PSG – Manchester City: Fogadási Tippek és Bajnokok Ligája Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 április 26.
PSG
Teljesítmény:
N N N V N
  • Parc des Princes
  • április 28. 21:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Manchester City
Teljesítmény:
N N V N V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Előrehozott döntőnek is beillik a PSG – Manchester City párharc. A két legerősebb keret mérkőzik meg egymással. A PSG útja a címvédő Bayern Münchenen keresztül vezetett, ahogy Guardioláék is német ellenfélen verekedték át magukat, ők a Borussia Dortmundot verték ki.

Elképesztő, milyen erős játékosok alkotják a csapatokat, így joggal bízunk abban, hogy egy élvezetes, fordulatos, gólokban gazdag párharc szemtanúi lehetünk majd.

A City az első trófeáját megnyerte idén, vasárnap a Tottenham ellen Aymeric Laporte fejesgóljának köszönhetően hódították el a Ligakupát, a bajnokság is hamarosan zsebben lesz. Tehát az ő szezonjuk már így is egy sikersztori. Szemben a PSG-vel, akik az sem biztos, hogy a Ligue 1-et behúzzák. Jelen állás szerint – ami még azért változhat – csak az ezüstéremnek örülhetnek.

Bárki is jusson tovább innen, az biztos, hogy az a csapat lesz a Bajnokok Ligája finálé favoritja. Ezt már most, így ki merem jelenteni.

Mi történt korábban?

Kitérünk részletesen az előző körre, valamint a hétvégi bajnoki meccsüket is közelebbről megvizsgáljuk, ezáltal pontosabb képet kapunk a csapatok formájáról.

PSG

Négy fordulóval a vége előtt még mindig nem tudni, hogy ki nyeri a francia első osztályú bajnokságot. Jelenleg a Lille vezet, mögöttük egy ponttal lemaradva jön a PSG, de még arra is van sansz, hogy a surranó pályán evickélő Monaco lesz a bajnok? Az lesz ám az igazi meglepi! A Lyon viszont kiszállt, hivatalosan tegnap este, amikor a Lille 3-2-re legyőzte őket. 67 pontjukkal viszont Európa Ligában fognak részt venni, a negyedik helyük nincs veszélyben.

A PSG a Metz ellen játszott a 33. fordulóban, és Mbappé duplájának, valamint Mauro Icardi tizenegyesének köszönhetően 3-1-re tudtak nyerni. A hátralévő öt meccs mindegyike könnyen hozható, bár a PSG idén többször is megszenvedett a könnyűnek hitt ellenfelekkel…

A Bajnokok Ligájában a címvédő Bayern München állta az útjukat. Duplán felszívták magukat a franciák, ugyanis tavaly épp őket verték meg a bajorok a döntőben 1-0-ra.

Most viszont Münchenben nagyon bekezdtek, és úgy játszottak, akár az álom. Kylian Mbappé ismét nagyot játszott, a három gólból kettőt vállalt magára, valamint Marquinhos is bevette Manuel Neuer kapuját.

Keylor Navas sem úszta meg, pedig elképesztő bravúrokat mutatott be a 90 perc alatt. Eric Maxim Choupo-Moting és Thomas Müller is gólt szerzett, így a párizsi visszavágó nyílt maradt.

Párizsban Neymaréknak nem akart semmi sikerülni, különösen a brazil volt balszerencsés, háromszor is kapufát rúgott.

Choupo-Moting itt is betalált, így a München már csak egy gólra volt a továbbjutástól. Az viszont nem sikeredett, így a PSG 3-3-as összesítéssel, idegenben lőtt több góllal masírozott be az elődöntőbe.

Előző meccs eredménye
2016.04.12.Bajnokok Ligája
man city
1:0
psg
Bajnokok Ligája
2016.04.06.Bajnokok Ligája
psg
2:2
man city
Bajnokok Ligája
2008.12.03.UEFA Kupa
man city
0:0
psg
UEFA Kupa
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Manchester City

Raheem Sterlingék a hétvégén nem bajnoki meccset játszottak, hanem a Ligakupa döntőjében szerepeltek a Tottenham Hotspur ellen. A londoniak a múlt hét elején váltak meg José Mourinhotól, és a helyére a 29 esztendős, abszolút rutintalan Ryan Masont ültették a szezon végéig. Így is a City volt a döntő favoritja, de a döntés után még inkább…

Szoros meccs volt, ahol egy villanás döntött: Aymeric Laporte fejese. A végeredmény tehát 1-0 lett, Manchester kék oldalán örülhetnek, az első trófeát begyűjtötték kedvenceik. Minden bizonnyal a bajnokság is meglesz, van még hátra öt forduló és a Uniteddel szemben 10 pont előnnyel rendelkeznek De Bruyne-ék. Ha esetleg a hétvégén a vörös ördögök vereséggel távoznának a Pool elleni hazai rangadóról, akkor el is dőlne a bajnokság. De ha nem most, akkor majd jövő héten…

Ami a Bajnokok Ligáját illeti: A Borussia Dortmund elleni hazai meccsen sokáig ikszre állt a meccs, De Bruyne első félidei góljára Marco Reus válaszolt a hajrában. Egy döntetlen nagyszerű eredmény lett volna, de Phil Foden a hosszabbításban 2-1-re alakította az eredményt.

A visszavágón Jude Bellingham góljával meglepetésre a Dortmund szerzett vezetést, és ki tudja… Talán tovább is mehettek volna, ha nincs Emre Can buta hibája. A védő/középpályás saját kezére fejelt egy labdát a tizenhatoson belül, így a City egyenlíteni tudott, Foden pedig ezúttal is a győztes gólért volt felelős.

Összefoglalás

Nem elég, hogy az egyik legerősebb kerete a Citynek van, még a sérülések is elkerülték a csapatot, most sem lesz egyetlen hiányzójuk sem. Minden bizonnyal a Guardiola által preferált játékosok alkotják majd a kezdőt, azaz középen a Rodri – Gündogan – De Bruyne hármas, elől pedig a Foden – Gabriel Jesus – Bernardo Silva trió. Vagy hát ebbe „belerondíthat” Mahrez is, Sterling is… Kellemes problémák.

A PSG csatártriója sem gyenge: Neymar – Mbappé – Di Maria… És még pályára léphet Moise Kean vagy Mauro Icardi is. Szóval Pochettino is meg van áldva jó támadókkal…

A Bayern ellen megsérülő Marquinhos nem játszott hétvégén a Metz ellen, a Kimpembe – Kehrer kettős feladata volt a támadásokat megállítani. A hírek szerint viszont szerdán már pályára léphet a brazil bekk.

Rafinha, Juan Bernat és Diallo játékára viszont kevés esély mutatkozik. Konkrétan Bernatéra semennyi.

A Bajnokok Ligájában, illetve az UEFA Kupában csaptak eddig össze, két döntetlen mellett egy manchesteri győzelem szerepel a történelemkönyvek hasábjain.

Érzésem szerint a PSG ezúttal sem fog tudni győzni, bár, ha úgy játszanak, mint a Barca és a Bayern elleni első meccsen, akkor bőven lehet keresnivalójuk. Mbappét tartani lehetetlen feladat, de a párizsi védőknek sem lesz könnyű dolga.

A nagy rangadók néha csalódást okoznak. Remélem, ezúttal nem így lesz. A csatárok személye miatt ezúttal arra tippelek, hogy mindkét együttes hálóba talál majd.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

felső