Manchester City – Real Madrid: Fogadási Tippek és Bajnokok Ligája Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2020 augusztus 05.
Manchester City
Teljesítmény:
N N V N N
  • Etihad Stadium
  • Augusztus 07. 21:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Real Madrid
Teljesítmény:
D N N N N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Az egyik legnehezebb dolga a Real Madridnak van, akik a Santiago Bernabeu stadionban, nyert helyzetből voltak képesek kikapni, ezzel pedig továbbjutási esélyeiket szinte nullára redukálni. Ha valakinek, hát Zinedine Zidane-nak nem létezik lehetetlen, de itt mégis közel 0% esélyük van.

Ugyanis Guardiola csapata elképesztő formában játszotta végig a Premier League-et, sokszor csak 4-5 rúgott gólnál állt meg, igaz, egyikük sem Real Madrid-szintű csapat volt.

A Manchester City – Real Madrid mérkőzés az egész BL-kör legjobban várt találkozója, ahol az egyik végső esélyestől búcsúzunk. De melyikük lesz az?

Mi történt a felfüggesztés óta?

Érdemes szemügyre venni a két csapat szezonvégi formáját, hiszen március óta sok víz lefolyt a Dunán.

Manchester City

Kevés eséllyel futott neki a Manchester City a Premier League folytatásának, hiszen a Liverpool tetemes előnyt szerzett a bajnokság első felében (értsd: a bajnokság leállításáig). Nagyon hamar el is dőlt, hogy nem lehetnek jobbak, mint másodikak, ennek ellenére Mahrezék belekezdtek a pontgyűjtésbe, mindössze kétszer maradtak alul ellenfelükkel szemben. A Chelsea és a Southampton elleni vereség azonban nem veszélyeztette az ezüstérmet, hiszen a mögöttük álló Leicester sorra hullajtotta a pontokat. Végül ők csak az ötödik helyen végeztek egyébként.

Nagy hír még a City háza tájáról, hogy bár első körben kizárták őket a Bajnokok Ligája következő két szezonjából, ezt a döntést később felülbírálták. Katasztrofális következményekkel járt volna, ha ez megtörténik, a legtöbb játékos jelezte, hogy ebben az esetben elhagynák a klubot.

Az FA Kupában némileg váratlanul vereséget szenvedtek az elődöntőben, a későbbi győztes Arsenal Pierre-Emerick Aubameyang duplájára nem volt válaszuk a kékeknek.

Viszont egy trófea már a zsebben, az Angol Ligakupát még márciusban hódították el az Aston Villa elől. A meccs egyébként 2-1-gyel zárult, meglepő eredmény ez annak tudatában, hogy a birminghamiek épphogy kiharcolták a bennmaradást a szezon végén.

Nagy változások lesznek a City keretében, kell a vérfrissítés a csapat számára. Az egyik legígéretesebb spanyol tehetséget már megszerezték, Ferrán Torres a Valenciát hagyja el a manchesteri csapat kedvéért. A további pletykákra azért nem térek ki, mert olyan elképesztően blőd átigazolási hírek is vannak, amik többsége inkább áprilisi tréfa, mintsem egy komoly hír.

Előző 5 meccs eredménye
2020.02.26.Champions League
real madrid
1:2
man city
Champions League
2017.07.27.ICC
man city
4:1
real madrid
ICC
2016.05.04.Champions League
real madrid
1:0
man city
Champions League
2016.04.26.Champions League
man city
0:0
real madrid
Champions League
2015.07.24.ICC
man city
1:4
real madrid
ICC
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Real Madrid

Zinedine Zidane csapata elképesztő nagyot ment az újrakezdés után. Zsinórban tíz alkalommal hagyták el győztesen a pályát, csak akkor ikszeltek, amikor már tudták: Övék a bajnokság. Míg a Barcelona többször is pontokat vesztett, addig a Habfehérek nem tudtak hibázni, és nem túl látványos, de annál eredményesebb játékkal végül megszerezték a spanyol bajnoki címet.

Óriási szerepet játszott ebben Karim Benzema, aki hét gólt szerzett ezeken a meccseken (a gólkirályi címre is volt esélye Leo Messi ellen), valamint Sergio Ramos, aki élete egyik legjobb szezonját hozta. Gólszerzés szempontjából mindenképp, senki nem rúgott még védőként annyi gólt, mint a Real Madrid kapitánya.

Épp ezért fájó, amit az odavágón csinált: Utolsó emberként szabálytalankodott, amiért azonnali piros lappal küldték le a pályáról. Az ő hiánya a lehető legfájóbb a Real Madrid számára és nagy fejtörést fog okozni a francia mester számára, hogyan állítsa össze a védelmet, hiszen sem Militao nem tudta hozni idén az elvárható formát, sem Nacho. Casemiro belső védőként való játszatása pedig nem biztos, hogy ezen a mérkőzésen nyerő húzás lenne.

Az odavágó

Egy elég izgalmas meccset láthattunk márciusban, nem árt felidézni, mi is történt akkor pontosan:

Leginkább Manchester City lehetőségek voltak a találkozó első félidejében, könnyen elhúzhattak volna 2 góllal is, de egyszer Thibaut Courtois védett zseniálisan, a második lehetőségnél pedig a Casemiro – Sergio Ramos – Fede Valverde trió együttes erejére volt szükség, hogy kivágják a gólvonalon táncoló labdát.

A labdabirtoklás kissé a Real Madridnál volt több, de igazi helyzetből csak egy volt nekik: Ederson óriási bravúrral védte Karim Benzema fejesét, a kipattanót pedig nem sikerült Viniciusnak a kapuba lőni, lyukat rúgott a fiatal brazil.

A második félidőben sem változott sokat a játék képe: Támadott a City, ráadásul egyre többet, Courtois feladatai is megsokszorozódtak, de a belga fal állta a sarat.

A semmiből jött a vezetés: Vinicius passzolt a teljesen üresen álló Isco elé, aki átvette a labdát és Ederson mellett a hálóba lőtt.

Nem sokáig örülhettek a Blancok, mert Gabriel Jesus a 78. percben egyenlített. Kevin De Bruyne adta be balról a labdát, a brazil csatár épp annyit tolt Sergio Ramoson, hogy a védőt kibillentse, de még ne legyen szabálytalan, majd onnan már nem volt nehéz dolga.

Öt perc múlva pedig már a vendégeknél volt az előny, miután Dani Carvajal buktatta a csereként beállt Sterlinget. A gólpasszt adó De Bruyne állt oda honfitársával szemben, a labda balra ment, Courtois jobbra.

Megérdemelten nyert a City, amely még emberelőnybe is került, köszönhetően Ramos lerántásának.

Összefoglalás

Megpróbálok rövid lenni: Gólokat várok.

A Real Madridtól azért, mert nincs más választásuk, a Citytől azért, mert a Real Madridnak támadnia kell. Hátul hiányozni fog Ramos, ez nagy könnyebbség a hazaiaknak, és mindkét csapat támadó szellemben játszik. Kell nekünk ennél több? Nem hiszem.

Kevés esélyt látok arra, hogy bármelyik csapat megússza kapott gól nélkül, így a mindkét csapat szerez gólt is jó opció lehet.

Ami pedig a meccs végeredményét illeti… Hát, arra nehéz mit mondani. Bármi lehet.

Sok függ a Real Madrid középpályájától, illetve gyors szélsőitől. Hogy Hazard mennyire játszik jól, hogy Isco (ha játszik), akkor irányíthat-e vagy kiszorul a vonal mellé? Hogy Valverde milyen szerepkörben játszik. Amíg a kezdőket nem látom, nem tudok erről nyilatkozni.

Épp ezért maradok annál, hogy 2,5-nél több gól fog esni.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső