Wolves – Aston Villa: Fogadási Tippek és Premier League Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2020 december 10.
Wolves
Teljesítmény:
V N D V N
  • Molineux Stadium
  • December 12. 13:30
Nézd élőben itt:
Joker8
Aston Villa
Teljesítmény:
V V N V V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

A mai napon is öt tippel készültem a számotokra, ebből kettőt játszanak majd az angol első osztályú bajnokságban. Ezen két meccs közül az első a Wolves – Aston Villa lesz. Mindketten vereséggel érkeznek a 12. fordulóba, a Wolves elég csúnya pofont kapott a Liverpooltól, az Aston Villánál pedig fogyni kezd a lendület, utóbbi öt meccsükből négyet is elveszítettek.

Két, alapvetően jó csapatról beszélünk és mindkét fél számomra kedvelhető csapat, most mégis választani kell. Mondtam én, hogy a szívet ilyenkor félre kell dobni, ahogy a Red Bull Pilvaker dala is szól. Támaszkodjunk a tényekre, a statisztikákra, a játékosokra, aztán meglátjuk, mi sül ki ebből!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Liverpool – Wolves

Bizonyára nagy önbizalomfröccsöt adott a játékosok számára, hogy újfent nézők, legnagyobb szurkolóik előtt játszhattak, Anglia bizonyos területein ugyanis 2000 főig újra látogathatók futballmérkőzések. Ehhez képest a mérkőzést a Wolves kezdte jobban, és Podence révén majdnem meg is szerezték a vezetést. A portugál 16 méterről bökött alá a labdának, Kelleher hatalmas bravúrral ütötte ki az emelést. Úgy tűnik egyébként, hogy Kelleher megelőzte a rangsorban Adriánt, a spanyol kapus most már konstans a padon van, még úgy is, hogy Alisson sérüléssel küzd.

Az első játékrészben egy nagy Wolves-hiba hozta meg a vezetést a Poolnak. Conor Coady rossz labdaátvétele után Mohamed Szalah csapott le a labdára és el is gurított Rui Patricio mellett. Coady is tudta, hogy óriási hibát követett el, mezét a fejére húzva szidta magát meg valószínűleg mindent, ami él és mozog.

Több gól az első játékrészben nem esett, viszont a másodikban kitömték a Wolverhampton csapatát. Kellett ehhez Gini Wijnaldum zsenije, aki hasonlóan Paul Pogba West Ham elleni találatához a bal felsőbe tekert majdnem egy óra játék után. Itt nem lehet senkit hibáztatni, nagyon eltalálta a holland.

Tíz perccel később Joel Matip ragadt fent, az ő fejére varázsolták rá a labdát, ezzel már 3-0 volt a Poolnak, végül Nelson Semedo talált saját hálójába, kialakítva a megsemmisítő 4-0-s végeredményt. Az akció, amit a Pool vezetett megér egy mondatot, kettő passzból jutottak el saját tizenhatosuktól az ellenfél kapujáig.

Kiszolgálta tehát Jürgen Klopp együttese a visszatérő szurkolókat, a Wolves pedig az Arsenal elleni siker után most komoly pofont kapott.

Előző 5 meccs eredménye
2020.06.27.Premier League
aston villa
0:1
wolverhampton
Premier League
2019.11.10.Premier League
wolverhampton
2:1
aston villa
Premier League
2019.10.30.Angol Ligakupa
aston villa
2:1
wolverhampton
Angol Ligakupa
2018.03.10.Championship
aston villa
4:1
wolverhampton
Championship
2017.10.14.Championship
wolverhampton
2:0
aston villa
Championship
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

West Ham – Aston Villa

Két olyan együttes feszült egymásnak, akik tavaly majdnem a Championshipbe estek ki. Megúszták, egy nagy hajrával mindketten elkerülték a kiesést, idén pedig sokkal jobb teljesítménnyel rukkoltak elő. Ikszes meccs volt ez, sőt, ha őszinte akarok lenni, akkor az Aston Villa szerintem közelebb állt a győzelemhez, de nagyon pechesek voltak a második félidőben.

Minden azzal kezdődött, hogy Angelo Ogbonna, a West Ham olasz nemzetisíégű védője egy szöglet alkalmával előre húzódott. Jól tette, mert Bowen labdája őt találta meg, 120 másodperc elteltével vezettek a Kalapácsosok.

Felpörögtek a vendégek, és Hourihane jóvoltából majdnem sikerült egyenlíteni, Fabianski állta útját egy nagyszerű szabadrúgásnak. Grealishre azonban már nem volt ellenszere a lengyel kapusnak, a 25. percben az angol válogatott középpályás egy távoli lövéssel egyenlített. Szerencséje volt egyébként a Villa játékosának, a lövése megpattant egy védő lábán, ettől vált védhetetlenné.

Az első félidő maradék ideje is inkább a birminghamiekről szólt, Ollie Watkins kapáslövése és Hourihane második szabadrúgása is az oldalhálóban halt el.

Félidőben beállt a hazaiknál Benrahma, és két perccel később már ki is osztott egy gólpasszt. Beívelését Bowen csúsztatta szép mozdulattal a kapu bal oldalába, Martinez tehetetlen volt. Ebben a játékrészben még nagyobb nyomás alatt játszott David Moyes együttese, Bowen gólján kívül nem is nagyon jutottak el Martinezig, a labda csak elvétve volt náluk (28-72%), a vendégek tízszer próbálkoztak kapura lövéssel. Ollie Watkins viszont el volt átkozva ezen a napon. Előbb kihagyott egy tizenegyest, majd a hosszabbításban lőtt gólját les címén elvették.

Így a hatalmas fölény nem vezetett semmi jóra, maradt a 2-1.

Összefoglalás

Nem győzöm elmondani, hogy számomra mennyire szimpatikus csapat az Aston Villa. Sajnálnám, ha idén is a kiesés ellen küzdenének, de erről egyelőre nincs szó, vannak olyan gyenge együttesek jelen pillanatban (Sheffield, West Brom, Burnley, de ide sorolható akár a Brighton is), akiknek még a győzelem kiharcolása is nehezen megy. Az Aston Villa viszont már begyűjtött öt győzelmet és úgy állnak a tabella 12. helyén, hogy egy, illetve két meccsel kevesebbet játszottak, mint a mögöttük levő csapatok.

A Wolves-nál pedig tartom, hogy valami elveszett. Nincsenek most könnyű helyzetben, hiszen Raúl Jimenez megsérült, egy igazi befejező csatárra még szükség lenne a mexikói mellett, mert bár a portugál vonal nagyon erős (Podence, Neto, Neves, Moutinho), de egyikük sem az a vérbeli befejező csatár. Fabio Silva lenne az, róla meg már meséltem a múltkor.

A birminghamiek idei négy idegenbeli bajnokijukból hármat megnyertek, elég magabiztosak a Villa Parktól távol, a Wolves viszont a Molineux-ben 2-2-1-gyel áll, 6-5-ös gólaránnyal.

Nem mondhatni tehát, hogy nagyon menne a gólszerzés otthoni környezetben. Most sem várok túl nagy javulást ezen a téren Jimenez távollétében. Persze, egy emberre nem épülhet egy csapat, de a nagy klubok által is körülugrált csatár hiányozni fog.

Podence-ben lehet még bízni e téren, a másik oldalon pedig a Grealish – Watkins duóban, valamint talán már készen áll a játékra Ross Barkley. Ha ő is ott lesz, akkor bármi kisülhet a meccsből. Talán most kockázatos döntést hozok, de úgy érzem, nem sikerült felállni a Pool elleni vereségből, a Villa pedig megtréfálhatja Nuno Espirito Santo csapatát.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső