Manchester City – Lyon: Fogadási Tippek és Bajnokok Ligája Előzetes

Olvasd el 6 perc alatt szerző Bartos László 2020 augusztus 12.
Manchester City
Teljesítmény:
N N N V N
  • José Alvalade
  • Augusztus 15. 21:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Lyon
Teljesítmény:
V V N N N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Közeledünk a végkifejlethez, szombaton a Manchester City – Olympique Lyon meccsen, tehát az utolsó negyeddöntőn is túl leszünk, augusztus 23-án este pedig már tudni fogjuk, ki nyerte a Bajnokok Ligája 2019/2020-as szezonját. Erre jó esélye van a Pep Guardiola által irányított Manchester Citynek, akik a Real Madridot ütötték ki az előző körben. Tegyük hozzá, a Blancók játékosai rendkívül fásultan játszottak, ráadásul Raphael Varane gyakorlatilag két gólpasszt is kiosztott Gabriel Jesuséknak, szóval annyira nem kellett megszenvedni ezért a győzelemért.

A Lyon viszont esélytelenebb csapatként érkezett Torinóba, annak ellenére is, hogy Franciaországban 1-0-ra nyerni tudott. Akkor arra tippeltem, hogy a Juventus megnyeri a találkozót, ez végül be is következett, Cristiano Ronaldo duplájával nyerni tudtak, azonban ez kevés volt az üdvösséghez, hiszen Depay is betalált, így a Lyon jutott tovább, Maurizio Sarri pedig szedhette a sátorfáját…

A bukmékerek nem adnak sok esélyt a franciáknak. Valóban nincs esélyük?

Manchester City

A Manchester City katalán mestere már nagyban építi a jövő Manchester Cityjét, Nathan Ake és Ferrán Torres már biztosan kékbe öltözik a következő szezontól, de Pepnek természetesen van még ötlete, hogyan lehetne megerősíteni a keretet. Tény, hogy a bajnokság nem úgy sült el, ahogy szerették volna, már féltávnál olyan mértékű előnyre tett szert a Liverpool, amit nehezen lehetett volna behozni, nem is sikerült.

A csapatnak egy trófea került idén a vitrinbe, még márciusban az Aston Villát győzték le a Ligakupa döntőjében. Most pedig van lehetőség bővíteni azt a bizonyos vitrint, hiszen a papíron leggyengébb ellenféllel kerültek szembe Sterlingék.

Jó hír számukra, hogy eltiltást követően visszatérhet Mendy a csapatba, viszont rossz hír, hogy Sergio Agüero továbbra sem áll a spanyol vezetőedző rendelkezésére. De kinek kell ő, ha olyan támadók vannak a keretben, mint Gabriel Jesus vagy Raheem Sterling? A két szélvészgyors csatár a Real védelmét is szét tudta zilálni, olyan hibákra kényszerítették a Habfehéreket, amilyeneket tőlük ritkán látni. Nem csak a védelem nem tudta, milyen rendezvényen van, de a már-már legendás szintig eljutó CKM trió, azaz a Casemiro – Kroos – Modric hármas is mélyen tudása alatt játszott. Ez nem csak a fent említett manchesteri duónak volt köszönhető, hanem a Rodri – Gündogan – De Bruyne hármasnak, akik megfelelő presszinget alkalmazva kényszerítették hibázásra a Real játékosait.

Bolond lenne Guardiola, ha ezen változtatna…

Előző meccs eredménye
2018.11.27.Bajnokok Ligája
lyon
2:2
man city
Bajnokok Ligája
2018.09.19.Bajnokok Ligája
man city
1:2
lyon
Bajnokok Ligája
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Olympique Lyon

A City győzelmére adott 1.2 körüli szorzó láttán talán még maguk a Lyon játékosai is elborzadnak, hiszen azért nem lehet ennyire egyértelmű ez a találkozó. Vagy mégis?

A franciák szépen, csendben, a dolgukat téve jutottak el a legjobb nyolc közé, és az a csapat, aki erre a teljesítményre képes, azt semmiképp nem lehet leírni.

A Lyon is büszkélkedhet számtalan remek labdarúgóval, akikre mindenképp figyelni kell a manchesteri kékeknek: Memphis Depay már sokszor bizonyította, hogy helye van a világ futballjának bő elitjében, Houssam Aouar pedig most kezdi oroszlánkarmait kimutatni. Ez remek alkalom lesz Guardiolának is, a hírek szerint szemet vetett a fiatal franciára.

Rudi Garcia abból a szempontból könnyű helyzetben van, hogy mindenki egészséges, abból a szempontból pedig nehéz helyzetben, mert… Nos, mindenki egészséges.

Az, hogy Depay a kezdőcsapat tagja lesz, nem kérdés. A Juventus ellen Ekombi volt az ő párja, de a kispadon helyet foglalt akkor Bertrand Traore (aki a Ligakupa fináléjának egyetlen rontott tizenegyesét lőtte) illetve Moussa Dembele, aki idén a Ligue 1 csonka szezonjában 16 gólig jutott.

A csapat többi része valószínűleg változatlan lesz.

Összefoglalás

Nagyon leírják a Lyont, már többször leírtam, hogy ez így egyáltalán nem fedi a valóságot. Jobb csapat a City? Naná! Jobb játékosaik vannak? Igen. Jobb formában vannak? Igen.

Mégis, egy egymeccses találkozón ilyen kicsi oddsot adni… Nem térek ki belőle.

Tény és való, én is a manchesteriek győzelmére számítok, de ehhez legalább úgy kell futballozniuk, mint a Real ellen tették. Ahogy írtam, a Blancók fásultak voltak, olyan érzésem volt, mint ha mindannyiuk számára csak nyűg lenne a találkozó és alig várják, hogy mehessenek pihenni.

A Lyonnál biztosan nem ez lesz a helyzet, megpróbálják kihozni a maximumot ebből az idényből, hiszen ők csak úgy léphetnek az európai porondra a következő szezonban, ha a mostani BL-idényt megnyerik. Van-e rá esély? Persze, hogy van, bár nem sok.

Biztonsági játékot játszom most. Annak nincs értelme, hogy 1.2-ért megfogadjam Rodriék győzelmét, inkább jobb ötletem van: A gólok!

Az azért jobbnak tűnik, esélyesebbnek és jobb oddsa is van. Nagyon nagy meglepetés lenne, ha itt 2,5-nél kevesebb gól esne.

Tehát nincs értelme a meccs kimeneteléről beszélnünk, amikor van egy jobb lehetőség is: Az Over 2,5!

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső