Magyarország-Azerbajdzsán – Fogadási Tippek és EB selejtező Előzetes

Olvasd el 4 perc alatt szerző Bartos László 2019 október 11.
Magyarország
Teljesítmény:
V V N N N
  • Groupama Aréna, Budapest
  • Október 13. 19:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Azerbajdzsán
Teljesítmény:
D V V V V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

A csütörtökön este megrendezett Horvátország – Magyarország labdarúgó EB-selejtező előtt a magyar szurkolók tudták, hogy nem a vendégcsapat az esélyese a találkozónak, de a meccsen a két gárda egyáltalán nem volt egy súlycsoportban, a magyarok nagyjából el sem jutottak a hazaiak kapujáig és gyermeteg védelmi hibákat mutatva nem is érdemelhettek mást, mint egy súlyos, 3-0-s vereséget.

Igaz, hogy sérülések miatt a magyar csapat nem a legerősebb összeállításában léphetett pályára, de a lélektelen játékot és a hihetetlen hibákat ez sem magyarázza, nagyjából csak Gulácsi kapus védései (aki még egy tizenegyest is megfogott) óvták meg a vendégeket egy még ennél is nagyobb veréstől.

Persze, tény, hogy a horvátok klasszisok bombaformában játszottak, de a tét nagyságát és a fogadkozást figyelembe véve, ennél azért többre lehetett számítani.

Ezzel egyébként nagyjából eldőlt, hogy az E-jelű csoportban Horvátország szinte biztosan továbbjut és miután Szlovákia hazai pályán csak 1-1-s döntetlent tudott összehozni Wales ellen, így matematikailag mindhárom utóbbi csapatnak megmaradt az esélye a továbbjutásra: Szlovákia 10, Magyarország 9, Wales pedig 7 pontos, de ők eggyel kevesebb meccset játszottak.

Ennek tükrében pedig a következő körbe jutáshoz szükséges második helyért még mindig van reménye a magyaroknak (bár vesztett pontokat tekintve ők állnak már a legrosszabbul), így létfontosságú, hogy október 13-án, vasárnap legyőzzék hazai pályán a csoportban egyetlen ponttal utolsó helyen szerénykedő Azerbajdzsánt. És még ezzel a sikerrel sem ők saját sorsuk kovácsai, minden Wales és Szlovákia horvátok elleni meccsein fog múlni nagy valószínűség szerint.

Előző meccs eredménye
2019.06.08.EB-selejtező 2020
Azerbajdzsán
1:3
Magyarország
EB-selejtező 2020
2011.02.09.Barátságos
Azerbajdzsán
0:2
Magyarország
Barátságos
1999.09.08.EB-selejtező 2000
Magyarország
3:0
Azerbajdzsán
EB-selejtező 2000
1998.10.10.EB-selejtező 2000
Azerbajdzsán
0:4
Magyarország
EB-selejtező 2000

Az azeriek eddigi összes meccsüket elveszítették, egyetlen pontjukat mondjuk pont a horvátok ellen szerezték a legutolsó körben egy 1-1-es döntetlennel, de Budapesten egyértelműen nem ők az esélyesek. Ha már csak a történelmet nézzük – összesen négyszer találkozott a két csapat, mind a négy alkalommal a magyarok nyertek és egyik meccs sem volt szorosnak nevezhető.

Ami biztos, hogy a magyar fővárosban egy eléggé demoralizált magyar válogatott fogadja a jó hangulatban érkező azerieket, hiszen utóbbi csapat legutolsó két meccse jól alakult, előbb döntetlen a horvátok ellen, majd szerdán könnyűnek nevezhető győzelem Bahrein válogatottja ellen.

Mondjuk azt mindenképpen érdemes itt megjegyezni, hogy Bahrein nem éppen világverő alakulat, másrészt az azeri csapatnak ezt megelőzően legutoljára 2018. novemberében termett babér, amikor a szintén nem acélos Feröer-szigeteket tudták legyőzni.

Ettől függetlenül vagy éppen ennek megfelelően a továbbjutási reményeit életben tartani akaró magyarok a meccs esélyesei, és gólszámban valószínűleg inkább a 2.5 gólnál több gólra érdemes tippelni, mert bár a magyar csapat 7 meccsen szerzett 6 gólja, valamint az azeriek összesen 5 gólja nem gólgazdag meccset vetít előre, de fordított felállásban, Bakuban 1-3 lett az eredmény, az azeriek már futottak bele komoly verésbe ebben a csoportban, ráadásul hazai közönség előtt biztosan kettőzött erővel rohamoznak majd a hazaiak.

Tehát a legvalószínűbb tipp egyértelműen a hazai siker és a 2.5 gólnál nagyobb gólszám, ez egyébként látszik is az elérhető oddszok nagyságában, nem igazán találunk 1.3-nál nagyobb szorzókat, ami azért igazolja is azt, hogy nagyságrendekkel erősebb csapatnak látják a fogadóirodák is a magyar válogatottat. Bár a hazaiaknál továbbra is lesznek komoly hiányzók, de ha komolyan veszik a találkozót és jobban odafigyelnek a roppant gyermeteg hibákra, akkor semmiképpen nem ez az a meccs, amelyet meglepetésvadászoknak javasolni lehet.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső