Zalaegerszeg – MOL Fehérvár FC: Fogadási Tippek és NB1 Előzetes

Olvasd el 6 perc alatt szerző Bartos László 2020 augusztus 13.
Zalaegerszeg
Teljesítmény:
N N D V N
  • ZTE Aréna
  • Augusztus 16. 18:35
Nézd élőben itt:
Joker8
MOL Fehérvár FC
Teljesítmény:
V D D N V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Pikáns első forduló elé néz Márton Gábor, a MOL Fehérvár FC frissen kinevezett vezetőedzője, hiszen ahhoz a csapathoz látogatnak vendégségbe, amelyet a tavalyi bajnokság végén elhagyott. Még hogy a futballnak nincs humorérzéke.

Az elválás egyébként békés volt, hiszen a Zete vezetői is tudták: Nagy lehetőség ez a magyar mesternek, akinek amúgy rengeteget köszönhet a Zalaegerszeg csapata. Így hát a zalai megyeszékhelyen új edző után kellett nézni, de ez még a kisebb probléma volt. Az, hogy a gárdát abszolút újra kell építeni, ráadásul ilyen rövid idő alatt… Na, az már nagyobb problémát jelentett.

Hiszen nem csak Márton edző húzta fel a nyúlcipőt, több meghatározó játékos is eligazolt a csapattól.

Fehérváron pár apróbb változtatást eszközöltek, céljuk nem lehet más, minthogy idén megszorongassák és meg is előzzék a Ferencvárost, akik zsinórban másodszor bizonyultak jobbnak náluk.

Az NB1 első fordulójában rendezendő Zalaegerszeg – MOL Fehérvár FC meccsén lesz miről beszélni.

Zalaegerszeg

Az egyik lényeges változást már elmondtam, új vezetőedzőt kellett szerezni Márton Gábor helyére, Sallói Istvánék egy olyan edzőt kerestek meg és szerződtettek le, akinek NB1-es rutinja nincs, így nem kis kockázatot vállalnak. Boér Gábornak ráadásul az egész csapatot újra kell építeni, hiszen több kulcsjátékos is távozott a csapattól. Gyakorlatilag a teljes támadó alakzat: Radó András, a tavalyi bajnokság gólkirálya úgy döntött, hogy az NB2-ben próbálja ki magát (itt egy percre megállhatunk és elgondolkozhatunk egy-egy játékos profizmusán, mentalitásán és céljain is…) és a Vasas játékosa lett, Bobál Gergelynek viszont bejött az élet, ő a portugál élvonalban szereplő Nacional csapatához szerződött. Bőle Lukács, Tamás Krisztián és Bolla Bendegúz csak kölcsönben volt a Zeténél, ők nyáron visszatértek csapatukhoz és vagy maradtak, vagy máshová igazoltak, míg a középpálya motorja, Nikola Mitrovics Újpestre igazolt.

Szóval, fel van adva a lecke Boérnak, aki Sallóival közösen belevetette magát az átigazolásokba és nem kevesebb, mint 11 játékost igazolt. Közülük ki kell emelni Tajti Mátyást, aki anno megjárta a La Masiát, legutóbb pedig Lengyelországban futballozott, Dragóner Filipet, aki Mezőkövesdről érkezett, Könyves Norbertet, aki a Paks házi gólkirálya volt, valamint Vass Patrikot, aki karrierje nagy részét az MTK-ban töltötte.

Sallói egyébként még nem állt le, mindenképp szeretnék Bőlét visszaszerezni, mellettük pedig még jó pár kiszemeltjük van.

Az újrakezdés sosem könnyű, Zalaegerszegen pedig most még annál is nehezebb.

Előző 5 meccs eredménye
2020.06.27.OTP Bank Liga
zalaegerszeg
1:1
mol fehérvár
OTP Bank Liga
2020.03.11.Magyar Kupa
mol fehérvár
5:0
zalaegerszeg
Magyar Kupa
2020.03.04.Magyar Kupa
zalaegerszeg
2:0
mol fehérvár
Magyar Kupa
2020.02.22.OTP Bank Liga
mol fehérvár
4:1
zalaegerszeg
OTP Bank Liga
2019.11.02.OTP Bank Liga
zalaegerszeg
3:3
mol fehérvár
OTP Bank Liga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

MOL Fehérvár FC

Juhász Roland szögre akasztotta a stoplist, Vinicius pedig hosszú évek után távozott Székesfehérvárról (Bobálhoz hasonlóan egy Nacional nevű csapatban, csak nem a portugálban, hanem az uruguayiban), így két meghatározó védője nélkül folytatja a Vidi.

Igazolások terén a fehérváriak nem vitték túlzásba a dolgokat, mindössze 3 teljesen új arc jelentkezett edzésre: Evandro Bulgáriából, a CSZKA Szófiából érkezett a hírek szerint magyar szinten vaskos összegért cserébe, míg Emil Rockov a Vojvodinától. Előbbi szélsőként, utóbbi kapusként bevethető. A harmadik igazolásuk mindenki számára ismerős: Budu Zivzivadze a Mezőkövesd színeiben lőtte a gólokat, a nyáron azonban a sárga-kéket piros-kékre cserélte.

A negyedik, egyben utolsó érkező (egyelőre) a Zetétől visszahívott Bolla Bendegúz, akit az év felfedezettjének választottak a mögöttünk levő szezonban.

Azonban több játékos vagy visszavonult (Juhász, Huszti) vagy létszámfelettivé vált (Hadzic, Milanov, Tamás), így egyelőre kérdés, hogy mennyire tudják majd felvenni a versenyt a Fradival. Szinte biztos vagyok abban, hogy lesznek még érkezők a csapatnál.

Összefoglalás

Szokásosan: Az újakról egyelőre semmit nem tudni, de az valószínűnek tűnik, hogy a magyar mércét meg fogják tudni ütni. Evandro a Szófiában is állandó kezdő volt, míg Rockov már a szerb válogatottban is bemutatkozhatott.

Zivzivadze Nikolics Nemanjával jó párost alkothat, de egyelőre nem látom át, mennyi esélyük lehet arra, hogy elhódítsák újra a magyar bajnoki címet.

A Zete magja pedig távozott, az új csapat felépítése pedig időbe telik, így szinte biztos vagyok benne, hogy egy bukdácsoló Zalaegerszeget fogunk látni a bajnokság első negyedében. Nem az érkező játékosok képességeivel van probléma, de muszáj összeszokniuk, muszáj csapattá kovácsolódniuk, hogy eredmények társuljanak majd.

Így kezdetnek azt mondom, hogy a Zete hasonló őszre számíthat majd, mint tavaly, pedig akkor egy erősebb gárda állt a vezetőedző rendelkezésére.

A mérkőzésen a vendégek odds számomra abszolút kielégítő és szinte biztos vagyok benne, hogy ők lesznek azok, akik győztesen hagyják majd el a pályát szombat este.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső