Wolves – Arsenal: Fogadási Tippek és Premier League Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2021 február 01.
Wolves
Teljesítmény:
V D N V V
  • Molineux Stadium
  • Február 02. 19:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Arsenal
Teljesítmény:
D N V N D
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Két – mondhatni – számomra mumus csapat feszül egymásnak kedden koraeste, Wolves – Arsenal mérkőzést rendeznek a Premier League 22. fordulójában. Azért mondom, hogy mumus, mert rendre cserbenhagynak, amikor róluk készítek tippet, remélhetőleg, ez a rossz sorozat most megszakad.

Megszakadhatna már a Wolves rossz sorozata is, nagyon mélyen vannak jelenleg Nuno Espirito Santo fiai, lassan már a mester munkája is veszélybe kerül. Ennyit jelentene az a pár játékos, aki hétről hétre hiányzik? Doherty ugyebár eligazolt, Nelson Semedo pedig nem tudja ugyanazt a játékot hozni. Raúl Jimenez koponyatörést szenvedett, de már felépülőben, de… Ez a Wolverhampton nem az, akik akkorát mentek tavaly a PL-ben és az EL-ben is, hogy nem igaz…

Ez a Wolverhampton most a 14. helyen áll, több gólt kaptak, mint rúgtak, és ez abszolút nem volt jellemző rájuk. 2021-ben még nincs bajnoki győzelmük, tavaly december közepén a Chelsea-t verték, azóta nincs sikerélményük…

Az Arsenal pedig összekapta magát, a hétvégén a Manchester United ellen léptek pályára, és folytatódott Solskjaerék rossz sorozata az ágyúsok ellen, immáron öt mérkőzés óta nem tudják legyőzni őket.

A vendégek esélyesebbek, legyünk őszinték…

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Crystal Palace – Wolves

Roy Hodgson taktikát váltott. A szokásos 4-4-2-es hadrendet 4-2-3-1-re változtatta, ez a húzás pedig jól sikerült, hiszen elejtették a Wolvest, 1-0-ra sikerült nyerni a Selhurst Parkban. A vendégek ugyanúgy álltak fel, ahogy szoktak, most először viszont a téli szerzemény, Willian José a kezdőben találta magát.

A gólnélküli első félidőben a kapuk alig-alig forogtak veszélyben, a legnagyobb helyzetet Mitchy Batsuayi hagyta ki, aki egy rossz felszabadítást követően öt méterre a kaputól lőhetett, de nagyon rosszul találta el a labdát, szinte az égbe bombázott.

A szünetet követően negyedórát kellett várni az első gólig, ezt a sérülésből jól visszatérő Eberechi Eze szerezte: Jordan Ayew passzolt a tizenhatos vonalán álló gólszerzőhöz, aki a labdaátvételével lövőhelyzetbe került, és hiába lőtt laposan a kapu közepébe, Rui Patricio nem tudott hárítani.

Hiába tett meg aztán mindent a vendégcsapat, Pedro Neto lövését könnyedén hárította Guaita, Willian José fejesénél viszont bravúrra volt szükség. Ismét vereséget szenvedett a Wolves, akik így már nyolc Premier League mérkőzés óta nem tudtak három pontot szerezni.

Előző 5 meccs eredménye
2020.11.29.Premier League
arsenal
1:2
wolverhampton
Premier League
2020.07.04.Premier League
wolverhampton
0:2
arsenal
Premier League
2019.11.02.Premier League
arsenal
1:1
wolverhampton
Premier League
2019.04.24.Premier League
wolverhampton
3:1
arsenal
Premier League
2018.11.11.Premier League
arsenal
1:1
wolverhampton
Premier League
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Arsenal – Manchester United

Gól ugyan nem esett a két… Gigász meccsén, de azért van miről beszélgetni. Az első félidőben nagyon nyomott a Manchester United, az Arsenal viszont nem tudott De Gea kapuja elé kerülni. Fred jóvoltából történt az első lövés, egy szöglet után kifejelt labdát előbb mellre vett, majd nagyon okosan szinte ívelt Leno kapujára. A csavarás beakadt volna, de a német még ujjheggyel kipiszkálta a játékszert.

A következő lehetőség is a vendégek előtt adódott, Wan-Bissaka fejese ment mellé, majd ugyanígy járt Bruno Fernándes is, aki egy szép akció végén csavart, Lenonak itt sem kellett védenie.

A szünet után azért valamelyest összekapta magát az Arsenal, Willian tekerésébe kellett belevetődnie egy vendég védőnek, majd Alexandre Lacazette szabadrúgása csattant a felsőlécen, végül Smith-Rowe bombáját kellett védenie a manchesteriek spanyol kapusának.

Azért a MU sem vett vissza teljesen, Edinson Cavani a kapu torkából volt képes mellé lőni egy ziccert, pontosabban kettőt, mert az uruguayi később is helyzetbe került.

A döntetlen azt jelentette, hogy a Manchester immáron 18 idegenbeli találkozóján maradt veretlen, ami rekordot jelent, de a pontvesztéssel a City stabilizálta helyét az élen.

Összefoglalás

Három balbekkje/szélsője is megsérült a Wolvesnak, Ait-Nouri, Jonny és Marcal sem bevethető, így Nelson Semedot átvezényelték oda, holott eredeti posztját tekintve a portugál a védelem és a középpálya jobb oldalán bevethető.

Saiss sem egészséges, pedig ő is kezdőjátékosnak számít, őt Kilmannek kell pótolni. Nincs könnyű helyzetben Santo, de legalább Podence újra a pályán lehet.

Valahogy idén semmi nem működik, a tetszetős támadásairól híres Wolves alig lő gólt, ellenben sokat kap (21-30). Raúl Jimenez még mindig nem bevethető, ahogy Rubén Neves sem fog játszani, gyermeke születése miatt kapott kimenőt a portugál középpályás.

A csatárok tekintetében két opció létezik: Vagy az a Fabio Silva játszik, aki tizenöt bajnokin kétszer rúgott gólt, vagy Willian José marad a kezdőben. Én utóbbira tippelnék.

Az Arsenalnál Aubameyang édesanyja betegsége miatt az elmúlt két hétben hiányzott, most pedig karanténban van a visszatérését követően. Ezt a csatát is ki kell még hagynia tehát, ahogy kétséges Bukayo Saka játéka is. A sérülés nem komoly, így van esély a pályára lépésére, ugyanez a helyzet Kieran Tierney-vel is, a skót hamarosan visszatérhet.

Nem ejtettem még szót egy új igazolásról, a Real Madrid csodagyereke megunta, hogy Zinedine Zidane nem igazán számít rá, így fél év után ismét elhagyta a spanyol fővárost, és a tavaszt az angol fővárosban tölti. Hogy egyből mélyvízbe dobja-e őt Arteta? Nem hiszem, de csereként bizonyára beküldi a norvég Martin Odegaard-t a spanyol.

Auba nélkül is a vendégek az esélyesebbek, elkapták a fonalat, és ennek most a Wolves ihatja meg a levét. És szerintem meg is fogja, nem olyan formában vannak Netoék, hogy lehet esélyük. Igen, láttunk már nem egy-nem kettő meglepetést a PL-ben, de minden, szó szerint minden jel arra utal, hogy az ágyúsok gyűjtik majd be a három pontot.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső