Villarreal – Getafe: Fogadási Tippek és La Liga Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 április 30.
Villarreal
Teljesítmény:
N V V N V
  • Estadio de la Cerámica
  • Május 02. 16:15
Nézd élőben itt:
Joker8
Getafe
Teljesítmény:
N V D V D
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Mai zárómeccsünk a La Ligából érkezik, igazán kedvemre valónak találom a Villarreal – Getafe találkozót. A sárga tengeralattjáró tegnap este az Arsenalt fogadta, és nyert 2-1-re, szűk előnnyel utaznak majd jövő héten Londonba Unai Emeryék. A bajnokságban viszont az elmúlt két forduló nem úgy sikerült, ahogy szerették volna. Játszottak az Alavessel és a Barcelonával, mindkét alkalommal 2-1 lett a meccs, de egyszer sem a Villarrealnak.

Egyébként egy szót engedjetek meg a spanyol bajnokságról. Borítékoltam, hogy a Barcelona lesz a bajnok, és ez akár még össze is jöhet, de tegnap este kikaptak a Camp Nou-ban a Granadától, így ismét nyílt a csata.

Ebben a csatában a Villarreal nem vesz részt, csak szerettem volna megemlíteni. Az ő csatájuk egy kicsit lejjebb van, és a gárda saját magát hozta nehéz helyzetbe. Egyelőre csak Európa Konferencia Liga helyet érő pozícióban vannak, előttük ott a Betis egy pontra, a Real Sociedad pedig négyre. Az első négybe bekerülni pedig már senki nem tud, azt a nagyok kisajátították maguknak.

Kötelező győzelem?

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Villarreal – Barcelona

A gránátvörös-kékek látogattak a La Cerámicába, és egy színvonalas találkozón hozták el mindhárom pontot. A Barca – tegnapig – a Clasico elleni vereséget követően összeszedte magát, és ők váltak a legfőbb esélyessé a trófea elhódításában. De a Granada jól keresztbe tett nekik.

Itt azonban még nyertek, noha a vezetést a Villarreal szerezte meg. Pau Torres nagyszerű indításával Samuel Chukwueze lépett ki, a labdát elhúzta Marc Andre ter Stegen mellett, és az üres kapuba passzolt. Szerencséje is volt a szélsőnek, mert az őt fogó Jordi Alba elcsúszott, így volt egy kis ideje Chukwuezének, hogy meglógjon tőle. Ez lett a vége…

Előtte Frenkie de Jong hagyta ki a kihagyhatatlant, körülbelül fél lépésről sikerült eltalálnia Sergio Asenjot, holott ott tátongott előtte az üres kapu.

A gól után egy perccel jött is az egyenlítés, sokáig nem örülhettek a vezetésnek a hazaiak. Mingueza labdájával Antoine Griezmann tört kapura, és varázslatos megoldást választva, bokából emelte át Asenjot.

Arról pedig Juan Foyth gondoskodott, hogy az előny már a szünetben a Barcánál legyen. Az argentin jobbhátvéd figyelmetlen volt, és úgy passzolt haza, hogy nem nézett fel. Ha felnézett volna, látta volna, hogy Antoine Griezmann áll ott. Így viszont nem látta, a francia pedig megszerezte második gólját.

A fordulást követően gól már nem esett, a Villarreal ugyan próbálkozott az egyenlítéssel, de mivel Manu Trigueiros rendkívül csúnyán rálépett Leo Messi lábára, emberhátrányban kellett volna mutatni valamit.

Nem ment, az pedig, hogy 2-1 maradt az eredmény csak a vendégeken múlt, még két helyzetet puskáztak el.

A Barca ellen kikapni nem szégyen, Gerard Morenoéknak inkább az Alaves elleni bukta fájhatott…

Előző 5 meccs eredménye
2020.11.08.La Liga
getafe
1:3
villarreal
La Liga
2020.07.08.La Liga
getafe
1:3
villarreal
La Liga
2019.12.21.La Liga
villarreal
1:0
getafe
La Liga
2019.05.18.La Liga
getafe
2:2
villarreal
La Liga
2019.01.12.La Liga
villarreal
1:2
getafe
La Liga
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Huesca – Getafe

Két győzelmet aratott nemrégiben sorozatban az Huesca, és kicsit feljöttek, de még mindig kiesőhelyen állnak. A két győzelmet két vereség követte, és jött a Getafe elleni hazai találkozó, ahol szintén nem sikerült nyerni. Sem pontot szerezni.

A harmadikszámú madridi csapat idénre eléggé visszaesett, pedig tavaly a felsőház tagjai voltak. Most meg a kiesés ellen harcolnak szintén, így a három pont megszerzése számukra is létfontosságú volt.

A vendégek irányítottak, de 20 percen keresztül semmi érdemleges nem történt a pályán. Ekkor viszont a Getafe – megérdemelten – megszerezte a vezetést. Damian Suárez beadása jól találta meg Matát, a támadó kapura is fejelt, de Andres Fernández kiütötte a labdát. Érkezett viszont (senkitől sem zavartatva) Enes Ünal, és kapuba pofozta a játékszert.

A 41. percben jutott először helyzetig az Huesca, egy jobboldali beadást fejelt fölé Rafa Mir.

Megvolt a térfélcsere, és rögtön ezután meglőtték a másodikat a madridiak. Ismét Enes Ünal volt a gólszerző, ezúttal nem közelről, hanem jó 18 méterről tüzelt, és nagyon pontos volt a török.

Lehetett volna 3-0 is, de Nemanja Maksimovic lövését Fernández kapus kiütötte.

A hazaiak annak ellenére szenvedtek sima vereséget, hogy a meccs nagy részében náluk volt a labda. Viszont a kapu előtt rendre rosszul döntöttek, így nem kerülhették el a sorsukat.

Összefoglalás

Kissé felforgatott csapattal lesz kénytelen kiállni Unai Emery vasárnap. Foyth összeszedett egy kisebb sérülést – őt majd Gaspar fogja pótolni -, középen pedig Manu Trigueiros piros lapja okoz fejtörést. Bár akkora fejtörést nem szabad, hogy okozzon, ott van Francis Coquelin. Elölről meg Paco Alcacer hiányzik, de Pino, Nino és Bacca is helyettesítheti a spanyolt.

A Getafénál kevesebb a kiesett játékos, mindössze Cucho Hernández és Erick Cabaco hiányzik.

Nagyon magas az odds a Villarrealra. Több tényező miatt is: Egyrészt a hiányzók, másrészt a jövő heti EL visszavágó, harmadrészt pedig az elmúlt fordulókban elszenvedett vereségek indukálják mindezt.

És persze ne felejtsük el, hogy a Getafe számára sem mindegy az eredmény.

De ők idegenben nem túl jók, ezt meg kell hagyni. Az Huesca legyőzése előtt januárban nyertek utoljára, és a gólszerzéssel is meggyűlik a bajuk.

Na, nem mintha a sárga tengeralattjáró mostanában olyan jó lenne otthon. Öt meccs, négy vereség, ez a mérlegük.

Muszáj az EL mellett a bajnokságra is koncentrálni, de mivel még a Getafe sincs kint a vízből, mindent meg fognak tenni, hogy Morenoékat megállítsák. Így most nem az eredményre, hanem a gólokra tippelek. Egygólos meccsnek tűnik, így kézenfekvő az under 2,5.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső