Metz-Olympique Marseille – Fogadási Tippek és Ligue 1 Előzetes

Olvasd el 5 perc alatt szerző Bartos László 2019 december 11.
Metz
Teljesítmény:
V V D D D
  • Saint-Symphorien, Metz
  • December 14. 17:30
Nézd élőben itt:
Joker8
Olympique Marseille
Teljesítmény:
N N N N N
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

*F. Feltételek érvényesek! Kattints a "Fogadj most!" hivatkozásra a részletekért

Általánosságban amikor a topligák meccseiből választanak a fogadók, akkor a többség valahogy kissé háttérbe szorítja a francia elsőosztályú labdarúgó-bajnokságot (talán a Paris Saint-Germain meccsei képeznek ebben kivételt), pedig itt is igazán jó tippeket és mérkőzéseket találhatunk. Most szombaton is komoly mérkőzésre kerül sor Metzben, ahol a kiesés elől menekülő hazaiak fogadják a szezonban a Paris Saint-Germain egyetlen komoly riválisának számító és régi fényében tündöklő Olympique Marseille csapatát. Ha csak a formát és a tabellán elfoglalt helyezést nézzük, akkor nincs, ami elriasszon minket a fix vendéggyőzelem tippjétől, hiszen a Marseille a legutóbbi öt meccsén nyerni tudott és másodikként (öt pont a hátrányuk a párizsiakkal szemben) érkezik Metzbe.

A hazai gránátosok láttak már szebb napokat is, osztályozós, 18. helyen állnak és az elmúlt hat meccsükön nem tudtak egyszer sem nyerni, négy döntetlen és két vereség a mérlegük – ami még aggasztóbb lehet számukra, hogy hat meccsen öt gólt rúgtak mindösszesen, a vendég OM pedig 11-et. Egyébként ez a meccs azért is ajánlott a fogadók számára, mert közel kétszeres pénzt lehet kasszírozni a vendéggyőzelemmel és minden arra utal, hogy itt sima vendégsiker lesz.

Elég, ha megnézzük mondjuk a Metz legutóbbi 17 meccsét, a csapat mindösszesen hármat tudott megnyerni és odahaza is csak két győzelmet tud felmutatni. Leggyakrabban a msáodik félidőben szerzik góljaikat, hozzávetőleges 1.24 gólt rúgnak meccsenként és a leggyakoribb hazai eredményük idén a 0:1 vagy az 1:1 volt. A Marseille könnyed 3-1-es győzelemmel intézte el az alapvetően riválisnak számító Girondins Bordeaux csapatát legutóbb, és most idegenben is reális esélyük lesz a siker begyűjtésére, hiszen idegenben 8-ból négyet tudtak ebben a szezonban hozni.

Előző 5 meccs eredménye
2018.02.02.Ligue 1
marseille
6:3
metz
Ligue 1
2017.11.29.Ligue 1
metz
0:3
marseille
Ligue 1
2017.02.03.Ligue 1
metz
1:0
marseille
Ligue 1
2016.10.16.Ligue 1
marseille
1:0
metz
Ligue 1
2015.05.01.Ligue 1
metz
0:2
marseille
Ligue 1
Üdvözlő bónusz: 35,000Ft

Mérkőzésenként vendégségben 1.38 gólt rúgtak átlagban az idei szezonban Andre Villas-Boas tanítványai és ők is a második félidőben szerzik góljaik zömét.

A legvalószínűbb tipp tehát a vendéggyőzelem, 2.5 gólnál kevesebb góllal, mert egyrészt a Marseille sem egy gólzsák alakulat, másrészt biztos, hogy a Metz acélos, betömörülő védelemre próbál majd építeni, ami garantálja, hogy nem lesz gólzáporos a meccs.

Az egymás elleni eredmények is az OM győzelmét valószínűsítik, legutóbbi hat találkozójukon öt Marseille-siker született és egyszer tudott nyerni a Metz. Ezeken a meccseken átlagosan 3.3 gól esett, ettől függetlenül most mégis a 2.5 gólszámnál kevesebb gól a valószínűbb. És ha még mindig kétkedne valaki, elég ha megnézzük, hogy mennyi sérült van a metzi oldalon (nem játszik majd Oukidja, Yade, Lahssaini, Angban, Cohade és Cabit sem), míg az OM oldalán az egyetlen hiányzó Thauvin.

Az egyetlen dolog, ami meglepetést jelenthet a hazaiaknak, az a csapat mellett a másodosztályban is kitartó és most már „örök metzinek” tartott szenegáli Habibou Diallo, aki már 9 gólt tudott rúgni a szezonban, ergó ő rúgja a csapat góljainak kétharmadát (14 gólt rúgott összesen a Metz a szezonban).

A két gárda egyébként 1993 óta harmincszor játszott egymással és ezen meccsekből 17-et a Marseille nyert, 9-et a Metz és ebből is látszik, hogy a döntetlen nem igazán ezen csapatok sajátja – és a mostani félelmetesen rossz metzi formát figyelembe véve nem lehet más a tipp, mint az OM győzelme, kiegészítve valamilyen gólszámos fogadással. Ha nem akarunk a teljes gólszámra fogadni, akkor érdemes esetleg arra fogadni, hogy a második félidőben több gól lesz, mint az elsőben, ez mindkét csapatra elég jellemző.

A szerzőről

Az online sportfogadással sac/kb 7-8 éve foglalkozom igazán komolyan. Több fogadóirodánál is van számlám, de csakis olyanoknál, ahol jók (magasak) az odds-ok a labdarúgás és lóverseny fogadások, illetve a tenisz esetében.

Bajnokok Ligája Tippek és fogadási esélyek
felső