Manchester United – Southampton: Fogadási Tippek és Premier League Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 február 01.
Manchester Utd.
Teljesítmény:
D V N N D
  • Old Trafford
  • Február 02. 21:15
Nézd élőben itt:
Joker8
Southampton
Teljesítmény:
V V N N V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Gyülekeznek a viharfelhők Ralph Hasenhuttl együttese felett, a Southampton zsinórban harmadik vereségét szenvedte el a PL-ben, pedig a Liverpool legyőzését követően nem ilyen jövőt jósoltunk nekik. De aztán jöttek a sérülések, a gyengébb játék, és bumm, máris hátracsúsztak a 11. helyre, holtversenyben a Leeds csapatával.

Lehet, hogy jön a negyedik vereség? Lehet, mert holnap este Manchester United – Southampton mérkőzés lesz az Old Traffordon, a szentek pedig továbbra is nélkülözik jó néhány játékosukat. Erre majd ki fogok térni bővebben, de elöljáróban annyit elmondanék, hogy a védelem elég foghíjas.

A MU lépéshátrányba került a városi riválissal szemben, „köszönhetően” a Sheffield elleni hazai vereségnek, majd a döntetlennek az Arsenal otthonában. A City egy meccsel kevesebbet játszott, és már így is három pont az előnyük. És nem úgy tűnik, mintha a közeljövőben Gabriel Jesusék pontot vagy pontokat veszítenének.

Mást nem tehet Ole Gunnar Solskjaer, mint legyőzi a Sotont, és reménykedik, hogy a City sem tudja tartani ezt a tökéletes formát…

Kezdjünk bele!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Arsenal – Manchester United

Az előző tippemben már szerepelt ennek a találkozónak az összefoglalója, de a szokásokhoz híven újra felelevenítjük. Kezdjük a legfontosabbal, gól nem esett, amit igazán bánhatnak a manchesteriek, a fenti bevezetőben már elárultam: Hátrányba kerültek a Cityvel szemben a bajnoki címért folytatott küzdelemben.

És azért is bánhatják, mert az első félidő egyértelműen az övék volt. Fred csavarása volt a legveszélyesebb, a brazil középpályás 18 méterről leheletfinoman tekert Bernd Leno kapujára, a német kapus azonban odaért. Gyönyörű volt mind a lövés, mind a védés.

A MU jobbhátvédje, Aaron Wan-Bissaka is veszélyeztett, a fejese azonban jócskán mellé ment. Végül, de nem utolsó sorban említsük meg Bruno Fernándest is, aki a tizenhatoson belülre érve próbálkozott meg egy erős lövéssel, de ő is rosszul célzott.

Azt vártam a második félidőtől, hogy a MU azért bedarálja a hazaiakat, de az Arsenal összeszedte magát.

Willian lövése jónak tűnt a félidő elején, de Wan-Bissaka becsúszva szögletre mentett, majd Alexandre Lacazette szabadrúgásból találta el a felsőlécet, végül Emile Smith-Rowe tornáztatta meg De Geát.

Volt esély a másik oldalon is, mindkét esetben Edinson Cavani rúghatott volna gólt, egyszer a jobb kapufa, egyszer a bal kapufa mellett suhant el a labdája. Gólt tehát nem láthattunk, de azt nem lehet mondani, hogy unalmas meccset játszottak volna a felek.

Előző 5 meccs eredménye
2020.11.29.Premier League
southampton
2:3
man united
Premier League
2020.07.13.Premier League
man united
2:2
southampton
Premier League
2019.08.31.Premier League
southampton
1:1
man united
Premier League
2019.03.02.Premier League
man united
3:2
southampton
Premier League
2018.12.01.Premier League
southampton
2:2
man united
Premier League
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Southampton – Aston Villa

Ez a meccs a mi kínálatunkban is szerepelt, arra tippeltünk, hogy nem lesz sokgólos meccs, a remek támadók ellenére nem számítottunk gólesőre. Szerencsére ez be is jött, a birminghamiek – a Burnley elleni 3-2-es vereség után – javítani tudtak, és kisebb meglepetésre 1-0-ra nyertek a St. Mary’s-ben. Kezdjük azzal az összefoglalót, hogy a Southampton majdnem kapott egy tizenegyest. De csak majdnem, hiába látszott a visszajátszáson, hogy Matty Cash kezére pattant a labda, hiába csekkolta a VAR is a szituációt, végül szöglettel folytatódott a játék. Ha valaki meg tudja magyarázni, hogy ez miért nem büntető, szívesen veszem!

Ment tehát tovább a meccs, és Ollie Watkins révén majdnem a vendégek szereztek vezetést, McCarthy azonban még leért a Brentfordtól igazolt csatár lövésére. A következő helyzetnél viszont már nem ért oda a kapus, Targett szokás szerint jól küldte be a labdát a pálya bal széléről, középen teljesen üresen érkezett Ross Barkley, és a 41. percben vezetett az Aston Villa.

A második félidőben aztán nagyon rákapcsoltak a hazaiak, sorra jöttek a helyzetek. A találkozó hősévé így Emiliano Martinez vált, aki sorra fogta a nagyobbnál nagyobb helyzeteket, de dicséret illeti a védelmet is, akik hősiesen vetődtek bele minden egyes lövésbe, amibe csak bele tudtak.

A legnagyobb helyzetnél háromszor is kapuba találhattak volna a szentek, az elsőnél Emi Martinez védett, aztán a kipattanó után újra próbálkozhatott a Soton, ezt a védők blokkolták, majd jöhetett a harmadik próba is, ezt ismét Martinez védte.

És a hosszabbításban ugyan betalált Danny Ings, de a támadó egy hajszálnyival előrébb volt Matty Cash-hez képest, így a gólt nem adták meg.

Nem érdemelt vereséget a tartalékos Southampton, de a Villa elképesztő védőmunkája révén végül nem jutott nekik semmi.

Összefoglalás

Ole Gunnar Solskjaer hamarosan két játékosának is búcsút int: Marcus Rojo szerződését fel fogják bontani, míg Facundo Pellistri kölcsönben a La Ligában tölti a tavaszt. Amúgy sem játszhattak volna, mindketten sérültek, de az ő kiválásukkal csak két maródi van a keretben: Phil Jones és Scott McTominay. A skótért kár, egyre jobb formába került, lassacskán alapembernek mondható, még ha nagy rivalizálás folyik azokért a posztokért, ott a középpálya közepén.

Több lapnál is megpróbálták megjósolni a kezdőt, abban mindegyik portál egyetértett, hogy Anthony Martial visszatér majd, és sokan gondolják, hogy Mason Greenwood is helyet kap a jobbszélen, ami azt jelentené, hogy Paul Pogba egy sorral hátrébb lép, és ő lesz Fred párja a középpálya közepén.

A Southamptonnál már sokkal több sérült van, Jannik Vestergaard ugyan már nagyon közel a visszatéréshez, de nem fog játszani, ahogy hiányzik Kyle Walker-Peters is, a középpályán pedig Theo Walcott játéka egyáltalán nem biztos.

A Villa ellen Ward-Prowse gyakorlatilag jobbekket játszott, nem annyira jött be, sanszos, hogy Romeu mellett a középpálya közepén köt majd ki, míg Walker-Peterst Valery pótolja.

Sok a gond a vendégeknél, kicsit meg is törtek, a MU-nak pedig nagyon kell a győzelem. Ez számomra most egyértelmű: Manchester United győzelmet várok. De ha van csapat, amely képes megtréfálni a nagyokat, az a Southampton együttese…

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső