Manchester United – Liverpool: Fogadási Tippek és Premier League Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 április 30.
Manchester United
Teljesítmény:
N D N N N
  • Old Trafford
  • Május 02. 17:30
Nézd élőben itt:
Joker8
Liverpool
Teljesítmény:
D D D N V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

És akkor jöjjön a forduló leginkább várt meccse, a Manchester United – Liverpool találkozó. A MU megfelelő előnyt szerzett az Európa Liga elődöntőjének odavágóján, így akár azt is megtehetik, hogy a hétvégén még a legjobbakkal megy csatába Ole Gunnar Solskjaer, majd a Roma elleni visszavágón kicsit pihentet. Szerintem megteheti, a farkasok esélytelen, hogy négy gólt szerezzenek, míg a Manchester egyet sem.

Azonban, ha kikapnának a vörös ördögök, akkor lesz igazán nagy buli a városban. Ha a City nyer, akkor akár az is előfordulhat, hogy már most hétvégén bajnokok lesznek.

Ezt minden bizonnyal el akarja kerülni Solskjaer, bár a végtelenségig nem fogja tudni húzni a dolgot.

A Liverpool számára rendkívül fontos lenne nyerni. Megelőzhetnék a West Hamet, és talán valamennyire lehetne kozmetikázni ezt a nem túl jól sikerült szezont.

Ha sikerül a BL indulás, azt már sikernek könyvelhetik el. De ahhoz meg nem csak a WHU-t, hanem a Chelseat is meg kéne előzni. Az meg már baromi nehéz lesz…

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Leeds United – Manchester United

Amíg az AS Roma ellen minden összejött a csapatnak, addig a Leeds kapujába egyszer sem tudtak betalálni. Habár azt gondoltam, hogy mindkét együttes gólt szerez, épp az ellenkezője jött össze: Egyik sem szerzett gólt…

Kicsit felforgatta a kezdőt a norvég mester, Greenwood játszott éket, jobboldalon Daniel James játszott, Paul Pogba és Edinson Cavani csak a kispadon foglaltak helyet.

A Leedsből is hiányoztak hárman: Liam Coopert a City ellen állították ki, Rodrigo és Raphinha pedig sérültek voltak.

Egy gyengécske vendég fejesre egy gyengécske lövés volt a válasz: Mason Greenwood fejelt, Stuart Dallas lőtt. Mindkettőt magabiztosan fogták a kapusok. Marcus Rashford szabadrúgása viszont már valóban veszélyes volt: A támadó csavarását Illan Meslier szép vetődéssel tolta szögletre.

Sokkal több izgalmat sajnos a második félidő sem hozott, még egy-egy ígéretes lehetőségről tudok beszámolni: A MU oldaláról Bruno Fernándes lőtt mellé, miután Wan-Bissaka az őrületbe kergette a védőjét és a portugálhoz passzolt, míg a másik oldalon Helder Costa lövésébe léptek bele az utolsó pillanatba, de még így is veszélyesen szállt kapura a labda, végül a háló tetején landolt.

Nem ez volt a forduló meccse, annyi szent, de a döntetlennel a hazaiak lehettek elégedettebbek.

Előző 5 meccs eredménye
2021.01.24.FA Kupa
man united
3:2
liverpool
FA Kupa
2021.01.17.Premier League
liverpool
0:0
man united
Premier League
2020.01.19.Premier League
liverpool
2:0
man united
Premier League
2019.10.20.Premier League
man united
1:1
liverpool
Premier League
2019.02.24.Premier League
man united
0:0
liverpool
Premier League
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Liverpool – Newcastle

Bánkódhatnak Jürgen Klopp fiai, és a szurkolók egyaránt. A Liverpool egy nagyon könnyű, nyerhető meccset volt képtelen behúzni. Fontos lett volna, előzni lehetett volna egy győzelemmel, de ez a szezon már ilyen… Kellemetlen meglepetésekkel, és főként sérülésekkel teli.

Pedig jól indult számukra a találkozó. Sadio Mané beadása a harmadik percben egy védő fejéről Mohamed Szalah elé került, aki elemi erővel bombázott Dubravka kapujába.

És folytatódott a parádé, folyamatosan a hazaiak támadtak, de a második – talán – mindent eldöntő gólt nem sikerült megszerezni. Lett volna esélye rá Szalahnak, Jotának és Sadio Manénak is. De nem ment.

A második félidőben Trent Alexander-Arnold kapáslövése megint centiken múlt, de itt már a ’Castle is ki tudott jönni a szorításból, és Callum Wilson révén helyzetbe is került, de Alisson védte a csatár lövését. Akkor még…

Telt-múlt az idő, és a Newcastle egyre bátrabb lett. Mentek előre, hogy legalább egy pontot elhozzanak az Anfieldről, de közben figyelniük kellett arra is, hogy a rendkívül gyors Pool ne kontrázza le őket.

A 92. percben jártunk, amikor Allan Saint-Maximin pompás labdával szolgálta ki Callum Wilsont. A csatár átpöckölte Alisson felett a labdát, a kapus még belekapott, Wilson kezére pattant, és valahogy a csatár ugyan begyötörte a gólt, de a kezezés miatt végül nem adták meg.

De a drámának még nem volt vége, mert három perccel később még egy utolsó rohamot indítottak a vendégek. Joe Willock szabadon kaphatta a labdát a tizenhatoson belül, egy védő sem figyelt rá, és az Arsenal támadója kiegyenlített. Az utolsó pillanatban…

Nagyon, de nagyon bánhatják a vörösök, hogy ezt a meccset nem tudták megnyerni. Ezt ugyanis gólokkal kellett volna…

Összefoglalás

A Manchester United tegnap a Roma elleni elődöntő félidejében még 2-1-re égett hazai pályán. Nem tudni, Ole Gunnar Solskjaer mit mondott a játékosoknak, de a második félidőben leradírozták a pályáról Edin Dzekoékat, a vége egy megalázó 6-2 lett. Szerintem kimondhatjuk, hogy megvan az első döntős.

A csapatból csak Phil Jones és Anthony Martial fog hiányozni, de gondolom az nem lep meg senkit, hogy a Poolnak már megint van egy rakás sérültje. Gomez, Matip és van Dijk már régóta, hozzájuk csatlakozott Caoimhin Kelleher, Jordan Henderson, Nate Phillips és Curtis Jones.

Így a védelem megint lyukas, az Ozan Kabak melletti lyukat pedig Fabinho fogja betölteni.

Ő így a középpályáról fog hiányozni, de ott azért viszonylag rendben van a csapat: Gini Wijnaldum, Thiago Alcantara és James Milner is rendelkezésre áll. Sadio Mané és Mo Szalah helye megkérdőjelezhetetlen volt, Diogo Jota leigazolásának vesztese egyelőre úgy tűnik, hogy Bobby Firmino. Bár a Newcastle ellen mind a négyen pályán voltak, most a brazil szorulhat újra kispadra.

Őszi bajnokijuk elég unalmasra sikerült, nem is esett gól, viszont az FA Kupában 3-2-es meccset játszottak az Old Traffordon. Egy olyannal most is meglennénk szerintem…

Kettejük közül a vendégeknek kell jobban a pont. De látva ezt a Manchestert nem lesz sétagalopp a meccs. Úgy gondolom, hogy a reális végeredmény a döntetlen lesz, illetve az is jó tipp lehet, hogy 2,5-nél kevesebb gólt látunk majd a találkozón.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső