Mainz – Werder Bremen: Fogadási Tippek és Bundesliga Előzetes

Olvasd el 6 perc alatt szerző Bartos László 2020 június 18.
Mainz
Teljesítmény:
N V N V D
  • Opel Arena
  • Június 20. 15:30
Nézd élőben itt:
Joker8
Werder Bremen
Teljesítmény:
V N V V N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Most vagy soha! Ez lehet a Werder Bremen jelszava, akik még mindig nagy harcban vannak a bennmaradásért. Reális esélyük azonban már csak az lehet, hogy a Fortuna Düsseldorf csapatát előzzék meg, és osztályozóban érjék el a következő évi Bundesliga tagságot. Két forduló van hátra, a Mainz egy győzelemmel biztosan megőrzi élvonalbeli tagságát, ha kikapnak, még bármi lehet.

Akár a Düsseldorf, akár a Werder lesz a 16. nehéz dolga lesz, a Bundesliga 2 alábbi csapatai lehetnek majd ellenfeleik az osztályozón: Stuttgart, Hamburg, Heidenheim. Jelenleg a Hamburg a harmadik, de ott is hétről hétre változik a helyzet.

Lássuk a Mainz – Werder Bremen találkozó beharangozóját!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Borussia Dortmund – Mainz

Kedden eldőlt, hogy a Dortmund nem lehet német bajnok, ugyanis a Bayern München 1-0-ra nyert Brémában, így behozhatatlan előnyre tett szert. Azonban nem szabadott hátradőlniük, mert az ezüstérem sem hullik az ölükbe, még megelőzheti őket a Lipcse. Mondjuk úgy nem, hogy az utolsó pillanatokban kétgólos előnyt kótyavetyélnek el… Nagelsmann valószínűleg nem volt boldog, mert a Dortmund bizony hibázott.

Az a Dortmund, aki majdnem kiejtette a PSG-t a BL-ből, az a Dortmund, aki egy nagyon jó ki-ki meccsen 1 góllal maradt alul a Bayern Münchennel szemben, az a Dortmund, aki nemrég hatot vágott idegenben (igaz, a sereghajtónak…). Na, ez a Dortmund a Mainztól szenvedett 2-0-s vereséget hazai pályán.

Pedig nem mondhatni, hogy B csapattal állt volna fel a Favre-csapat, mindenki ott volt, aki számít. Bürki a kapuban, Hummels hátul, Emre Can, Guerreiro, Hakimi, Brandt középen, elől pedig a Sancho – Haaland – Hazard trió. Ez a lehető legerősebb dortmundi kezdő 11.

Jellemző volt mostanság a Dortmundra, hogy az első félidőben nem sokat tesznek, a másodikban pedig bedarálják az ellenfelet, az állítás első része most is igaz volt, a második része azonban elmaradt. Egyetlen helyzetet sem tudott felmutatni a sárga-fekete csapat, a Mainz azonban kihasználta lehetőségeit.

A 33. percben egy gyönyörű akció végén szerezték meg a vezetést a vendégek. Két passzal értek fel az ellenfél tizenhatosához, a jobboldali beadást pedig Burkardt szépen csúsztatta Bürki kapujába.

A második félidő elején pedig tovább tudta növelni előnyét a vendégcsapat: Egy távoli lövést csak öklözni tudott Bürki, a kipattanóra rástartoló mainzit pedig felvágták, tizenegyes.

Mateta állt a labda mögé, Bürki jobbra, a labda balra ment, 0-2.

Nem tudott felpörögni a Dortmund, nem is változott az eredmény, a forduló legnagyobb meglepetését produkálta a kiesés elől menekülő Mainz.

Előző 5 meccs eredménye
2019.12.17.Bundesliga
bremen
0:5
mainz
Bundesliga
2019.03.30.Bundesliga
bremen
3:1
mainz
Bundesliga
2018.11.04.Bundesliga
mainz
2:1
bremen
Bundesliga
2018.05.12.Bundesliga
mainz
1:2
bremen
Bundesliga
2017.12.16.Bundesliga
bremen
2:2
mainz
Bundesliga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Werder Bremen – Bayern München

Ha van vesztese ennek a fordulónak, az mindenképp a Bremen. A Mainz meglepetésre legyőzte a Signal Iduna Parkban a Borussia Dortmund csapatát, míg a Fortuna Düsseldorf 2-0-s hátrányból állt fel és 5 perc alatt vágott két gólt a Leipzignek, ráadásul a Red Bull Arénában. Szegény Werder pedig a Bayern Münchennel játszott…

Akik ezen a mérkőzésen bebiztosíthatták bajnoki címüket, tehát volt külön motiváció. Mivel nézők nem lehetnek a stadionokban, nem arra játszottak, hogy hazai pályán legyenek bajnokok, hiszen úgysem látja senki a helyszínen. Így legerősebb összeállításában lépett pályára Hansi Flick együttese.

Ennek ellenére az első húsz perc inkább a hazaiaké volt, kétszer is lőhettek, Neuernak egyszer sem kellett játékba avatkoznia, mindkét lövés elkerülte a kaput. Szépen fokozatosan vette át az irányítást a Bayern, egy Coman-fejessel kezdődött, majd egy kapufával folytatódott (ezt mondjuk lesállás előzte meg), végül jött Lewandowski, aki egy kiugratást mellel átvett és nem hagyta lepattanni a labdát, kapásból lőtt a brémai kapuba.

Momentumai sem voltak a Werdernek, a fordulás után Lewa sarokkal is eredményes volt, de itt is jelzett a partjelző, emiatt maradt a 0-1. Valószínűleg így pörgött volna le a mérkőzés, ha nincs Alphonso Davies. Az idén berobbanó kanadai tini buta szabálytalanságot csinált és a kiállítás sorsára jutott. Ez pedig esélyt adott a zöldeknek, hogy legalább egy pontot otthon tartsanak. Ez össze is jött volna, ha nincs Manuel Neuer, aki emberfeletti védést mutatott be a 89. percben.

A 94. percben lefújták a találkozót, önfeledt ünneplés az egyik oldalon, bánat és kétségbeesés a másik oldalon. Két fordulója maradt a Werdernek, hogy elkerüljön a 17. helyről.

Összefoglalás

Ez a mainzi győzelem jól megkavarta az állóvizet, nekik egy lépés a bennmaradás. A Werdernek rajtuk kívül még a Kölnnel kell szembenézni, elnézve az ő formájukat még esélyük is lehet. De ahhoz mindenképp pontot, pontokat kell rabolni a Mainztól.

Ami az őszi meccsüket elnézve nehéz lesz, akkor ugyanis egy ötöst rámoltak be a Werdernek hazai pályán. Igaz, az még egy másik Werder volt.

A Werdernél Sahin sérült meg május végén, Möhwald pedig az egész szezonban nem volt bevethető, a túloldalon pedig Zentner biztosan nem játszhat, az agyrázkódást szenvedő Awoniyi játéka is kérdéses.

Hú, de nehéz… Ez egy tényleg mindent vagy semmit meccs a Werdernek, ahol egyszerűen az a luxus nem engedhető meg, hogy kikapjanak. Azonban nem arra van a legnagyobb esély, hogy három ponttal távoznak. Én most mégis bízom bennük és az utolsó fordulóra marad a döntés, hogy ki marad bent, ki esik ki és ki játszik osztályozót.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső