Zalaegerszeg – Ferencváros: Fogadási Tippek és NB1 Előzetes

Olvasd el 6 perc alatt szerző Bartos László 2020 augusztus 27.
Zalaegerszeg
Teljesítmény:
D D N N D
  • ZTE Aréna
  • Augusztus 30. 17:45
Nézd élőben itt:
Joker8
Ferencváros
Teljesítmény:
N N D N N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Tegnap egy igazán bravúros győzelmet aratott a Ferencváros a Bajnokok Ligája selejtezőjében, a kör legnehezebb ellenfelét fektette két vállra, a Celticet. Méghozzá nem a Groupama Arénában, hanem idegenben, a Celtic Parkban. Taktikusan, okosan futballozva, a helyzeteiket maximálisan kihasználva ütötték ki ellenfelüket. Egy nagy adag szerencsére is szükségük volt ugyan, de van egy mondás: Jó csapatnak szerencséje van.

Nincs viszont megállás, nem lehet felhőtlenül örülni, hiszen vasárnap már a zalai megyeszékhelyen van jelenésük és a magyar bajnokságot sem szabad elhanyagolniuk.

A Zalaegerszeg – Ferencváros meccsen úgy érzem, meglepetés fog születni, de egyelőre sok gondolat kavarog a fejemben. Itt az ideje kitisztítani a fejem.

Mi történt az előző fordulóban?

Röviden összefoglaljuk a két csapat elmúlt bajnoki mérkőzését, hogy tisztább képet kapjunk a formájukról.

Mezőkövesd – Zalaegerszeg

Sokan leírták a Zetét, miután a szezon zárása után edzőjük és több kulcsjátékosuk is a távozás mellett döntött. Márton Gábor egyelőre várja első győzelmét a Videoton kispadján, Radó András első másodosztályú góljával adós a Vasas drukkereinek. Többen csak kölcsönben szerepeltek, közülük senkit nem tudtak (vagy akartak) visszacsábítani, Bobál Gergely pedig épp próbál beilleszkedni a portugál Nacional csapatába.

Szóval, ha valahol, akkor Zalaegerszegen zajlott az élet. Jött Boér Gábor, az új vezetőedző, aki rizikós döntés volt, mivel első osztályú meccsen még nem dirigált egyetlen csapatot sem, valamint jöttek új játékosok, akik úgy tűnik, sikerrel épültek be a keretbe.

A Mezőkövesdnél is volt két távozó, de nem annyira komolyan kellett belenyúlni a csapatba, mint a zalaiaknál. Ráadásul az edző is a régi, de most valami ott megváltozott, legalábbis egyelőre úgy tűnik. És nem a jó irányba történt ez a változás.

Az első fordulóban a Zete 3-3-at játszott a bajnokaspiráns Vidivel, míg a Mezőkövesd vereséget szenvedett a Diósgyőr otthonában.

Én a meccs előtti tippemben csak annyit vártam, hogy mindketten gólt szerezzenek. Bejött, szerencsére. Vass Patriké volt az első találat, Vass, aki majdnem az egész karrierjét az MTK-ban töltötte egy finom Babati passz után lőtt Szappanos kapujába.

Az első Boér győzelem azonban továbbra is várat magára, mert a második félidőben Jurina (aki a padról szállt be) egyenlített, így meg kellett elégedniük a zalaiaknak az egy ponttal, pedig határozottan jobbak voltak, mint a sárga-kékek.

Előző 5 meccs eredménye
2020.05.13.Barátságos Mérkőzés
ferencváros
2:0
zalaegerszeg
Barátságos Mérkőzés
2020.03.07.OTP Bank Liga
zalaegerszeg
1:1
ferencváros
OTP Bank Liga
2019.11.24.OTP Bank Liga
ferencváros
3:2
zalaegerszeg
OTP Bank Liga
2019.09.22.OTP Bank Liga
zalaegerszeg
1:2
ferencváros
OTP Bank Liga
2014.11.12.Liga Kupa
zalaegerszeg
1:1
ferencváros
Liga Kupa
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Ferencváros

A legutóbbi Fradi meccset a BL-re készülő csapat szerette volna, ha elhalasztják, ebben pedig az MLSZ partner volt, így a Fradi egy mérkőzéssel kevesebbet játszott ellenfelénél. Nagy vonalakban már leírtam, mi is történt tegnap este Glasgow-ban, óriási bravúrt hajtottak végre Tokmacék, mert egyáltalán nem ők voltak az esélyesek, erős csapat ez a Celtic, de lehetett tudni mélyen, legbelül, hogy itt valami jó fog történni.

És igen, Sigér már az első félidőben vezetéshez juttatta a Fradit egy távoli bombával, majd jött egy igazán nehéz periódus, amikor a Celtic nyomott és a fegyelmezett védekezés sem volt elég, Dibusz védéseire is szükség volt.

A második félidőben Christie egy megpattanó lövéssel egyenlített, majd rúgott még egyet a Celtic, de azt les címén érvénytelenítették. Nagyon nyomtak a skótok, idő kérdése volt, hogy mikor szerzik meg a győztes gólt. Csakhogy azzal nem számoltak, hogy a Fradinál van egy norvég srác, név szerint Tokmac Nguen, aki bomba formában futballozik hetek óta. Egy előre vágott labdával kezdett nyargalni a kapu felé és védője egész egyszerűen labda nélkül sem tudta utolérni. Tokmac a tizenhatoson belül elgurította a labdát Barkas lábai között, ezzel pedig a Fradi a Bajnokok Ligája selejtezőjének harmadik körébe került. Az ellenfélről még nem tudunk, a sorsolás augusztus 31-én lesz.

Összefoglalás

Már a hetvenedik perc környékén látható volt, hogy a Celtic kicsit más iramot diktál, mint a magyar csapatok. A Fradi játékosai ólomcipőt viselve mentek előre, védekeztek, gyakorlatilag csak a szívük vitte őket előre, de végül sikerrel jártak.

Egy skót kanyar oda-vissza, plusz egy meccs egy erősebb ellenfél ellen sokat ki tud venni a játékosokból, így azt gyanítom, hogy a hétvégén kicsit rotálni fog Szerhij Rebrov. Szoros, nagyon feszes a menetrend, a csapat kerete pedig elég bő ahhoz, hogy ezúttal olyan játékosok lépjenek pályára, akik nem feltétlenül a „gálacsapat” tagjai. Szükség van a legjobbak pihentetésére, így azzal számolok, hogy például Tokmac, Somalia vagy Uzuni csak a padon (vagy még ott sem) fog kezdeni.

A Zete pedig kezdi bebizonyítani, hogy a sok változás ellenére jó középcsapattá váltak. Márciusban is jól gondoltam, hogy van esélyük, most sem gondolom másképp.

Kicsit talán kockázatos ez a tipp, sőt, igazából nagyon kockázatos, de én azt érzem, lehet esélye a Zetének az egy pontra, így ezúttal a döntetlen mellett voksolok.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső