Metz – Monaco: Fogadási Tippek és Ligue 1 Előzetes

Olvasd el 7 perc alatt szerző Bartos László 2020 augusztus 26.
Metz
Teljesítmény:
N N N V N
  • Stade Municipal St Symphorien
  • Augusztus 30. 15:00
Nézd élőben itt:
Joker8
Monaco
Teljesítmény:
D N D N V
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Amíg nem indulnak szeptemberben a kedvenc bajnokságaink, addig többek között francia tippekkel próbálok meg boldogulni a pénztárcánk érdekében. A Metz – Monaco mérkőzésről fogok most pár szót ejteni, amely egyelőre egy elég nehéz tippnek tűnik számomra, de megpróbálok kideríteni minden érdekességet a két csapat háza tájáról, hogy sikerrel járjunk és elégedetten keljünk fel a meccs lefújását követően.

A Monaco csapatáról már írtam a múlt héten, kissé megvicceltek a srácok, de ha láttátok a meccset vagy az összefoglalót, akkor tudhatjátok: ez bizony nem rajtam múlt. A Reims gyorsan meglepte Ben Yedderéket, de még innen is sikerült felállni és nem sokon múlt a győzelem sem.

A Metz pedig még nem játszott bajnokit, kissé meg van csavarva a menetrend a Ligue 1-ben.

Lássunk hozzá!

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Monaco – Reims

Kellő magabiztossággal állítottam, hogy a Monaco behúzza ezt a meccset, de amellett is állást foglaltam, hogy mindketten betalálnak. Bízom benne, hogy volt, aki ezt fogadta meg, én sajnos nem így tettem.

Akik így tettek, azok már az első félidő után hátradőlhettek, ugyanis 45 percnyi játékot követően 2-1-re vezetett a vendég Reims. Dia az 5. percben kezdte meg a gólgyártást, egy megcsúsztatott labdával nyargalt a kapu felé, majd Badiashile szorításában kapuba lőtt. Negyed órával később már két gól volt a különbség, ugyanis El Bilal Toure szerzett labdát névrokonától, Ballo Toure-tól. 10-15 méteren át vezette, senki sem támadta, így lövésre szánta el magát. Jól tette, a szinte spiccel ellőtt labda kellemetlenül pattogott és Lecomte sem kapcsolt időben, így ismét a hálóból kellett kiszedni a játékszert.

Hozzá kell tenni, hogy a túloldalon volt egy erősen vitatható játékvezetői döntés és egy Ben Yedder felsőléc.

Onyekuru és Foket harcolt a tizenhatoson belül, amikor utóbbi kezét érte a labda. Egyértelmű kezezés volt, az új szabályok értelmében tizenegyesnek kellett volna következnie. Volna, mivel a játékvezető nem értett egyet ezzel a döntéssel.

Ben Yedder helyzeténél pedig egy kicsivel több szerencsére lett volna szükség, mondjuk, hogy a Sevillát is megjárt csatár ne törje el ilyen irtózatosan a labdát. Még így is majdnem gól született belőle, de még a kipattanónál is volt esélye Tchouameninek, de ő még a kaput sem találta el 8 méterről.

Az új középhátvéd, Axel Disasi tündökölt megmentő szerepben, amikor a 47. percben, tehát már az első félidő hosszabbításában egyenlített. Egy szögletnél Tchouamenitől került hozzá a labda, ő pedig a kobakját használva szépített.

A fordulást követően még egy gól volt a meccsben, ezt az első kapott gólnál nem eléggé agilis Badiashile szerezte, méghozzá csatárokat megszégyenítő technikával. A levegőből kapta le a labdát Golovin beadása után, majd közelről passzolt a rövid sarokba.

A végeredmény nem változott, így döntetlennel indultak a csapatok az új szezonban.

Előző 5 meccs eredménye
2019.08.17.Ligue 1
metz
3:0
monaco
Ligue 1
2019.01.22.Francia Kupa
monaco
1:3
metz
Francia Kupa
2018.01.21.Ligue 1
monaco
3:1
metz
Ligue 1
2017.08.18.Ligue 1
metz
0:1
monaco
Ligue 1
2017.02.11.Ligue 1
monaco
5:0
metz
Ligue 1
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Metz

Ahogy írtam, a Metz még nem játszott bajnokit az új idényben, így az ő első fordulós meccsükről nem tudok írni. Nézzük inkább, hogy muzsikáltak tavaly és milyen változások történtek a keretükben.

A csonka idényt a csapat a 15. helyen zárta, közel volt a kieső zónához, de azzal, hogy nem folytatták a bajnokságot megmenekült. Lehet, hogy nem lettek volna kiesési problémáik akkor sem, ha végül minden mérkőzést lejátszanak, de ki tudja…

Lássuk, hogy sikerült megerősíteni a keretet!

Az egyik legnagyobb fegyvertény, hogy Habib Diallo a csapattal van, a szenegáli csatár tavaly 12-szer köszönt be az ellenfeleknek, a másodosztályban pedig 26 gólig jutott az azt megelőző évben. Mindössze 25 esztendős, jó korban van, erős, mégis gyors, szóval idén is ő lehet a Metz legnagyobb sztárja.

De összességében sem kellett a szurkolóknak csalódniuk, egyetlen meghatározó játékosuk sem hagyta el a klubot, érkezők viszont vannak: Épp a Monacóból érkezett Kévin N’Doram, aki védekező középpályásként bevethető, valamint Vincent Pajot és Kiki Kouyaté is arra hivatott, hogy az ellenfeleket megakadályozza a gólszerzésben. Előbbi ugyancsak védekező középpályás, míg Kouyaté a védelem közepén bevethető.

Nem csak hátul, elől is erősítettek: Vagner, a zöld-foki szigeteki szélső a St. Etienne-t hagyta el, míg Thierry Ambrose a Manchester City tartalékcsapatából érkezett. Összesen majd’ 15 millió euróba kerültek ezek a játékosok, ami aprópénznek tűnhet, amikor Neymar több mint 200 millióért ment Párizsba, Messit pedig 222 millió alatt nem akarják elengedni. Mégis, itt egy kis klubról beszélünk, akik két éve még a másodosztályban szerepeltek, ez számukra óriási összeg.

Összefoglalás

Valamiféle meglepő eredményt látok ebben a mérkőzésben. Nagyon hajlok a Metz győzelme felé, de igazság szerint nem tudom, mit várhatok a srácoktól ebben a szezonban. Szinte biztos vagyok benne, hogy jobb eredményre lesznek képesek, mint tavaly, de látnom kell őket pár fordulón keresztül, hogy jobb képet kapjak.

A Monacóban bízom, bár bíztam bennük egy héttel ezelőtt is. Most nem akarom elkövetni azt a hibát, hogy túlságosan is megszédít a Kovac-csapat győzelmére adott odds, inkább próbálok biztosabbra menni.

A támadásépítéssel eddig sem volt gond, azonban a helyzetkihasználással nem lehettek elégedettek. Nem véletlen, hogy két rögzített helyzetből, a két belső védő tudott gólt szerezni, miközben Onyekuru, Ben Yedder és Gelson Martins szaladgált elől.

És ha már belső védők: Disasi és Badiashile nem alkotnak majd rossz párost, de még kell idő, hogy összekovácsolódjanak, ráadásul utóbbi játékos még mindig csak 19 esztendős, Disasinak kellene vezérnek lenni és kiadni az ukázt a fiatal franciának.

Ha mindezeket összevetem, akkor arra jutok, hogy itt bizony gólok lesznek. Mindkét oldalon. Nem is dumálok tovább, bátran ajánlom ezt az opciót, elég nagy esélyt látok rá, hogy bejöjjön!

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső