Manchester City – Arsenal: Fogadási Tippek és FA Kupa Előzetes

Olvasd el 9 perc alatt szerző Bartos László 2023 január 25.
Manchester City
Teljesítmény:
N N V V N
  • Etihad Stadium
  • Január 27. 21:00
Nézd élőben itt:
Rabona
Arsenal
Teljesítmény:
N N N D N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

**Ez az ajánlat kizárólag a sportfogadasonline.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Egy mérkőzésre az angolokhoz is benézünk, majd a hét második felében többet is, de most csak egy találkozó nyerte el a tetszésünket. Nem is meglepő ez, hiszen a Premier League két meghatározó csapata feszül egymásnak, az első helyen álló Arsenal utazik a második helyen álló Manchester Cityhez. De nem a bajnokságban, hanem az FA Kupában, így az ágyúsok valamivel azért nyugodtabbak lehetnek, a bajnoki címükre ez a találkozó nem lesz hatással. Várhatóan.

De azért a kupát sem akarják elengedni, és egyébként is, ez egy remek erőfelmérő számukra. Az ágyúsoktól az egész szezonban azt várják, mikor pukkannak ki végre, de ez csak nem akar megtörténni. A hétvégén rangadót nyertek, így kellő önbizalommal várhatják a folytatást és a következő akadályt. Bár Gary Neville szerint még a PL első két helyezettje között sem lesznek. Ő a szakértő, de azért megmosolyogtam, amikor ezt találta mondani.

A Manchester City lehet, hogy lemondott a bajnokságról. Pep Guardiola a Manchester United elleni vereség után azt nyilatkozta, hogy már nincs esélyük befogni az Arsenalt. Na, ezt már sokkal jobban el tudom hinni, de még e felől is vannak kétségeim. Mert a City egy elképesztően erős csapat, és tényleg nem tudom, az Arsenal teljesen kitart-e a végéig. Egyelőre úgy tűnik, igen.

Nagyon elkalandoztam, és a PL-t helyeztem középpontba, pedig ez egy kupameccs, az FA Kupa 3. fordulója. A sportfogadás ezeken a kupameccseken nehezebb, mint egy bajnokin, ezt már én is többször említettem. De egy ilyen rangadót nem hagyhattunk ki.

A bukik mindannyian manchesteri győzelmet várnak, a Zulabetnél 1.70 a hazai siker, 4.20 a döntetlen, 4.30 a vendégek sikere. Elég egyértelmű mérkőzésnek tűnik, igaz?

Jöjjön a Manchester City – Arsenal találkozó!

Manchester City

Lehet, hogy Pep Guardiola elengedte a bajnokságot, mondván, hogy a játékosok már kevésbé éhesek (egy saját példán keresztül szemléltette a mester, hogy még a Barcánál mit tapasztalt, szerinte a csapatát egyre kevésbé élteti a bajnoki elsőség, vagy bármelyik hazai kupa, mert már megnyerték azokat párszor, és az újdonság varázsa elveszett). Nem túl jó hozzáállás, kapott is érte a sajtótól hideget-meleget. Szerencséjére a játékosok nem úgy gondolják, hogy el kell engedni a bajnokságot, és valószínű, hogy a kupát sem szeretnék. Különösen most akarnak bizonyítani a szurkolóiknak. Ha legyőzik az Arsenalt, akkor nincs minden veszve, talán egy fölényes sikerrel össze tudják zavarni Artetáékat annyira, hogy onnantól kezdve elkezdjék szórni a pontokat. Most nem ezt teszik, de majd később egy kicsit erről is beszélni fogok.

A Manchester United elleni vereséggel nehezebb helyzetbe hozta magát, arról nem is beszélve, hogy a Ligakupában kiestek a Southampton ellen.

Azóta két mérkőzést játszottak, mindkettőt fölényesen nyerték meg. A Tottenham ellen még a frászt hozták a szurkolóikra, ugyanis félidőben 0-2-re égtek, a végén mégis 4-0-ra nyertek, a Wolverhampton ellen aztán már magabiztosak voltak az elejétől kezdve, Erling Haaland mesterhármasával küldték haza Adama Traoréékat. A norvég támadónak ez volt a negyedik mesterhármasa a tizenkilencedik bajnokiján… Félig ember, félig gép…

A gárda eddig egy mérkőzést játszott az FA Kupában, azon fölényesen, magabiztosan, már-már megalázó győzelmet arattak a Chelsea ellen. 4-0-ra győztek. Ha ezt a formájukat tudják folytatni az Arsenal ellen, bajnoki elsőség ide vagy oda, az Arsenalnak fel kell kötnie a gatyát.

Hazai pályán nagyrészt magabiztosak, és hozzák a meccseiket, de előfordult már, hogy beégtek az Etihadban. Vegyük csak a Brentford elleni vereséget vagy az Everton elleni döntetlent. De ez talán más lesz, itt motiválja őket az is, hogy megmutassák mindenkinek, vannak olyan jók, mint az ágyúsok. Guardiola majdnem teljes kerettel készülhet az összecsapásra, egyedül Phil Fodent kell majd nélkülöznie. A szélső folyamatosan rásérül egy kisebb problémájára, ami miatt úgy döntöttek, egy ideig inkább hagyják pihenni őt.

A várható kezdőcsapat:

Ortega – Walker, Akanji, Laporte, Gómez – B. Silva, Rodri, Gündogan – Mahrez, Haaland, Grealish

Egymás elleni meccsek:

A szezon eleje óta, mióta kiderült, hogy idén az Arsenal lesz a legfőbb kihívója a Manchester Citynek, várunk arra, hogy ez a két együttes összecsapjon. Volt róla szó, hogy találkoznak egymással, de azt a mérkőzést el kellett halasztani az Arsenal – PSV meccs miatt. Hosszú sztori, röviden annyi, hogy nem maradt elég rendőr az angol fővárosban, hogy biztosítsák az Emirates környékét, így biztonsági okokra hivatkozva halasztottak, és később a pótlást csak úgy tudták megoldani, hogy az ágyúsok meccsét eltolták. Egyébként azt a találkozót Valentin-nap másnapján rendezik meg.

Szóval idén nem találkoztak, így az ágyúsok még nem tudtak javítani a szörnyű Man City elleni statisztikájukon. Guardioláék ötből ötöt nyertek meg, volt, hogy szabályosan kiütötték az Arsenalt.

Az Arsenal utoljára 2020-ban nyert egy FA Kupa-meccset, előtte és utána a Manchester dominált. Döntetlen nem is nagyon van, általában dűlőre viszik a dolgokat a felek, rendszerint a City. Tízből kilencet nyertek.

Az Etihad Stadiumban 2016 óta minden találkozó az ő győzelmükkel ér véget, ez egyhuzamban hat meccset jelent. Itt az Arsenal nyolc éve nyeretlen.

Előző 5 meccs eredménye
2022.01.01.Premier League
arsenal
1:2
man city
Premier League
2021.08.28.Premier League
man city
5:0
arsenal
Premier League
2021.02.21.Premier League
arsenal
0:1
man city
Premier League
2020.12.22.Angol Ligakupa
arsenal
1:4
man city
Angol Ligakupa
2020.10.17.Premier League
man city
1:0
arsenal
Premier League
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*Ez az ajánlat kizárólag a sportfogadasonline.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.

Arsenal

Hát csak nem akar kipukkadni az a lufi. Ami most már nem is lufi. Aki féltávnál is ilyen teljesítményre képes, az már nem lehet a véletlen műve, ezt mindenkinek most már látnia kel. Mikel Arteta csinált egy marha jó csapatot, amely harcban van az első helyért a hazai pontvadászatban, miközben talpon vannak az EL-ben és az FA Kupában is.

Az együttes mostanában nem is játszott könnyű meccseket. Az utolsó két fordulóban a Tottenham és a Manchester United együtteseit győzték le, de ne feledjük, hogy korábban is voltak nehezebb találkozóik, mint a Brighton elleni idegenbeli, vagy a Newcastle United elleni hazai összecsapás. A megszerezhető tizenkét pontból tízet zsebeltek be.

A United volt az egyedüli csapat, akik az ősszel meg tudták őket verni, most Xhakáék nem hagyták magukat. Eddie Nketiah volt a találkozó hőse, aki az első félidőben egyenlített, aztán Bukayo Saka góljával már a hazaiak vezettek, de a United sem akarta annyiban hagyni, így az utolsó percekre már 2-2-vel fordultak. Lehet, hogy Nketiah nem is lenne a pályán, ha Gabriel Jesus bevethető lenne, de így, hogy nem az, a fiatal támadó megkapta a lehetőséget. És megint élt vele, a 90. percben belőtte a hazaiak győztes gólját.

Remek formában a csapat, az FA Kupában is magabiztosan tudtak nyerni. Igaz, nekik nem volt olyan erős ellenfelük, mint a Citynek, itt nem a Chelsea volt az ellenfél, hanem a harmadosztályú Oxford United.

Arteta a télen két olyan játékost is igazolt, akik remekül passzolnak az Arsenal filozófiájába. Fiatalok, tehetségesek, és már tettek le valamit az asztalra. Az egyikük Leandro Trossard, akit azért tudtak aprópénzért elhozni a Brightonból, mert a belga összeveszett a menedzserrel, valamint leigazolták még Jakub Kiwiort a Speziából.

Sérültek terén nincs újdonság: Gabriel Jesus, Reiss Nelson és Mohamed Elneny nem játszhatnak.

A várható kezdőcsapat:

Ramsdale – Tomiyasu, Saliba, Gabriel Magalhaes, Zinchenko – Ödegaard, Partey, F. Vieira – Saka, Nketiah, Martinelli

Tippelde

Azt hiszem, a prioritás az Arsenal számára a bajnokság, az FA Kupa nem ér annyit, hogy teljesen a bőrük alá férkőzzön egy esetleges vereség. Akik jobban bizonyítani akarnak majd, azok a hazaiak. Méghozzá azért, hogy bebizonyítsák, ők is vannak olyan jók, mint ellenfelük.

Ahogy fentebb is mondtam, egy győzelemnek mentális előnyei is lehetnek a későbbiekben, így Pep Guardioláék megpróbálják ezt majd kihasználni. Véleményem szerint mindketten betalálnak majd a kapuba – és ez a fő tipp erre a meccsre -, de a végén a hazai csapat megy tovább a következő körbe.

Bukméker Oddsok Bónusz* Megtekintés
Rabona
Oddsok: 1.68 Bónusz: 35,000Ft
+ 4000Ft free bet

*Ez az ajánlat kizárólag a sportfogadasonline.com játékosainak elérhető, a weboldalon nem látható. A bónusz automatikusan aktiválódik, amikor a játékos végrehajtja az első befizetését az üdvözlő bónuszért.

Joker8
Oddsok: 1.66 Bónusz: 35,000Ft
Ivibet
Oddsok: 1.66 Bónusz: 52,000Ft
A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső