Manchester United – AS Roma: Fogadási Tippek és Európa Liga Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 április 26.
Manchester Utd.
Teljesítmény:
D N N N N
  • Old Trafford
  • április 29. 21:00
Nézd élőben itt:
Joker8
AS Roma
Teljesítmény:
V D V D N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Folytassuk a mai napot az Európa Liga elődöntőkkel! A Manchester United – AS Roma találkozóval indítunk, ezt követően pedig jön a Villarreal – Arsenal. Az szintén egy parázs kis meccs lesz néhány különlegességgel…

A Manchester a Bajnokok Ligájából érkezett, mivel ott egy őrült csoportban csak a harmadik helyet csípték meg. Úgy, hogy két fordulóval a vége előtt még az élen álltak… Az Európa Liga ismerős terep számukra, tavaly egészen az elődöntőig meneteltek, ott a későbbi győztes, a Sevilla állította meg őket. A Roma viszont már hosszú ideje nem jutott el messzire európai kupában.

Az Old Traffordon megrendezésre kerülő találkozón a vörös ördögök oddsa jóval alacsonyabb, ennyire sima meccs azért szerintünk nem várható.

De nézzük meg, hogy a Roma mostanság mit művel a Serie A-ban… Saját magát fosztja meg az előkelő helyezéstől, mostanában olyan eredményeket hoz, amikre nem lehetnek büszkék Fonsecáék…

Akkor most sima lesz vagy sem? Megpróbáljuk kitalálni…

Mi történt korábban?

Kitérünk részletesen az előző körre, valamint a hétvégi bajnoki meccsüket is közelebbről megvizsgáljuk, ezáltal pontosabb képet kapunk a csapatok formájáról.

Manchester United

A Leicester előtt 10 pont előnnyel várja a folytatást Ole Gunnar Solskjaer csapata, simán belefért, hogy a hétvégén csak 0-0-t játszottak a Leeds United otthonában. Viszont a bajnoki címről is le kell mondaniuk, a városi rivális nagyon magabiztosan, 77 ponttal áll az élen, és onnan már csak valami hatalmas csoda által kerülhet le. És ilyen csoda nem fog előfordulni, ezt akár írásba is adnám.

Ez valahol jó a MU-nak, mert az ezüst borítékolható, így prioritást élvezhet az Európa Liga. Az AC Milan ellen korábban megszenvedtek, de a Granada egyáltalán nem jelentett akadályt. Mindkét meccset 2-0-ra nyerték az angolok, az odavágón – a Nuevo Los Cármenesben – Marcus Rashford és Bruno Fernándes találtak a kapuba, míg az Old Traffordon Cavani és egy Jesus Vallejo öngól kellett a sikerhez.

Kellemetlen ellenfél volt a Granada, sok volt a keménykedés a pályán, a képességbeli különbségek döntöttek. A tavalyi szint már megvan tehát, és most jobb esélyeik vannak Rashfordéknak, a Roma mélyrepülésbe kezdett…

Előző 5 meccs eredménye
2014.07.26.ICC
roma
2:3
man united
ICC
2008.04.09.Bajnokok Ligája
man united
1:0
roma
Bajnokok Ligája
2008.04.01.Bajnokok Ligája
roma
0:2
man united
Bajnokok Ligája
2007.12.12.Bajnokok Ligája
roma
1:1
man united
Bajnokok Ligája
2007.10.02.Bajnokok Ligája
man united
1:0
roma
Bajnokok Ligája
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

AS Roma

Olyan mélyrepülésbe, ami jelentősen meglepte a közvéleményt. Az Atalanta elleni iksz kifejezetten jó eredménynek számít, na de az, hogy a Cagliari és a Torino is legyőzze a farkasokat? Úgy, hogy mindkét együttes hármat hint Pau Lopeznak? Na, az már nem semmi…

A Roma jelenleg a hetedik helyen áll, ami még Európa Konferencia Ligát ér, de az újonnan alakuló sorozatnál többre vágynak Dzekoék, ebben biztos vagyok. Idejük még van, a bajnokságból még öt forduló van hátra, és a Lazio három ponttal megy. Csakhogy van egy kis bökkenő. A Lazionak még hét bajnokija van hátra…

És van még egy bökkenő: A Sassuolo összeszedte magát, zsinórban négy meccset húztak be, és a Roma mögött vannak hárompontos lemaradással. Ergo még itt is bármi lehet. Akár az is, hogy az AS Roma végül lemarad az európai kupaporondról. Ez még a jövő zenéje, szóval foglalkozzunk a jelennel.

Illetve a közelmúlttal: A Roma útja az Ajaxon át vezetett idáig (többek között), és sokan – köztük én is – végső esélyesként tekintettünk a hollandokra. Egy pillanat azonban az egész továbbjutást, az egész párharc kimenetelét befolyásolni tudja.

A Johann Cruijff Arénában lejátszott első meccsen 1-0-ra mentek a hazaiak, és esélyük nyílt a kétgólos előnyre. Dusan Tadic végezhetett el büntetőt, amit Pau Lopez kiütött, pár percre rá az ifjú Scherpen bevédett egy szabadrúgást, és minden a feje tetejére állt.

A farkasok a Stadio Olimpicoban jól tartották magukat, számíthattak arra, hogy az Ajax nekik megy. És a második félidő elején Brobbey vissza is hozta a reményt, majd pár perccel később már 0-2 volt az eredmény. De Tadic gólját végül nem adták meg egy korábbi Tagliafico lökés miatt, és a türelmesen játszó Roma végül Edin Dzeko szerencsés góljával egyenlített.

Az esélyek, a játék képe ellenére az underdog csapat jutott tovább. Már, ha az EL ezen szakaszában ennek a szónak még van bármi értelme.

Összefoglalás

Jó hír a vörös ördögöknek, hogy három játékos is visszatérhet a csapatba: Scott McTominay, Harry Maguire és Luke Shaw is eltiltott volt a Granada elleni visszavágón. Minden bizonnyal a kezdőben kapnak helyet. Viszont lesz valaki, aki annak ellenére kerülhet padra, hogy egész jó formában játszik. Ő nem más, mint Mason Greenwood, a manchesteriek egyik ékköve, aki még mindig rendkívül fiatal, de egyre nagyobb rutinnal rendelkezik.

A Leeds elleni bajnokin csatárt játszott, pedig ő inkább szélsőként bevethető, a Burnley elleni meccsen jobbszélsőt játszott, és duplázni tudott. Marcus Rashford és Bruno Fernándes helye megkérdőjelezhetetlen, az újságok pedig a balszélre Paul Pogbát pletykálják. Elől pedig – Anthony Martial hiányában – Edinson Cavani kezdhet.

A Roma kezdőjében egyedül az kérdés, hogy Pedro helyét ki veszi át? Carles Perez vagy Henrikh Mkhitaryan. Mi az örményre tippelünk.

Pedron kívül még Nicolo Zaniolo nem játszhat, szegény fiú alig épült fel, máris újra megsérült. Korábban a jobb lábában szakadt el a szalag, a Hollandia elleni válogatott meccsen meg a jobb lábában… Elképesztő szerencsétlen ez a fickó…

Rendkívül rossz formában az olaszok, de lehetséges, hogy az EL-re felszívják magukat. Mindenesetre, egy kemény küzdelmet várok, semmiképp nem azt, hogy a MU majd megszórja a farkasokat. De hogy nyerni fognak, az majdhogynem biztos…

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső