Manchester United – Aston Villa: Fogadási Tippek és Premier League Előzetes

Olvasd el 8 perc alatt szerző Bartos László 2021 szeptember 23.
Manchester United
Teljesítmény:
V N V N N
  • Old Trafford
  • Szeptember 25. 13:30
Nézd élőben itt:
Joker8
Aston Villa
Teljesítmény:
V N V D N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

A hétközi angol meccseket jobbnak láttuk kihagyni, a Ligakupa tud meglepetéseket okozni, amire az ember egyáltalán nincs felkészülve, de most megpróbáljuk kárpótolni az angol foci szerelmeseit, úgyhogy szóba kerül a másik manchesteri csapat, a United is. Ellenfelük az Aston Villa lesz, akik felemás idénykezdésen vannak túl.

A Manchester viszont remekül indított, három csapat van, amelyik még veretlen a Premier League-ben, ők ebbe a háromba tartoznak. Egyedül a Southampton tudta őket megfogni (úgy tűnik, Ralph Hasenhüttl együttese idén a manchesteri csapatokra specializálódott) egy ikszre, különben minden bajnoki meccsüket nyerték.

Ahogy az előző cikkünk főszereplői, úgy ők is pályára léptek tegnap este a Ligakupában, az Aston Villa épp a másik tippben említett Chelsea ellen kapott ki tizenegyesek után, de nem folytathatja a küzdelmeket a Manchester United sem, ők hazai pályán szenvedtek vereséget a West Ham Unitedtől, David Moyes csapata visszaadta a kölcsönt, a PL-ben is egymás ellen mérkőztek meg a múlt héten, akkor viszont egy drámai meccsen Solskjaerék nyertek. Arról a találkozóról hamarosan úgyis beszélni fogunk.

Vagyis most, kezdjük a Manchester United – Aston Villa beharangozóját.

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

West Ham – Manchester United: 1-2

G.: Benrahma ill. Cristiano Ronaldo, Lingard

A Young Boys elleni fiaskót kellett feledtetni a fanatikusokkal, azonban nagyon nehéz meccsnek ígérkezett a kalapácsosok elleni találkozó, mert kimondva-kimondatlanul a West Hamből egy remek kis élcsapat vált az elmúlt évben. Mi is tippeltünk, méghozzá azt, hogy a meccsen legalább 2,5 gól születik. Ez szerencsére bejött, és kis híján az over 3,5 is működhetett volna, ha…

A kezdők:

West Ham:

Fabianski – Coufal, Zouma, Ogbonna, Cresswell – Soucek, Rice – Bowen, Fornals, Benrahma – Vlasic

Manchester United:

De Gea – Wan-Bissaka, Varane, Maguire, Shaw – McTominay, Fred – Greenwood, Bruno Fernándes, Pogba – Cristiano Ronaldo

Nehezen tudott nyerni a vendégcsapat a London Stadiumban, a házigazda ugyanis nagyon feltüzelte magát a mérkőzésre.

A meccs első helyzete Cristiano Ronaldohoz tartozik, a portugál szélső pár biciklicsel után lőtt egyenesen Fabianski kezébe. A következő lehetőségből viszont már gól született, szerzője Said Benrahma volt, akinek távoli lövése egy manchesteri lábon megpattant, irányt változtatott, így David de Gea sokat nem tudott kezdeni a bombával.

Öt percig kellett búslakodniuk a vörös ördögök szurkolóinak, ekkor Bruno Fernándes adott be a bal oldalról, érkezett Cristiano Ronaldo, és bár először még Lukas Fabianski hárított, az ismétlésnél már könyörtelen volt a luzitán. Az irányító és az ötszörös Aranylabdás egyébként remekül megérti egymást, ami nem csoda, a válogatottban is együtt játszanak. Nem ez volt az első alkalom, hogy előbbi gólpasszt adott az utóbbinak. És nem is az utolsó.

A második félidőben Cristiano tovább próbálkozott, viszont még egyszer már nem tudott túljárni a lengyel portás eszén. Egyvalaki viszont igen, őt Jesse Lingardnak hívják. A támadó középpályás tavaly télen csatlakozott a West Hamhez kölcsönben, teljesen lerobbanva, önbizalomhiánytól szenvedve, Londonban azonban megtalálta a számításait, csapata húzóembere lett, viszont visszatért a MU-ba és góllal szomorította el a drukkereket. Nem is akármekkora góllal, őrületesen naggyal. Korrekt volt Lingard, nem ünnepelte a gólját, két kezét feltartva, szinte bocsánatot kért a találatért.

A hosszabbítás perceiben jártunk, amikor jött a dráma, jött egy hatalmas egyenlítési esély a West Ham előtt. Andrij Yarmolenko beadása Luka Shaw kezét érte, ami miatt a játékvezető – kis VAR-ozás után – tizenegyest adott. A frissen beállt Mark Noble állt a labda mögé, a bal oldalt választotta, de David de Gea is, a spanyol pedig ki tudta ütni a büntetőt. A lefújás után a csapattársak egy emberként omlottak de Gea nyakába, aki most már ismét a MU elsőszámú kapusának számít.

Előző 5 meccs eredménye
2021.05.09.Premier League
aston villa
1:3
man united
Premier League
2021.01.01.Premier League
man united
2:1
aston villa
Premier League
2020.09.12.Barátságos Mérkőzés
aston villa
1:0
man united
Barátságos Mérkőzés
2020.07.09.Premier League
aston villa
0:3
man united
Premier League
2019.12.01.Premier League
man united
2:2
aston villa
Premier League
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Aston Villa – Everton: 3-0

G.: Cash, Digne (ög), Bailey

Nagyon kiélezett meccsre számítottunk, két olyan csapattól, akik az élmezőny alján szoktak általában elhelyezkedni, tudásuk közel azonos, ezért is sejtettünk egy izgalmas meccset, ahol mindkét együttes majd a kapuba talál. Tippünk helytelennek bizonyult, mert a birminghamiek lelépték a liverpooliakat, a második félidőben hármat is berámoltak Asmir Begovic kapujába.

A kezdők:

Aston Villa:

Martinez – Cash, Konsa, Tuanzebe, Mings, Targett – Ramsey, Douglas Luiz, McGinn – Ings, Watkins

Everton:

Begovic – Godfrey, Mina, Keane, Digne – Townsend, Doucoure, Allan, Iwobi – Gray, Rondon

A meccs elején nem úgy tűnt, hogy ebből sima Villa-siker lesz, az első félidőben egyenlő arányban voltak veszélyesek a másik kapujára. Az Evertonnál először lépett kezdőként pályára Salomon Rondon, akit Kínából igazoltak, ő került először helyzetbe az ötös sarkán, de egy becsúszó láb még elpöckölte előle a labdát.

A másik oldalon Tyrone Mings fejesét hihetetlen reflexmozdulattal tolta ki Asmir Begovic, aki Jordan Pickfordot helyettesítette.

Ezek voltak az első félidő komolyabb lehetőségei, gól tehát nem született.

A második félidő elején Andros Townsend elfutása után passzolt Demarai Grayhez a bal szélen, a Leverkusentől igazolt szélső nem sokkal tévesztett célt.

Egy perccel később viszont a hazaiak vezetéshez jutottak. Douglas Luiz labdájával Matty Cash tört be a tizenhatoson belülre, majd szép mozdulattal lőtte ki a rövid felsőt.

Gólt gól követett, Lucas Digne három perccel később kapuba talált, csak épp a sajátjába. Egy Aston Villa szögletet csúsztatott meg védhetetlenül a Barcát is megjárt balbekk.

A meccs végén még Leon Bailey is betalált – aki tavaly csapattársa volt még a túloldalon játszó Graynek -, amivel kialakult a végeredmény. Az első gól megfogta az Evertont, és nem is engedte, lényegében sima siker született.

Összefoglalás

Dean Smith nincs könnyű helyzetben, hiszen több olyan játékosa is hiányozni fog – minden valószínűség szerint -, akik amúgy a kezdőben kaptak volna helyet. Axel Tuanzebe a Manchester Unitedtől érkezett kölcsönbe, viszont a szerződés értelmében anyaegyesülete ellen nem léphet pályára. Mellette a John McGinn – Matt Targett – Leon Bailey hármas szereplésére sem lehet mérget venni, Trézéguet, Keinan Davis és Morgan Sanson biztosan kihagyják a meccset sérülés miatt.

Alaposan felforgathatja így a mester a kezdőt, bekerülhet Kourtney Hause, Ashley Young, Marvelous Nakamba is a kezdőbe.

A MU-nál továbbra is sérült Marcus Rashford, Amad Diallo és Edinson Cavani. Ole Gunnar Solskjaer azonban megoldja a pótlásukat, Rashford helyett ott van Greenwood, Cavani helyett Ronaldo, Diallo pedig valószínűleg akkor sem kapna szerepet, ha egészséges volna.

Jó hír a vörös ördögök számára, hogy Phil Jones makacs térdsérüléséből felépült, a West Ham ellen leülhetett a kispadra, közel húsz hónapot kellett kihagynia. Viszont a kezdő balbekk mellett nem fog sok Shawt megenni Jones (elnézést!).

A Manchesternél nem is számítunk nagy változásokra a West Ham elleni bajnokihoz képest.

Korábban a MU zsinórban három bajnokit húzott be, kettőt a Villa Parkban, egyet pedig hazai pályán. Ritka, amikor az Aston Villa nem tud gólt szerezni, ám ennyi hiányzóval úgy érezzük, hogy nincs esélyük az Old Traffordon. A hazai győzelem mellett azt várjuk, hogy csak a hazaiak találjanak a kapuba.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső