Manchester City – Everton: Fogadási Tippek és Premier League Előzetes

Olvasd el 10 perc alatt szerző Bartos László 2021 november 18.
Manchester City
Teljesítmény:
N N V V N
  • Etihad Stadium
  • November 21. 15:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Everton
Teljesítmény:
D V V V D
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Talán nem értitek, miért írunk a Manchester City – Everton találkozóról, valóban egy nagyon sima meccsnek néz ki, mégis látunk benne fantáziát. Pep Guardiola együttese a válogatott szünetre úgy indult el, hogy előtte legyőzték a Manchester United csapatát, vagyis a városi riválist. Ez mindig, minden esetben felturbózza a csapatmorált, de Sterlingéknek jól is jött a siker, mert előtte meglepetésre saját környezetükben kaptak ki a Crystal Palace-tól. Egy korábbi tippemben azt mondtam, hogy talán idén nem kétcsapatos lesz majd az aranyéremért folyó harc. Ezt most is tartom, a City mellett esélyes a Liverpool, a Chelsea, de ki tudja, a West Ham is nagyon él mostanság… És akkor még nem beszéltünk az Arsenalról, a Manchester Unitedről, a sort pedig lehetne folytatni. Nem, nem gondolnám, hogy a MU idén bajnok lehet, de ha teljesen őszinte akarok lenni, akkor a kalapácsosok sikerében sem bízom, de talán egy kis versenyre késztetik majd a nagyokat ezek a gárdák.

Az Everton eddig nem nagyon tudott senkit csatára késztetni, nekik ez az idény nem egy sikersztori eddig. Carlo Ancelotti távozásával a Premier League talán legjobb menedzserét veszítették el, a helyére érkező Rafa Benitezt pedig még az ág is húzza, a szezon elejétől kezdve sérülések sújtják csapatát, a legjobb összeállításában egyszer sem tudott pályára lépni a liverpooli együttes.

2017-ben sikerült utoljára nyernie az Evertonnak a City ellen, azóta a találkozók döntő részét Guardioláék nyerik. És persze most is ők számítanak favoritnak. Lehet, hogy itt mindössze a gólarány a kérdés?

Nekünk van egy elképzelésünk a mérkőzéssel kapcsolatban, és most meg is osztjuk veletek!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Manchester United – Manchester City: 0-2

G.: Bailly (ög), B. Silva

Azt tippeltük a meccs előtt, hogy a rangadón mindkét együttes be fog találni. Az eredményt látva tudjátok, hogy buktunk, mégsem mi vagyunk a legszomorúbbak emiatt, hanem Ole Gunnar Solskjaer, akinek most már tényleg nagyon rosszul áll a szénája. A hárommeccses terv balul sült el, a legfontosabb találkozón nem tudtak még egy döntetlent sem kiharcolni. Rio Ferdinand – aki eddig mindig védte a mestert – is azt mondta a mérkőzést követően, hogy a norvégnak ideje lenne átadni a stafétát. De bolond lenne magától lelépni…

A kezdők:

Manchester United:

De Gea – Bailly, Lindelöf, Maguire – Wan-Bissaka, B. Fernándes, McTominay, Fred, Shaw – Greenwood, C. Ronaldo

Manchester City:

Ederson – Walker, Stones, Dias, Cancelo – De Bruyne, Rodri, Gündogan – Gabriel Jesus, B. Silva, Foden

Csak nem tudta együtt kezdetni Cavanit és Ronaldot a hazaiak menedzsere, pedig ez a 3-5-2-es felállás tökéletes lett volna. Hogy veszélyes-e a City ellen? Igen, az, mégis többre mentek volna talán. Csak hát az uruguayi végül megsérült, így Mason Greenwood került Ronaldo mellé.

Aggódtak a Manchester United drukkerei, amiért Raphael Varane helyét Eric Bailly vette át – kényszerűségből -, szegény védő pedig tett róla, hogy a szurkolók azt mondhassák: Én megmondtam.

A hetedik percben Joao Cancelo elfutását követően ívelt középre, Bailly menteni akart, ám úgy találta el becsúszva a labdát, hogy az a hálóban kötött ki, 0-1.

Tovább támadtak a vendégek, Gabriel Jesus lövését csak az ég tudja, hogyan tudta kivédeni David de Gea, ezt követően pedig Kevin De Bruyne ütemtelenül ellőtt labdáját tolta oldalra, szintén nagy bravúr volt ez is.

Mindent azonban nem lehet védeni, bár tegyük hozzá, röhejes második gólt szerzett a City. Az első félidő rendes játékidejének utolsó percében Joao Cancelo ívelte középre a labdát, Luke Shaw pedig azt gondolta, hagyja, hogy a játékszer kimenjen az alapvonalon. Nem tudta, nem láthatta, hogy mögötte nagy sebességgel érkezik Bernardo Silva, aki becsúszva még valahogy kapura kanalazott, David de Gea pedig ezen meglepődött, a testéről a hálóba vágódott a bogyó, 0-2.

A második félidőben tovább növelhette volna góljainak számát a vendégcsapat, a helyzetek közül a legnagyobb Phil Fodené volt, a támadó Kevin De Bruyne kiugratását tűzte kapura, a labda a baloldali kapufát megcsípve szédelgett le a pályáról.

Bizonyára észrevettétek, hogy hazai helyzetről nem számoltam be. Azért, mert nem is igazán volt. Teljesen megérdemelten nyert a City, ezt a Unitedet pedig valahogy fel kéne mosni a padlóról. De úgy látszik, az Solskjaernak nem megy.

Előző 5 meccs eredménye
2021.05.23.Premier League
man city
5:0
everton
Premier League
2021.03.20.FA Kupa
everton
0:2
man city
FA Kupa
2021.02.17.Premier League
everton
1:3
man city
Premier League
2020.01.01.Premier League
man city
2:1
everton
Premier League
2019.09.28.Premier League
everton
1:3
man city
Premier League
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Everton – Tottenham: 0-0

Ezen a meccsen mutatkozott be Antonio Conte a Tottenham kispadján bajnoki mérkőzésen. Ugyanis az Európa Konferencia-ligában már ott ült a Vitesse ellen az Interrel bajnoki címet nyerő mester. Azt a meccset – ha nehezen is, de – tudták nyerni, most viszont csak egy ponttal gazdagodtak, ami a Spurs helyzetében nem a legjobb eredmény…

A kezdők:

Everton:

Pickford – Coleman, Hodfrey, Keane, Digne – Gordon, Delph, Allan, Gray – Townsend – Richarlison

Tottenham:

Lloris – Romero, Dier, Davies – Emerson Roayl, Höjbjerg, Skipp, Reguilón – Lucas Moura, Szon – Kane

Nem sok változás történt Nuno Espirito szokásos kezdőjéhez képest, mégis várták a három pontot a londoniak drukkerei, mégiscsak Antonio Conte állította össze ezt a csapatot. Azonban az olasz sem tud rögtön csodát tenni, meg kellett elégedniük egy döntetlennel.

A hazaiak kezdőjéből hiányzott pár alapjátékos, mint Doucouré vagy Dominic Calvert-Lewin, Rafa Benitez kegyeiből pedig kiesett Rondón, aki érkezése óta kezdő volt, gólt mégsem tudott szerezni. Bár ez a feladat a társaknak is nehézséget okoz…

Sajnálatos módon sok helyzetet nem tudtunk kiragadni a mérkőzésből, a 90 perc alatt kettő olyan lövés volt, ahol a portásnak közbe kellett avatkoznia. A Spurs lehozta a meccset kaput eltaláló lövés nélkül…

Az Everton sem nagyon dicsekedhet, az első játékrészben csak Ben Godfrey lövését lehet kiemelni, de egy pörgősebb, eseménydús meccsen ez a jelenet nem biztos, hogy bekerült volna az összefoglalóba. A védő egyébként remek ütemben csent labdát Harry Kane előtt a Spurs térfelén, majd kis vezetgetés után lőtt. Hugo Lloris simán ölelte magához a labdát.

A második félidőben Richarlison előtt adódott egy helyzet, megpróbálta a brazil eltolni a játékszert Lloris mellett, aki letarolta őt. A játékvezető először tizenegyest adott, majd a videózás után visszavonta az ítéletet, mondván a franci kapus a labdát találta el először, csak után a támadót.

Az Everton veszélyesebben játszott, de a gólhoz mégis a Tottenham állt közelebb, Giovanni Lo Celso csavarása a jobboldali kapufáról jött ki.

A meccs hosszabbításában Mason Holgate-et még kiállították, a liverpooli játékos egy felszabadítás után talpalta le ellenfele vádliját. Nem szándékos mozdulat volt, de kétségkívül pirosat ért.

Gól pedig nem született…

Összefoglalás

Tovább főhet a feje az Everton mesterének, a rakás sérült mellé most még kaptak egy plusz eltiltott játékost, a Tottenham ellen kiállított Mason Holgate sem vehet részt a találkozón, lassan már tényleg elfogynak. Talán Abdoulaye Doucouré visszatérhet a pályára, egyes fórumokon már a kezdőbe jelölik a középpályást, de azért ezzel én még kivárnék. Yerry Mina, André Gomes, Dominic Calvert-Lewin és Tom Davies szintén sérülés miatt nem bevethető, Gylfi Sigurdsson pedig a magánéletében elkövetett – feltételezett – bűncselekmény miatt nem valószínű, hogy valaha még játszik az Evertonban.

A Citynél is van egy rosszfiú, akinek újabb gaztetteire derítettek fényt, a csapat fel is függesztette Benjamin Mendyt, az ő karrierjének valószínűleg vége, legközelebb a börtönválogatottban léphet majd pályára. Nyilván, ha valóban bebizonyosodik, hogy bűnös.

A védő mellett a lábtöréséből épülgető Ferrán Torres nem lesz majd a pályán, valamint valószínűsíthető, hogy Jack Grealish sem. A támadó már a manchesteri derbyn sem szerepelt, majd a válogatottban sem egy betegség miatt. Kétlem, hogy Guardiola megkockáztatná a korai visszatérést…

Tavaly itt, az Etihadban vérengzést hajtott végre a City, szurkolóik legnagyobb örömére. Akkor meg sem álltak öt gólig, de ebben a stadionban szinte állandóan garantált a sok találat.

A vendégek győzelmére még akkor is halvány az esély, ha a City legutóbb bukott, a Crystal Palace és az Everton formája azért most összehasonlíthatatlan.

Nem is szeretném húzni az időt. A kereteket látjuk, ismerjük, a formát szintén, szóval egy hendikepes hazai győzelem mindenképp benne van a pakliban. Emellett nem gondolnánk azt sem, hogy a vendégek gólt szereznének. Szóval ezzel a kettővel támadunk a vasárnap kora délutáni mérkőzésre.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső