Villarreal – Arsenal: Fogadási Tippek és Európa Liga Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 április 26.
Villarreal
Teljesítmény:
V V N N V
  • Estadio de la Cerámica
  • április 29. 21:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Arsenal
Teljesítmény:
V D N N D
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Igazán pikáns összecsapás következik, a Villarreal – Arsenal Európa Liga elődöntője. Azaz Unai Emery mostani, és egykori csapatának meccse. A spanyol tréner az Almeriával lett ismert, majd a Valencia következett, ahol a legsikeresebb éveit töltötte a mester. Egy kis moszkvai kitérő után igazolt Sevillába, aztán a dúsgazdag Paris Saint-Germain padjára ült le. Mivel az átütő siker nem érkezett, így a baszk mester menesztették, ezután jött az Arsenal.

Nem volt könnyű dolga, ő volt az, aki a legendás Arsene Wenger helyét foglalta el, és az elvárás hatalmas volt a menedzseren. 2018. májusától 2019. novemberéig irányította az ágyúsokat, összesen 78 mérkőzésen.

A Villarrealt pedig 2020. júlliusa óta trenírozza.

A meccs az Arsenal szempontjából fontosabb, nekik már csak gyakorlatilag az EL győzelem mentené meg a szezonjukat, hiszen a bajnokságban gyengén szerepelnek, teljesítményük csak a 10. helyre elég. És nem mellesleg ez az egy reménysugár létezik, hogy jövőre is részt vegyenek az EL-ben…

Mi történt korábban?

Kitérünk részletesen az előző körre, valamint a hétvégi bajnoki meccsüket is közelebbről megvizsgáljuk, ezáltal pontosabb képet kapunk a csapatok formájáról.

Villarreal

Nehéz bajnoki meccse volt vasárnap délután a Villarrealnak, a bajnoki címre esélyes Barcelona látogatott hozzájuk. Samu Chukwueze góljával még a sárga tengeralattjáró szerzett vezetést, de Antoine Griezmann duplájával még az első félidőben fordítottak a gránátvörös-kékek.

Ezzel Emeryék a hetedik helyen állnak, de még akár az ötödik hely is összejöhet, köszönhetően, hogy az előttük álló Betis – Real Sociedad kettős sem kényezteti magát pontokkal.

49 egység szerepel a Villarreal mellett, 50-50 pedig a fentebb említett csapatok mellett, de a baszkok még ma este pályára lépnek.

A Villarreal mögött a Granada áll, kevés esély mutatkozik arra, hogy előzni tudnak, tehát az Európa Konferencia Liga indulás talán már megvan…

A spanyolokra az előző körben a Dinamo Zagreb várt. Az a Dinamo Zagreb, akik csodát tettek korábban, és 2-0-s odavágót követően 3-0-ra győzték le a Tottenham együttesét.

A csoda ezúttal elmaradt, már Horvátországból is előnnyel utaztak haza Paco Alcacerék, a visszavágón pedig 2-1-es sikert arattak, így kettős győzelemmel jutottak elődöntőbe.

A két meccs alapján kiemelendő Gerard Moreno teljesítménye, aki a gárda egyik – ha nem a – legjobb játékosa. Az ő gólja döntött az első meccsen, és a visszavágón is betalált.

Előző meccs eredménye
2009.04.15.Bajnokok Ligája
arsenal
3:0
villarreal
Bajnokok Ligája
2009.04.07.Bajnokok Ligája
villarreal
1:1
arsenal
Bajnokok Ligája
2006.04.25.Bajnokok Ligája
villarreal
0:0
arsenal
Bajnokok Ligája
2006.04.19.Bajnokok Ligája
arsenal
1:0
villarreal
Bajnokok Ligája
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Arsenal

Nagyon vártam a péntek esti Arsenal – Everton meccset, bíztam benne, hogy a csapatok majd odateszik magukat, és kisülhet ebből valami jó. Gólokból nem hozott sokat a találkozó, izgalomból annál inkább. Végül egy potyagóllal nyertek a vendégek. Bernd Leno Richarlison gyengécske centerezését ügyetlenkedte be valahogy, ez jelentette a különbséget.

Lehetett volna fordítva is, hiszen tizenegyeshez jutott az Arsenal – Dani Ceballosba rúgtak bele egy nagyot -, de az akció előtt Nicolas Pépé lesen volt, így az egészből nem lett semmi.

Az újabb vereség azt is jelenti, hogy az Arsenal esélytelen, hogy feljebb lépjen. Számukra a bajnokság már semmiről nem szól, maximum a becsületükért és (ezáltal) a minél jobb eredmény kiharcolásáért küzdhetnek.

Az Arteta-brigád egyébként Emery menesztésekor is hasonlót művelt. Az Európa Ligában nagyon jól ment nekik, a bajnokságban viszont a nyolcadik helyen álltak a Premier League-ben, ami elegendő volt Emery elmozdításához. Most ugyanezt Artetával nem teszik meg. Na, nem azért kampányolok, hogy rúgják ki Guardiola egykori jobbkezét, csak elég érdekes dolgok ezek, nem igaz?

Az Arsenal előző ellenfel az Európa Ligában a Slavia Praha együttese volt, akik kiérdemelték az EL meglepetéscsapata címet. A cseh kiscsapat zsinórban másodszor jutott el az Európa Liga negyeddöntőjéig, és a londoni első mérkőzés után felcsillant a remény, hogy esetleg ezúttal tovább is mehetnek. 1-1-et játszottak, Pépé hajrában szerzett góljára a hosszabbításban Tomas Holes válaszolt.

A visszavágón viszont nem ismertek kegyelmet az angolok, egy félidő alatt három góllal terhelték meg Ondrej Kolar kapuját, és még a második játékrészben is akadt egy Arsenal-gól, így 5-1-es összesítéssel jutottak tovább Emil Smith-Rowe-ék.

Összefoglalás

A Villarreal csapatában már csak Vicente Iborra sérült, Pervis Estupinan a hétvégén már újra pályára léphetett. Viszont a jelek szerint korai lenne még bedobni őt a mélyvízbe, így Alfonso Pedraza szerepelhet a helyén. Esetleg Alberto Moreno. Unai Emery mostanság sokszor próbálkozott formációt váltani, a hagyományos 4-4-2 mellett a 4-3-3-as és a 3-5-2-es formációt is kipróbálta, utóbbit kevés sikerrel.

A kezdőben meglepetés nem várható, nagyjából ugyanarra a csapatra lehet számítani, mint a Barca ellen. Gerard Moreno mellett Paco Alcacer, Samuel Chukwueze helye is megszilárdult a kezdőben. Középen Trigueiros – Capoue – Dani Parejo, hátul meg a szokásos védelem.

Geronimo Rullival kezdődhet majd ismét a sárga tengeralattjáró kezdője, Emerynek szokása esélyt adni a kupában a másodikszámú portásnak.

Az Arsenalnál akadnak sérültek, nem is kevés. Alexandre Lacazette és Pierre-Emerick Aubameyang nem utaznak Spanyolországba, ahogy Kieran Tierney és David Luiz sem.

Emiatt Granit Xhaka folytathatja, mint balbekk, csatárpozícióban pedig továbbra is Eddie Nketiah az egyetlen opció. Martin Ödegaard is visszatérhet, meglátjuk, hogy a Pépé – Smith-Rowe – Saka hármasból ki tud-e szorítani valakit. Utóbbit biztosan nem…

Több mint tíz éve nem találkozott egymással ez a két csapat. 2009. áprilisában az Emiratesben 3-0-ra nyertek az ágyúsok, és micsoda csapat volt az… Nasri, van Persie, Adebayor, Fabregas… Az ellenféltől pedig Capdevila, Nihat Kahveci, Godin, Pires és Giuseppe Rossi neve lehet ismerős.

Nem szaporítom a szót: Az Arsenal viszonylag meggyőzően játszik az EL-ben, de most fontos hiányzóik lesznek. A Villarrealnál viszont senki. Alapjáraton hazai győzelemben gondolkozom, de azt sem vetném el, hogy mindkét együttes kapuba talál.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső