Lyon – Nantes: Fogadási Tippek és Ligue 1 Előzetes

Olvasd el 6 perc alatt szerző Bartos László 2020 december 22.
Lyon
Teljesítmény:
N D N N N
  • Groupama Stadium
  • December 23. 21:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Nantes
Teljesítmény:
D V D V V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Maradunk Franciaországban, a mai két utolsó tipp mindegyike a Ligue 1-ből fog érkezni, és most a Lyon – Nantes meccset fogjuk szemügyre venni. Első látásra talán felesleges tippnek érzitek, hiszen a Lyon holtversenyben vezeti a bajnokságot, míg a Nantes közel áll a kiesőzónához. Mégis, látok benne fantáziát, hogy a kimenetel mellett valami mást is kitaláljunk erre a találkozóra.

Rég nem volt már ennyire kiélezett a csata a Ligue 1-ben, jelen pillanatban négy csapatnak is reális esélye lenne a bajnoki címre, de minden bizonnyal lesz lemorzsolódás, mire a szezon hajrájához érünk. Sosem baj, ha szoros egy bajnokság, az nekünk, nézőknek csak jó. Remélhetőleg a tavasszal is ez lesz a helyzet, mert akkor nagyon jó kis befejezésre van kilátás.

Egyelőre viszont még félidőnél sem járunk, szóval ne siessünk ennyire. Jöjjön a találkozó beharangozója!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Nice – Lyon

Nagyot megy a Lyon mostanság, bár a bajnokságot nagyon gyengén kezdték, azóta megtalálták önmagukat és sorra jönnek a győzelmek. Nem is meglepő a játékukat látva, hogy ilyen remek helyen állnak a bajnokságban, ami azért is nagy szó, mert a félbeszakított tavalyi szezon miatt idén nem indulhatnak egyetlen európai kupában sem. Rudi Garcia kihasználva, hogy nincsenek többszörös terhelés alatt száz százalékig a bajnokságra tud koncentrálni, ez pedig egyelőre kifizetődő.

A Nice elleni mérkőzés első fél órájában nem igazán történt semmi érdemleges, a 31. percről tudok először írni. Ekkor Memphis Depay szemtelen, panenkás tizenegyessel szerzett vezetést csapatának. Nem sokon múlt, egyébként, hogy kihagyja, nagyon kicentizte és a kapus is közel járt.

Hét perccel később megduplázták góljaik számát a vendégek, a mostani szezon egyik felfedezettje, Tino Kadewere volt szemfüles és csente el a labdát a Nice-től, aztán a kapuson is túljutott.

Még a lefújás előtt sikerült a hazaiaknak szépíteni, Gouiri a 43. percben közelről vette be Lopes kapuját.

Jól jött mindkét csapatnak a szünet, utána viszont már gyakorlatilag csak a Lyon jött ki a pályára focizni. További két góllal terhelték meg a Nice hálóját, egy szép kontra után Karl Toko Ekambi passzolt az üres kapuba, majd Houssam Aouar állította be a 4-1-es végeredményt.

Győzelmével a Lyon második helyen áll, ugyanannyi pontot gyűjtött, mint a vasárnap este 0-0-t játszó Lille.

Előző 5 meccs eredménye
2020.01.18.Francia Kupa
nantes
3:4
lyon
Francia Kupa
2019.09.28.Ligue 1
lyon
0:1
nantes
Ligue 1
2019.04.12.Ligue 1
nantes
2:1
lyon
Ligue 1
2018.09.29.Ligue 1
lyon
1:1
nantes
Ligue 1
2018.04.28.Ligue 1
lyon
2:0
nantes
Ligue 1
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Nantes – Angers

A Nantes a múlt héten meglepetésre egy teljesen jó első félidő után a másodikban egy rövidzárlat következtében három gólt kapott, így a Reims elleni mérkőzés is nulla ponttal zárult. Hazai pályán azonban erősebb a csapat, az Angers elleni bajnokit megnyerni nem tűnt lehetetlen feladatnak.

Azért nem ártott óvatosnak lenni, az Angers idén önmagához képest remekül szerepel, a találkozó első veszélyes lövése is az ő nevükhöz fűződött: Diony kapott hosszú indítást, és bár kissé kisodródott, így is jól küldte kapura a labdát, Lafont viszont a helyén volt és vetődve védett.

A másik oldalon egy legurított szabadrúgás után lőtt – bombázott – kapura Girotto, kellemetlenül tekeredett a labda, de Bernardoni végül megoldotta a feladatot.

Nem úszta meg kapott gól nélkül a félidőt a Nantes, három perccel a félidő befejezése előtt Romain Thomas húzódott fel egy szöglet miatt, és jól tette, mert az ő fejesével szerezték meg a vezetést a vendégek.

A második félidőben oda-vissza forogtak veszélyben a kapuk, a Nantes rúgott egy kapufát, de amilyen pechesek voltak a játékrész elején, annyira szerencsés góllal egyenlítettek a mérkőzés legvégén. Egy felszabadításba ugrott bele Charles Traoré, és testéről a kapuba vágódott a labda.

Irtózatos szerencse – vagy balszerencse, ez ugyebár relatív -, ami itt történt, a Nantes pedig így a sírból hozott vissza egy pontot.

Összefoglalás

Szóval, a meccs kimenetele nagyjából biztos, nem igaz? A Lyon hazai pályán még veretlen, a Nantes idegenben elég gyengécske és harmatos, a fogadóirodáktól kapott 1,2 körüli odds-szal sem lehet megváltani a világot, de ha jobban megnézzük a statisztikát és a mutatott formát, akkor azért felfedezhetünk magunknak mást is.

Egyrészt, ami egy veszélyesebb vállalkozás, az, hogy mindkét fél gólt szerez. Veszélyes, ha csak a két csapat erejét vesszük figyelembe, de nézzétek csak, a Nantes két kivételtől eltekintve az összes idegenbeli meccsén gólt rúgott.

Az, hogy a Lyon betalál, szinte biztos, a bátrabbak egy Kadewere vagy Depay gólt is megfogadhatnak, szinte biztos, hogy valamelyik támadó gólt szerez.

A korábbi meccseiknél is gyakori volt, hogy mindkét csapat gólt rúg, most sem ördögtől való gondolat ez.

A másik tipp kevésbé bátor, itt a Lyon jó formájára alapozva mondanám, hogy legalább 2,5 gól esik majd a meccsen. Ez kevésbé kecsegtető szorzót ad jelen pillanatban, de kiegészítőként vagy akár önmagában is megállja a helyét. Bízom a lyoni támadókban, így hát én most kevésbé leszek bátor és utóbbira fogadok.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső