a híreket olvasom. Fél Európa sorban áll Houssem Aouarért, a legújabb pletykák szerint az Arsenal és a Manchester City mellé csatlakozott a Juventus is, Pirlo erőteljesen érdeklődik a francia támadó középpályás iránt. Bárhol is köt ki, egy igazi főnyeremény lesz a srác.

Ugyancsak Anglia lehet a célállomás Moussa Dembele számára, aki a Lyon legjobb góllövője volt a mögöttünk hagyott szezonban. A csatárt az Arsenal, a City és a Leicester is szeretné soraiban tudni.

De szó van itt még Memphis Depay és Maxwell Cornet távozásáról is, a két Borussiával hozták össze őket. Előbbit a Dortmunddal, utóbbit a Mönchengladbach csapatával. Magyarán, Rudi Garcia teljes támadósora elveszhet… Pótlásról, erősítésekről pedig egyelőre nincs nagyon szó…

Előző 5 meccs eredménye
2019.10.19.Ligue 1
lyon
0:0
dijon
Ligue 1
2019.04.06.Ligue 1
lyon
1:3
dijon
Ligue 1
2018.09.26.Ligue 1
dijon
0:3
lyon
Ligue 1
2018.04.20.Ligue 1
dijon
2:5
lyon
Ligue 1
2017.09.23.Ligue 1
lyon
3:3
dijon
Ligue 1
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Dijon – Angers

Itt már tudtam hozni egy kis összefoglalót az első fordulóból, a Dijon hazai pályán szenvedett vereséget az Angers ellen, pedig a hazaiak két gólt is rúgtak, de Scheidler mindkét alkalommal lesen tartózkodott, így egyik találat sem volt érvényes. Az első gól után különösen fájó volt nézni, ahogy a gólszerző elindul és teátrális mozdulatokkal örül a góljának, majd észreveszi, hogy szabadrúgás jön kifelé. Egyszerre volt mókás, szomorú és kínos…

A túloldalon egy szép összjátékot követően talált a kapuba Ismael Traore, miután Ndong lövése a kapufán csattant, a veterán védő elé pattant a labda, Traore pedig egy kis igazítás után a jobb oldalt választotta. Hiába repült két dijoni védő és a kapus is, nem tudtak menteni.

Volt még egy nagy Dijon-helyzet az első játékrészben, Dina passzáról Sheidler lemaradt, de a hosszún érkezett Marie, aki annyira kisodródott, hogy csak a kapufát tudta eltalálni.

A második félidőben sok érdemleges már nem történt, a hazaiak egyszer jutottak el a kapuig (ekkor esett Scheidler második lesgólja), míg az Angers kétszer veszélyeztetett, de a próbálkozásaikból nem született újabb gól.

Nehezen ugyan, de megvan a három pont, míg a Dijonnak nem sok babér termett ezen a mérkőzésen.

Összefoglalás

Ha az utóbbi két meccsüket nézzük, akkor mégsem olyan egyértelmű ez a mérkőzés, a Dijon a Groupama Stadionban ikszelt legutóbb, előtte pedig mindhárom pontot elvitte. Igaz, ezek tavaly voltak, mármint a 2019-es évben, azóta pedig sokat változott és fejlődött a Lyon.

Látva, milyen elánnal harcoltak a BL-ben, nem jelenthet akadályt a Dijon legyőzése. A fentebb említett támadók bombaerősek, a védelem is egyben van és a „végy egy jó kapust!” elv is teljesült Depayéknál.

Említettem, hogy kiegészítőnek tökéletes ez a meccs, de ha kicsit kombináljuk a dolgokat, akkor egy single tippel is akaszthatunk egy-két forintocskát.

Az Over 2,5 + Lyon győzelem máris 2-es feletti oddsot kínál, de a szimpla Over 2,5 is 1.6 felett, ez pedig egyáltalán nem rossz.

Az, hogy a Dijon be tud-e találni, szerintem nem kérdés. Nem hiszem, hogy hazai pályán, újra közönség előtt a Lyon nem veszi magához az irányítást azonnal. Ennek pedig akár zakó is lehet a vége, főleg, ha tudják hozni a BL-ben nyújtott teljesítményüket.

A szezon későbbi szakasza még nem világos, az átigazolási szezon lezárulta után okosabbak leszünk, egyelőre azonban ezt látom reálisnak: Lyon győzelem, Over 2,5, Mindkét fél szerez gólt: Nem.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső