Manchester United – Manchester City: Fogadási Tippek és Premier League Előzetes

Olvasd el 6 perc alatt szerző Bartos László 2020 december 10.
Manchester Utd.
Teljesítmény:
V N V N N
  • Old Trafford
  • December 12. 18:30
Nézd élőben itt:
Joker8
Manchester City
Teljesítmény:
N N D N N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Következzék a forduló legjobban várt rangadója, a manchesteri városi derbi! Túl egy hatalmas csalódáson Manchester vörös felén, az együttes ugyanis úgy esett ki a Bajnokok Ligájából, hogy két fordulóval ezelőtt még vezették a tabellát. Előbb hazai pályán kaptak ki a PSG-től, majd most kedden Gulácsi Péter védte ki a szemüket, a német Leipzig is elvette a három pontot, így nem maradt más, mint az Európa Liga. Bizonyára hatalmas csalódás ez a csapat számára, főleg az előzmények tudatában, így szeretnék valamennyire kiengesztelni a szurkolóikat. Van jobb lehetőség annál, minthogy legyőzik a városi riválist? Szerintem nincs… Ezzel mindent nem tesznek jóvá, de nagyot lépnének a megbocsátás felé.

Nem lesz azonban könnyű dolguk, mert bár a City fontos pontokat hullajtott el az idényben, de őket sosem szabad leírni. És végre Sergio Agüeroval a fedélzeten játszhatnak.

Nézzük a Manchester United – Manchester City meccs beharangozóját!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

West Ham – Manchester United

A BL-ben nem megy (ment) a Manchesternek, viszont a bajnokságban nagyon is! Az ezelőtti fordulóban nagyon megszenvedtek a Southampton vendégeként, akkor 2-0-ról fordítottak Edinson Cavani főszereplésével. És most is hátrányba kerültek az első félidőben, Tomas Soucek, a cseh légiós passzírozta kapuba közelről a labdát a mérkőzés 38. percében.

Manchesteri oldalon igazából csak egy Martial lövést jegyezhettünk fel, szépen játszottak össze Telles-szel, végül a rövid felsőbe tartó lövést Fabianski kiütötte.

Mondhatjuk, hogy ismét Ole Gunnar Solskjaer cseréi hozták meg a győzelmet a Vörös Ördögöknek. Félidőben beküldte Bruno Fernandest és Marcus Rashfordot, később pedig Juan Matát is. A 65. percben épp Bruno Fernandes volt az, aki egy hosszú indítást vett át, befelé cselezett, majd az érkező Paul Labile Pogba elé tálalt, a francia világbajnok meg bődületes nagy gólt csavart a hálóba.

Három perccel később pedig már náluk volt az előny, Telles lapos beadását Mason Greenwood vette át, ezzel már helyzetbe is került, védője elcsúszott, így könnyű dolga volt a tininek.

A meccs végére kicsit elfáradtak a hazaiak, nagy volt a nyomás is rajtuk, jött is az újabb manchesteri találat, Juan Mata kiugratása után Marcus Rashford emelte át Fabianskit.

Lassan már megszokhatjuk, hogy az első félidőben hátrányba kerülnek Martialék, aztán a másodikban beindulnak. Egy City ellen ez azonban nem lesz elég. Ahogy nem volt elég a Lipcse ellen sem…

Előző 5 meccs eredménye
2020.03.08.Premier League
man united
2:0
man city
Premier League
2020.01.29.Angol Ligakupa
man city
0:1
man united
Angol Ligakupa
2020.01.07.Angol Ligakupa
man united
1:3
man city
Angol Ligakupa
2019.12.07.Premier League
man city
1:2
man united
Premier League
2019.04.24.Premier League
man united
0:2
man city
Premier League
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Manchester City – Fulham

Sokkal könnyebb dolga volt a másik manchesteri csapatnak, akik az Etihadban, hazai pályán fogadhatták az újonc Fulhamet. Végül is, egy fél félidőnyi játék elég volt a győzelem bebiztosításához, és bár voltak még további helyzeteik, azokból nem született már gól.

Raheem Sterling volt a mérkőzés elején főszerepben, az első lehetőség alkalmával azonban még nem talált kapuba. A Fulham passzolgatott saját térfelén, de Mahrez elcsípte a labdát, Sterling felé játszott, de a lövés Areolában elakadt.

Másodszor viszont már nem hibázott, az ötödik percben Kevin De Bruyne labdáját passzolta a jobb alsóba.

A 24. percben ismét az angol csatár/szélső cselezgetett, amikor Joachim Andersen, a Fulham csapatkapitánya kihúzta a lábát. Kevin De Bruyne a múltkor tizenegyest hibázott, de most is odaállt, és most sikerült eltalálni a kaput, 2-0.

A gólt megelőzően amúgy a belgának volt még egy helyzete, ott Alphonse Areola ismét nagyot védett.

Areola egyébként gyakorlatilag kivédte a manchesteri csapat szemét, De Bruyne és Sterling is többször próbálkozott, de mindig a kapus nyert. Kivéve a már két említett gólnál. Amikor meg már a francia is verve volt, akkor a felsőléc segített neki.

Ismét egy olyan meccs, amit 5-6 góllal is nyerhetett volna a City, de csakúgy, mint a BL-ben az Olympiakosz, illetve a Porto ellen, gyatra helyzetkihasználásuk volt.

És bár ez a cikk a Cityről szól többek között, de egy dolgot hadd jegyezzek meg: Alphonse Areola annál sokkal jobb kapus, minthogy a Fulhamben védjen. Ezzel nem a csapatot akarom negatívan említeni, hanem Areolát pozitívan.

Összefoglalás

Amikor tavaly ez a két gárda összecsapott, akkor a City sokkal jobb formában volt, mégis azt mondtam, hogy a United megnyeri a találkozót. Így is lett. Most ezt nem érzem. Annak ellenére sem, hogy a MU négy bajnoki óta csak nyer.

A City még mindig erősebb csapat, bár ez a tabellán most nem látszik, de ők a BL-ben simán továbbjutottak. Igaz, a csoportjuk sem volt olyan kemény, mint Fernandeséknek.

Amiben lehet bízni, az a gólok száma. Ahogy említettem Sergio Agüero is visszatért, gólt is szerzett az Olympique Marseille elleni utolsó Bajnokok Ligája csoportmeccsen, mellette pedig ne feledkezzünk meg Mahrezről, Sterlingről, De Bruyne-ről vagy Phil Fodenről. Mindannyian képesek gólt szerezni, Guardiola elég jó helyzetben van, ami a támadókat illeti.

De a másik oldalnak sem kell szégyenkezni. Edinson Cavani, Marcus Rashford, Mason Greenwood, Bruno Fernandes… Ez a négyes is okozhat kellemetlen meglepetéseket Edersonnak.

És remélem, fog is, mert az én tippem ezúttal az, hogy mindkét csapat szerez gólt. A meccs kimenetelével kapcsolatban azt érzem, most inkább a kékek esélyesek, de annyira nem vagyok benne biztos, hogy meg is fogadjam.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső