Mainz – Borussia Mönchengladbach: Fogadási Tippek és Bundesliga Előzetes

Olvasd el 6 perc alatt szerző Bartos László 2020 október 22.
Mainz
Teljesítmény:
V V V V V
  • Opel Arena
  • Október 24. 15:30
Nézd élőben itt:
Joker8
Mönchengladbach
Teljesítmény:
D D N N D
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

A BL után máris jöhet a Bundesliga a Mönchengladbach csapata számára, szombaton már Mainzban van jelenésük. Annál a Mainznál, akik az edzőváltás után sem javultak, jelen pillanatban már nem a Schalke, hanem ők a Bundesliga sereghajtói. Négy mérkőzésen egyetlen pontot sem tudtak szerezni, a játék kiábrándító, a csapaton belül belső feszültségek vannak. Már tavaly sem sokon múlt a kiesés, de idén szinte biztosan ők lesznek az egyik csapat, akik ellene fognak menekülni. És ez most nem a négy fordulónak szól, hanem úgy mindennek.

A Gladbach pedig a Bajnokok Ligájában nagyon jó eredményt ért el, csak az utolsó percben kapott Lukaku gól miatt nem ők nyertek, meg kellett elégedniük egy ponttal. De egy pont a San Siroból nagy eredmény.

Nézzük, mi várható a Mainz – Mönchengladbach meccsen!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Mainz – Bayer Leverkusen

Nem mondhatni, hogy nem gyengült meg a Leverkusen csapata, Peter Bosz elveszítette legjobbját, Kai Havertzet, aki a Chelsea-be távozott.

Valószínűleg nem is fognak tudni olyan eredményt elérni, mint tavaly tették, amikor nagyon látványos futballt játszottak és ez eredményekkel is párosult. Viszont még így, meggyengülve is erősebbek, mint a Mainz, ahol Szalai Ádám ismét nem került keretbe. Hiába az edzőváltás, az ő sorsa megpecsételődött. Ez pedig nem jó hír a válogatott számára sem, novemberben nagyon fontos mérkőzés vár ránk Izland ellen, ahol a tét nem más, mint az európa bajnoki részvétel.

De térjünk rá az utolsó mainzi bajnokira! Ahol a vendégek kezdtek aktívabban, egy rosszul sikerült felszabadítást követően Aranguiz lőhetett távolról, a Mainz kapusa nagyon nyugodtan szemlélte a lövést, pedig épphogy elkerülte a kaput.

Aztán a 30. percben Leon Bailey szöglete után Alario fejelhetett és bár végül Zentner magához ölelte a labdát, a játékvezető a középkör felé mutatott, a játékszer áthaladt a gólvonalon.

A második félidőben is inkább a hazai kapust dolgoztatták meg, de olyan kemény próbatételek elé nem állították. A Mainz gyakorlatilag helyzet nélkül hozta le a meccset, esélyük sem volt. Talán egy jó Szalai segíthetne rajtuk, de úgy tűnik, nem adják meg neki az esélyt.

Pedig a két rúgott góljuk arról árulkodik, hogy meg kellene…

Előző 5 meccs eredménye
2020.01.25.Bundesliga
gladbach
3:1
mainz
Bundesliga
2019.08.24.Bundesliga
mainz
1:3
gladbach
Bundesliga
2019.03.09.Bundesliga
mainz
0:1
gladbach
Bundesliga
2018.10.21.Bundesliga
gladbach
4:0
mainz
Bundesliga
2018.04.01.Bundesliga
mainz
0:0
gladbach
Bundesliga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Borussia Mönchengladbach – Wolfsburg

Az idei esztendőt kicsit gyengén, álmosan kezdte a Gladbach, Marco Rose csapata nem olyan elánnal vágott bele a szezonba, mint ahogy tavaly játszottak. Ennek látszanak is az eredményei, vereséggel indítottak, majd jött egy döntetlen és egy győzelem. A Wolfsburg ellen pedig egy újabb döntetlen.

Erre a mérkőzésre sem lehetett mondani, hogy körömrágóan izgalmas volt, az első félidőben nem született gól, mindössze egy kapufát és egy Hofmann lövést láthattak a kilátogató nézők. A Wolfsburg viszont még a kapuig sem nagyon jutott el.

A második félidőben kicsit aktívabb lett a meccs, Maximilian Arnold lövésénél Sommernek kellett védenie, a kipattanó labda pont Baku elé pattant, aki meg mellé lőtt.

A vezetést a hazaiak szerezték meg a meccs hajrájában: Egy röviden hazatett labdára sprintelt rá Marcus Thuram, megpróbálta megkerülni a kapujából kilépő Casteelst, aki buktatta őt.

A labda mögé Hofmann állt és a jobb alsóba lőtte a labdát. Casteels hozzá is ért a labdához, de ez kevésnek bizonyult.

Az öröm viszont nem tarthatott ki a meccs végéig, egy szerencsés góllal Wout Weghorst egyenlített a 85. percben, így a feleknek meg kellett elégedniük egy ponttal.

Összefoglalás

Az Inter elleni 2-2-es meccs bizonyára nagy önbizalmat ad Pleának és társainak. Nem semmi teljesítmény a milánóiaktól elhozni egy pontot, mondom ezt még úgy is, hogy az Internél öten is megfertőződtek a koronavírussal. Többek között Gagliardini, Young és Hakimi, akik biztosan pályára léptek volna.

De még ha ki is kaptak volna a BL-ben, akkor is azt mondanám, hogy ők a találkozó esélyesei. Az elmúlt öt közös meccsükből négyet nyertek, méghozzá tükörsimán, a Mainz utoljára 2016-ban tudta legyőzni a Gladbachot hazai pályán.

A sérültek tekintetében a Gladbachnál is vannak problémák, Lazaro és Zakaria játéka hiányozni fog.

Hogy Szalai Ádámot látjuk-e még valaha a Mainz mezében, jó kérdés, pedig ahogy írtam, szükség lenne olyan támadóra, aki gólt is szerez.

A lőtt/kapott gól mutatójuk bizony nem a legfényesebb, kettőt rúgtak és tizenkettőt kaptak. Ezt nem lehet kitenni a vitrinbe.

És hát a helyzetek kialakításával is vannak problémák, utolsó meccsükön egy kanyi helyzetük sem volt.

Ez most nekem egyértelmű. Még akkor is, ha hektikus a Mönchengladbach játéka, úgy érzem, hogy ők fognak három ponttal távozni szombaton délután.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső